PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Mozilla na HR (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=8752)

JoZ@ 07.03.2004. 21:24

Mozilla na HR

Mozila je prevedena na HR
pa ko voli nek izvoliOVDJE

miato 08.03.2004. 09:44

lijepo.
ne da sam ikad pomisljao na koristenje mozille na hr, al lijepo :beer:

Costa 08.03.2004. 11:10

Sigurno ce povecati popularnost ionako vec iznimno popularnog browsera :D

tor 08.03.2004. 18:52

Znaš što! Toliko si trubio po njoj (i još uvije trubiš) da sam isprobao i fire i običnu...Na poslu ostala obična, ali ipak mi je nekako draža Opera. Valjda navikao:D

BrunoZG 08.03.2004. 19:36

Stavi link da znamo kojeg :D

Citiraj:

Originally posted by Costa
Sigurno ce povecati popularnost ionako vec iznimno popularnog browsera :D

cyberphere 08.03.2004. 19:49

Zašto se svi furaju na te divlje browsere?? Zamo mi otežavaju posao. Napravim web stranicu sa puno javascript feature-ima i onda mi se javljaju ljudi i kažu e neradi u ovom browseru, ne radi u onom. Ko vas je*e. Nemojte ić na tu stranicu ili koristite IE. Totaalno me živciraju ti kvazi borwseri jel sveki ima svoj standard i ja moram izmišljati toplu vodu

tor 08.03.2004. 20:04

Ma daj ne kenji :D IE je pun rupa ko švicarski sir, a to što nekom ne prikazuje dobro u operi ili mozili njegov problem jer nezna...

cyberphere 08.03.2004. 20:11

Citiraj:

Originally posted by tor
Ma daj ne kenji :D IE je pun rupa ko švicarski sir, a to što nekom ne prikazuje dobro u operi ili mozili njegov problem jer nezna...
Ma daj molim te. I Windows XP je pun rupa pa ga svi koriste. Zašto? Jel nema boljeg OS-a. Možda je Linux bolji ali nema programa za njega. Da bar naprave neki standard za sve browsere. U browserima se neke funkcije koje rade isto drukčije zovu i sad ja imam javascript koji ima preko 200 redova i trebao bi se jebat s tim da dodam podršku za neki drugi browser, zajebi.

tor 08.03.2004. 20:14

Možda, ali IE nije najbolji brow. Opera je s zadnjom verzijom.

cyberphere 08.03.2004. 20:18

Citiraj:

Originally posted by tor
Možda, ali IE nije najbolji brow. Opera je s zadnjom verzijom.
Ma možda on i je bolji. Ima više feature-a itd. Ali u počeku bijaše IE :D
I onda se pojave drugi browseri i pokušavaju nametati svoje standarde. I normalno da se svi programeri bune

EDIT:
Pogledaj recimo ovu stranicu i stisni zadnji gumb. Taj meni sam radio oko tjedan dana da proradi u IE-u a trebalo bi mi još bar dva tjedna da bi proradilo u ostalim browserima. A ja nemam ni volje ni želje to raditi . Po statistikama imamo 91% posjetitelja koji koristi IE. Onih 9% ko hebe

tor 08.03.2004. 20:22

Ma sve to stoji, ali mora se ipak u korak s vremenom malo:D
Ja sam prvi zagovarao IE, dok nije došlo nešto bolje...

Costa 09.03.2004. 09:02

Tko to kaka po mojoj Mozilli. Nemojte da vas sve sprzi, bludnici neodgojeni :D

Mozilla + Multizilla, to je kombinacija za pobjednike.

Opera je cist' OK ali ona je komercijalna, a ja nemam love no i da imam radije bi je potrosio na pivu ili tak nekaj :p

@cyberphere: Neka ti ovo bude homepage.
Volim IE, jako ga volim. Da ga nema kome bi ja popravljao windowse :confused:

:beer:

cyberphere 09.03.2004. 10:34

Citiraj:

Tko to kaka po mojoj Mozilli. Nemojte da vas sve sprzi, bludnici neodgojeni :D

Mozilla + Multizilla, to je kombinacija za pobjednike.

