![]() |
Veći hard iz HGa
Uzimat ću novi hard, veći (500GB) iz Hg spota, i to bi trebalo biti ovaj tjedan pa me zanima vaš savjet koji od njih je tih i dobar i da se AAM može regulirat.
Na pamet mi padaju ovi: Hitachi 500GB i WD 500GB Pa me zanima dal je kod novijih Hitachija isti problem sa vibracijama kao kod starijih, i da li ovaj WD je AAKS? P.S. Svaki savjet je dobrodošao Hvala |
Novi (iz T7K500 serije) Hitachiji dolaze pakirani u ShockShell kutijama i daleko do toga da vibriraju. Bar ja nisam skužil kod svojeg od 320GB, a AAM se da smanjiti bez problema. WD je AAKS, a moreš se dodatno uvjeriti ako zamoliš da ti pokažu disk prije kupnje. Ja sam u VŽ HGSpotu bez problema provjeril dal je AAKS i čovek fino susretljivo dofural dva AAKS diska na pregled. Meni je taj WD tih, tak da nemam potrebe za nekim dodatnim utišavanjem, a temp. se kreću ~33° C (idle) do ~38° C (load).
|
wd bi ja uzeo .
|
Jesu li dobili Wd-a u Hgspotu? Bio sam prije nekih 2 tjedna trazio doticni od 500gb i kaze mi lik da ga nema ni kod nas u Brodu ni u Zagrebu, nigdje, te da se nemoze naruciti...lol
|
Valjda su dobili kad sam ja svojeg prije kojih deset dana kupil. Možda si naletel na nekog zbunjenog trgovca, a još ako je i Lana Jurčević bila na radiju, ništ čudno da mu se nije dalo provjeravati dal ima diskova.:)
|
@Buljo
WD taj je AAKS, po istog idem sutra ili prekosutra Edit: McG već rekao nisam vidio :goood: |
Sta je AAKS WD?
Znam samo za onu AAK iz seagatea. |
Citiraj:
http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=299 |
Evo kupljen je WD 320GB AAKS, temp. idle 26C, za usporedbu Barracuda 34C, tišinom sam zadovoljan, probao sam posebno sa njim podizanje windowsa i posebno sa Baricom i očita je razlika u buci
PS Kojim programom da naštelam AAM?? Dosad me je dobro služio Doc´s AAM Tool ali on ne funkcionira sa SATA hardom |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:36. |