![]() |
Parkour
bok ljudi
jel netko ovdje prakticira parkour?? jel uopce znate kaj je to?? |
Čisto sumnjam da se netko od ovih debelih lešina koje cijeli dan sjede za kompom bavi time:)
|
Koji je to vrag???(po seljački):D
|
gibanje u prostoru....
iliti po seljacki trcanje i skakanje bez cilja. uglavnom imam jednog frenda bavi se time meni to bas i nije nesto jer osim sto se mos sav polomiti nemas nikakvog cilja :( |
Dok smo na Žderonjama kod bake kroz prozor ih znamo vidjet :D
|
a to su oni kaj briju da ce skakanjem i trcanjem kroz grad brze doci od tocke A do tocke B umjesto da sjednu na tramvaj :D
|
Citiraj:
|
artanis se bavi(o) time
|
gle..
besplatno je,korisno je... uostalom ne mozes cijeli dan visit na kompu ak mozes imat ces problema sa kicmom pa ces jaukat:care: ja parkouram svaki dan po 1 i pol sat kad je suho naravno i vec se osjecam jace brze spretnije mislim da te neko ganja i ga sto posto neces gađat gtx-icama nego bus ufatil sturku preskocit par zapreka popet se na zid visok 3 i pol metra i bokkk... vrlo korisno i zdravo:goood: |
Citiraj:
Kaj da se tim bavim kad vas vidim kak skacete pitam se el imate amortizere u tenisicama..... |
Ja sam se bavio sam tim pa prestao jer su frendovi odustali a samom mi se nije dalo. :)
Imam i neke filmiče doma ali daleko sam ja od davida bellea. :D |
buljo nemoj lagat usvinjio si se:D
daj da vidimo filmice.... |
oke je parkur... idem po vino, brb :D
|
:dobar:
I do! Najbolje mi prek starca pretrčat, il dok treba se probit do Banfice u gradu ( meni na drugi kraj grada ) :D. Dobro je za zdravlje, samo.. sam prošle god po zimi se prehladio, jer sam u košulji vrludo, a vani malo jače zima stegla :D :) Meni ok "sport", pokraj košarice mi dobro dođe :). P.S. Za prakticiranje, nađeš si zgradu kakvih 12 - 13 katova, i trčiš po tubištu gore, nakon pauze se ide dolje. U počecima sam došo do 5. kata sav uspuhan, sad mogu doć do 11.tog kata ( malo se umorim ); to je dobro za izdržljivost i snagu, - A dok ideš dolje od 12.tog prema Pr, se skače na kat, polovicu stubišta, međukat, polovicu, drugi kat, itd..., samo 4 puta se dotakneš tla do drugog kata, s tim si izvježbaš koncentraciju i brzinu. Jaj si ga tebi ak fulaš koju štengu :D, il naletiš na nekog ko se mirno uspinje :D. |
trenirao sam i ja prije ali vise nemam sa kime pa je to propalo sada.... tko zna mozda jednog dana opet pocnem, samo kaj vise nemam kondicije ni vremena kao prije....
|
zanimljivo je, ali vjerujem da ima i manje pogubne rekreacije. kada kažem pogubne, mislim na dijelove tijela... kako zglobovi reagiraju na konstatno nabijanje po tvrdim podlogama? jako jako loše....
|
Zagrijavanje prije, i pravilni načini skakanja/udaranja/doskakivaja donekle ublaže te posljedice :).
Ima ih nažalost, al se zato trudiš ne doskakivat samo na jednu/dvije noge :), već se koristiš i rukama, ili leđima ( rollover ). Kod nas to i nije baš zastupljeno u većim količinama kao u USA recimo. Al ima dosta ekipe koja je dobra, šteta što ih nema više :(. Ren :D ti si u kondiciji, aj napravi neki klub u Ri :), vi imate barem velik grad :D ( :dajpivu: ) |
ja san u kondiciji, ali su mi koljena u raspadu :D pol sata i ne bi hodao par dana :D
sve je to lijepo dok si mlad... |
|
sigurno se nejdem sad bavit s time..barem ne u ovo godišnje doba kad su kolinja, špekec, šunka, kobase, čvarki i ostali špeceraj...dugo bi mi trebalo da dojdem u početničku kondiciju..:goood:
|
Cyril Raffaelli
http://www.youtube.com/watch?v=QRMp-BwHAAQ David Belle http://www.youtube.com/watch?v=x98jCBnWO8w |
jedi do mile volje ali pojedi koj komad voca ili povrca
mislim nije tak opasno prije ces se ubit u kosarci nego u parkouru moras ic korak po korak a ne se bacit s 10m kak je napravio jedan iz srbije i umro to nije parkour to je ludost koga zanima a da je u zagrebu stovise dubrava nek se javi da nabacimo koj treningic |
costa...
u ovim filmekima se ne vidi ljepota parkoura samo freerunning-prvi filmic i skakanje sa zgrada pogledajte ovo http://www.youtube.com/watch?v=S1-zla3zQG4 i malo potrazite neke druge filmeke na jubitou |
Citiraj:
|
NIJE BULLSHIT,SMRC
nego jesi probo opce nije opasno ak pazis na sebe i koj ti je to frend |
:D nije opasno ni skociti sa cibone ako pazis na sebe :D
parkour je opasan sport. artanis . |
:D evo upravo idem kod frenda, pa bum korz grad prelazil :D wehaa :D ( :lol2: ) :chears::chears:
|
parkour nije sport
informišaj se malo... |
to je mutavo trčanje i izvodjenje nekih akrobacija useless
gluplje od onih skejtera D: radje svoju energiju usmjerujem u teretanu koja me usporava :D |
kakva teretana nebus time puno postigel
neces imati neke spretnosti okretljivosti i eksplozivnosti a gle po meni su bolji sklekovi trbusnjaci cucnjevi... teretana-bacanje novca |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:59. |