Opera je cist' OK ali ona je komercijalna, a ja nemam love no i da imam radije bi je potrosio na pivu ili tak nekaj :p

@cyberphere: Neka ti ovo bude homepage.
Volim IE, jako ga volim. Da ga nema kome bi ja popravljao windowse :confused:

Hoćeš ti uređivati preko 200 redova javascript koda tako da bi 9% posjetitelja moglo vidjeti stranice kako treba? Nisam blesav

Costa 09.03.2004. 10:49

Citiraj:

Originally posted by cyberphere
Hoćeš ti uređivati preko 200 redova javascript koda tako da bi 9% posjetitelja moglo vidjeti stranice kako treba? Nisam blesav
Ma jeb* posjetitelje. Kaj ce ti oni :D

Bio sam ti na stranici i ono, na prvi pogled sve radi kak spada. Koji je tocno "zadnji gumb" koji spominjes?

cyberphere 09.03.2004. 10:53

Citiraj:

Ma jeb* posjetitelje. Kaj ce ti oni :D

Bio sam ti na stranici i ono, na prvi pogled sve radi kak spada. Koji je tocno "zadnji gumb" koji spominjes?

Kada stisneš zadnji gumb otvori se meni u kojem možeš odabrati ispis, spremanje recenzije u PDF i RTF format i ispisano je zadnjih deset recenzija.

Costa 09.03.2004. 10:58

Citiraj:

Kada stisneš zadnji gumb otvori se meni u kojem možeš odabrati ispis, spremanje recenzije u PDF i RTF format i ispisano je zadnjih deset recenzija.
Pitam gdje je gumb? :D Ne znam na koji mislis. Kaj pise na njemu. Reci mi koordinate?

BTW onaj Mobiteli gumb mi blica :D

cyberphere 09.03.2004. 11:00

Citiraj:

Pitam gdje je gumb? :D Ne znam na koji mislis. Kaj pise na njemu. Reci mi koordinate?

BTW onaj Mobiteli gumb mi blica :D

Stisne se zadnji gumb na mišu. Mobiteli gumb treba blicati jel je to novo dodano pa da se vidi

Costa 09.03.2004. 11:04

Citiraj:

Stisne se zadnji gumb na mišu. Mobiteli gumb treba blicati jel je to novo dodano pa da se vidi
Nis te ne kuzim al eto nek se bar 91% njih zabavlja :D

cyberphere 09.03.2004. 11:07

Citiraj:

Nis te ne kuzim al eto nek se bar 91% njih zabavlja :D
Kada odeš na neku recenziju i stisni zadnji gumb na mišu (onaj poslje scrolla) da ti se pojavi meni

Costa 09.03.2004. 11:23

1 privitaka
Citiraj:

Kada odeš na neku recenziju i stisni zadnji gumb na mišu (onaj poslje scrolla) da ti se pojavi meni
Tako dakle :D
Pojavi se meni al mi se nekak cini da to nije to jer je isti kao i inace.

I u Mozilli ali i u IE-u.

cyberphere 09.03.2004. 11:30

1 privitaka
Trebalo bi ti se pokazati ovako nešto

Costa 09.03.2004. 11:35

Citiraj:

Trebalo bi ti se pokazati ovako nešto
Ma samo te zajebavam. Nece meni nitko krasti gumbe misa:D

Sad zamisli kad mozes nesto takvo u IE-u gdje ti je granica. Dobro da jos ima dobrih ljudi pa nastavljaju s Proxomitronom. Kaj ce ti uopce taj meni?

EDIT: BTW gle sto nadjoh kod tebe:
"Mozilla 1.4a
Opis: Kvalitetan web preglednik" :D :beer:

Stipe 13.03.2004. 16:20

Citiraj:

Buahaha ja nisam platio Opru(Vinfli(neznam kak se piše)) a nema reklama neznam kako je to moguće.Ja sam isprobo SVE Browsere
i poredak glasi 1.Opera(najljepša,najbrža ma sve,mana je što dolazi s reklamentima ali i to se sredi):p
Number Cvaj:Mozzzzilllla(sve to što ima Opra samo mal je ružnija i ima shjebanije kontrole ali je besplatna)
3: IE Školjke(od dva zla biraj manje) ima ih doista dobrih ali to nije to
.
.
.
.
ZADNJE:IE prvak otraga narafno,smeće neviđeno nemoš otvorit 4 prozora a da ti cijela traka s alatima(po Hrvaškom) nije zblokirana i nekoristiva(ah ti pridjevi:D )dalje pun je rupa što iskusih na vlastitom Skinu(č:Koži,za one koji su školi učili samo Švabski i češljali se kao Hitler)zatim nema pop up blokera tako da kad otvoriš primjerice 4 pendžera(č:Prozor)(Hint-cijela Alatna traka je opet sjebana)prozora na njih 4 otvori se još pedeset i treba vremena da ti to sve pozatvaraš

