PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kućišta i napajanja (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=57)
-   -   Problem s vent. u Sileverstone Elementu 500W (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=87654)

Mr.Ex.President 16.11.2007. 16:19

Problem s vent. u Sileverstone Elementu 500W

Kako u naslovu piše iman problem s ventilatorom u dotičnom napajanju. Naime nije da je ventilator bučan, nego je u zadnje vrijeme (tjedan) dana postao prebučan, odnosno "prouzujao je". Prekjučer san otvorio napajanje, prvi put nakon godinu dana (zbog garancije) i bilo je dosta prašine i sl. gluposti pa san mislipo da je možda radi toga. Detaljno san sve očistio i vratio nazad, al ne...opet zuji, toliko da ga ne mogu slušat, pogotovo po noći.

E sad neznan šta mogu napravit s njim da ne zuji...ima li koja preporuka?
WD-40 ili nešto slično ?

Ako to ne pomogne trebao bi ga promjenit, ima li uopće po dućanima kupit ventilator s 2 pinskim spojem pošto nisan vješt u lemljenju i sl. radnjama?

Pa eto, slušam;)

btw. Evo je taj ventilator
http://www.postimage.org/aV1ERoPS.jpghttp://www.postimage.org/Pq1gJDT9.jpg

BladeRunner 16.11.2007. 18:51

Ako imaš finog strojnog ulja,digni naljpnicu i uli u ležaj kap dvije,ako nemaš može i sojino poslužit ;D

Optik 16.11.2007. 23:21

Definitivno probaj spasit sa masinskim uljem. Ako ne pomogne-trk u ve-mil po Chieftech ventilator (~40kn, koji je zapravo YateLoon) i zamjeni na principu crna na crnu, crvena na crvenu, zuta slobodno prekini.Mozes ih "zavrnut" jednu za drugu pa oblijepit izolirkom (ukoliko nisi vjest iako je ti tu trebaju dvije kapi tinola no kako hoces :) )

Mr.Ex.President 17.11.2007. 00:56

Citiraj:

Autor BladeRunner (Post 871519)
Ako imaš finog strojnog ulja,digni naljpnicu i uli u ležaj kap dvije,ako nemaš može i sojino poslužit ;D

Iman u autu 2 litre nekog ulja, stavit ću kap, dvije pa vidit ma čemu san.

Citiraj:

Autor Optik (Post 871756)
i zamjeni na principu crna na crnu, crvena na crvenu, zuta slobodno prekini.Mozes ih "zavrnut" jednu za drugu pa oblijepit izolirkom (ukoliko nisi vjest iako je ti tu trebaju dvije kapi tinola no kako hoces :) )

Da, to mi je palo na pamet, samo neznam koliko je pouzdano:o
Ne bi bilo dobro da ventilator prestane radit ili nedaj bože nešto gore:D

Šta se lemljenja tiče, nit iman znanja, nit alata, tako da:(

Doduše ima i treća opcija, da kupin normalni 3 pinski ventilator pa spojim na matičnu. Ma, vidit ću još

rib@ 17.11.2007. 07:40

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 871839)
Ne bi bilo dobro da ventilator prestane radit ili nedaj bože nešto gore:D

Šta se lemljenja tiče, nit iman znanja, nit alata, tako da:(

Ako dobro spojis nece prestat radit.
Netrebas ni lemit, postoje i luster kleme, mada je lem kvalitetniji i manje prostora zauzima.

Mr.Ex.President 18.11.2007. 22:12

Ne pomaže ulje, ovo je teža havarija:D

Šta se lemljenja/spajanja tiče, smislit ću nešto, nego sad mi je palo na pamet nešto drugo. Crna i crvena su na mom vantilatoru, znači li to da on u biti radi 5V? Il su ove boje bezveze odabrane ?:D
Ja osobno sumnjam da je radija na 5V jer kad je napajanje bilo novo, prilično se čuo.:stoopid:

I slobodno dajte još koju preporuku za 12cm ventilator. Ne treba neki veliki protok, tišina je bitnija;)

Optik 18.11.2007. 22:19

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 873487)
Ne pomaže ulje, ovo je teža havarija:D

banana

Citiraj:

Šta se lemljenja/spajanja tiče, smislit ću nešto, nego sad mi je palo na pamet nešto drugo. Crna i crvena su na mom vantilatoru, znači li to da on u biti radi 5V? Il su ove boje bezveze odabrane ?:D

Nije povezano sa bojama molexa. Ajmo rec da je tako bezveze-da je lakse shvatit. :)

Citiraj:

Ja osobno sumnjam da je radija na 5V jer kad je napajanje bilo novo, prilično se čuo.:stoopid:

Nije radio na 5v. Ukoliko napajanje nema regulaciju ventilatora prema temperaturi onda je radilo (99% sam siguran) na 12v

Citiraj:

I slobodno dajte još koju preporuku za 12cm ventilator. Ne treba neki veliki protok, tišina je bitnija;)

Rekoh ti gore. Chieftech (aka. YateLoon) i neces falit ;)

Redline 18.11.2007. 22:23

nemoj ulje ili WD, stavi mast

Mr.Ex.President 18.11.2007. 22:25

Fala lipa:chears:

ps, ovo ?

Pezzaa 18.11.2007. 22:30

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 873502)

ps, ovo ?

Yap to, rebrandirani Yate loon ili ti ga tihi :lol2:

Optik 19.11.2007. 16:43

Citiraj:

Autor Redline (Post 873501)
nemoj ulje ili WD, stavi mast

Ako su lezajevi otisli-nece ih nista spasit pa makar to bila masinska ili svinjska mast.
Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 873502)

ps, ovo ?

Np.
ps. Da :)
Ako si dobar sa ekipom iz Vemila pitaj da ti ga pokrenu jer nekada znaju doci sa s******* lezajevima pa si onda na (skorom) istom.

:chears:

Mr.Ex.President 19.11.2007. 19:55

Citiraj:

Autor Optik (Post 874040)
Ako su lezajevi otisli-nece ih nista spasit pa makar to bila masinska ili svinjska mast.

Np.
ps. Da :)
Ako si dobar sa ekipom iz Vemila pitaj da ti ga pokrenu jer nekada znaju doci sa s******* lezajevima pa si onda na (skorom) istom.

:chears:

Vrag je s njima u dobre:D
Ovaj nemaju i ne znaju kad će ga bit. Dali su mi Glacialtech SB koji je navodno jednako dobar šta se tišine tiče. Odma sutra ću ga probat, ne bude li valja dobit će ga nazad...
Iako po specifikacijama (19 dBA) i imenu Silent Blade izgleda tih:D

mislav_os 20.11.2007. 23:17

Ja sam imao takvog 120mm Glacialtecha kojeg su ti dali...

A sta rec,nego..vent na 12V,nije prebucan,al cuju se lezajevi,i strujanje zraka,dok je na 7V tih(ne besuman) a i ima dosta dobar protok zraka ;)

Mr.Ex.President 20.11.2007. 23:24

Da, proba san ga danas, zadovoljan san. Malo se čuje protok (ležajeve ne čujem), al kad je unutar kućišta ne čuje se ni to. Rado bi ja njega na 7V, al nek stoji na 12 ne da mi se dodatno komplicirat...

Uostalom nije mi ne cilj dobit bešumno kućište, al onoga više nisan moga trpit...cijela soba bi se tresla kad bi on radija.

mislav_os 21.11.2007. 13:27

Super onda,ako si zadovoljan...

Onda sam ja vjerovatno dobio mal shebanog,il bas neku losu seriju,jer su se njemu bili culi lezajevi(i to ne malo),al nmvz sad...eno ga tamo u kutiji stoji :D:lol2:

Optik 21.11.2007. 17:32

Pa koliko znam njima lezajevi ne traju dugo a kad lagano skrecu nista ne pomaze. :)

Mr.Ex.President 21.11.2007. 23:26

Citiraj:

Autor Optik (Post 875992)
Pa koliko znam njima lezajevi ne traju dugo a kad lagano skrecu nista ne pomaze. :)

Garancija je 2 godine, reka san da će ga dobit u glavu:lol2:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:59.