![]() |
Tko troši najviše u kući..
kako bi redosljedom bili potrošaći od veće prema manjoj potrošnji el. struje u kučanstvu?
-PC, TV, zamrzivać(frižider), zamrzivać(škrinja), klima, audio linija,... |
Ja bi to posložio ovako, od najvećih potrošača, do namjmanjih:
1. klima 2. frižider 3. škrinja 4. PC 5. TV 6. Audio linija eto, možda griješim ali takva su moja razmišljanja |
kolika klima, koliki frižider, kolika škrinja... općenito otprilike se može složit, al šta je onda sa bojlerom, ili nekim drugim pećima? lampe?
po meni ovaj topic nema nimalo smisla... |
Žena... :D
|
mega lol :)
kako je rekao kolega renesis, ovisi o samim uređajima... klima od 3.5kw troši oko 1.5kw struje kod hlađenja, tj. 2kw kod grijanja (ovo je debeli cca.), telka može biti crt ili digitalni panel, tu je isto razlika potrošnje, linija može biti mini kaj guta 100w, a može biti i đubre od 500w, bojler isto tako, grijalice isto tako... |
Citiraj:
od tih navedenih klima 1200w hlađenje, grijanje cca 2500w pc cca 300w bez monitora monitor crt, tv 150 - 200ww frižider i škrinja cca 70 - 100w (recimo prosječna škrija pi pocucla 500kwh na godinu) linija; od parw do 200-300w |
ma nije tolika razlika kod klime... evo sad sam pogledao, moj samsung je 6a na hlađenju, 6.2a na grijanju (max current).
|
mislim da bi bilo zanimljivije da si otvorio topic "tko koga troši u kuči" :D :D
|
to je uzajamno... ja trošim hep svaki dan, on na kraju mjeseca meni i tako u krug ;)
|
...hamm majstore...stavljam te na listu frendova
|
Citiraj:
:chears: |
Citiraj:
donijet ću i Type R... |
1. Žena
2. Bojler 3. Ja 4. Žena |
A švasaparat, terolitka i ostali finomehaničarski alat?
|
mislil sam na sve kučanske aparate općenito i di se u cijeloj prići nalazi gamerski PC.:D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:33. |