Zaključak:IE je smeće i ja ga mrzim iz dna duše,proklet bio dan kad je izmišljen pazi sad "Internet" Explorer

cyberphere 13.03.2004. 16:26

Citiraj:

Originally posted by Stipe
ZADNJE:IE prvak otraga narafno,smeće neviđeno nemoš otvorit 4 prozora a da ti cijela traka s alatima(po Hrvaškom) nije zblokirana i nekoristiva(ah ti pridjevi:D )dalje pun je rupa što iskusih na vlastitom Skinu(č:Koži,za one koji su školi učili samo Švabski i češljali se kao Hitler)zatim nema pop up blokera tako da kad otvoriš primjerice 4 pendžera(č:Prozor)(Hint-cijela Alatna traka je opet sjebana)prozora na njih 4 otvori se još pedeset i treba vremena da ti to sve pozatvaraš

Zaključak:IE je smeće i ja ga mrzim iz dna duše,proklet bio dan kad je izmišljen pazi sad "Internet" Explorer

Šta si ti koristio IE 4???? Pa ja kad progamiram imam odvoreno po 7-8 IE-a i sve radi bez problema. I daj mi reci zašto 90% ljudi koristi IE? Sigurno ne zato što ne valja

Stipe 13.03.2004. 16:36

Ne ne zbloka mi se već je neupotrebljiva tak da nemožeš(mislim možeš ali je jako teško tad koristiti istu)ju koristiti
90% ljudi koristi IE jer on DOLAZI S windozima evo primjera zašto od tih 90% korisnika samo njih 2% koristi alternativne školjke(Crazy Browser,Avant itd.) koje su puno bogatije opcijama i mogućnstima(neki imaju pop-up bloker) a zadržavaju sve fičrse IE(mislim na (ne)kompatibilnost:beer:

BrunoZG 13.03.2004. 17:01

90 % ljudi koristi IE zato jer dolazi po defaultu sa windowsima

Citiraj:

Šta si ti koristio IE 4???? Pa ja kad progamiram imam odvoreno po 7-8 IE-a i sve radi bez problema. I daj mi reci zašto 90% ljudi koristi IE? Sigurno ne zato što ne valja

cyberphere 13.03.2004. 17:45

Citiraj:

Ne ne zbloka mi se već je neupotrebljiva tak da nemožeš(mislim možeš ali je jako teško tad koristiti istu)ju koristiti
90% ljudi koristi IE jer on DOLAZI S windozima evo primjera zašto od tih 90% korisnika samo njih 2% koristi alternativne školjke(Crazy Browser,Avant itd.) koje su puno bogatije opcijama i mogućnstima(neki imaju pop-up bloker) a zadržavaju sve fičrse IE(mislim na (ne)kompatibilnost:beer:

Pa šta ti vrtiš IE na 486-ici?? Najjači su mi ti. Otvori browser nešto mu se desi i odmah ne valja. A zašto onda 90% ljudi koristi Windows? Zato jel ne valja???

BrunoZG 13.03.2004. 18:16

90 % ljudi koristi windows zato jer:

1)Je najrasireniji OS (samim tim dostupni driveri i aplikacije), i jednostavnija instalacija programa

2) Ipak treba imat malo vise znanja (ili teziti k znanju za koristit npr linux)

3) Linux je bio do nedavna "zostao" po pitanju user friendly sucelja i jednostavnosti instalacije, to se je sad promjenilo, pa ce s obzirom na besplatnost promjenit se i postotak koristenja.Posto je kompletno besplatan ne vidim ni jedan razlog da ga netko ko je imalo entuzijast za prvu ruko ne stavi kao drugi OS,

Citiraj:

Pa šta ti vrtiš IE na 486-ici?? Najjači su mi ti. Otvori browser nešto mu se desi i odmah ne valja. A zašto onda 90% ljudi koristi Windows? Zato jel ne valja???

Stipe 13.03.2004. 19:04

Citiraj:

Nemam komentara.

P.S Netko očito dobro poznaje PCje i njihovu povijest i razvoj
Dečko ohladi

cyberphere 13.03.2004. 19:54

Citiraj:

Nemam komentara.

P.S Netko očito dobro poznaje PCje i njihovu povijest i razvoj
Dečko ohladi

Ma uostalom boli me briga. Ti koristi šta hoćeš ja ću IE