![]() |
Za obradu videa: E6850 ili Q6600?
Frend nabavlja novi komp, a bavi se obradom videa. Koristi programe tipa Edios, Pinnacle Studio, Adobe Premiere,... Dvoumi se između E6850 i Q6600. Oba imaju jednaku cijenu. Savjetujem mu da uzme Q6600 zbog većeg broja jezgri. Njega buni što E6850 ima 2x3GHz, a Q6600 4x2,4GHz. Pitanje je mogu li gore navedeni programi iskoristiti sve jezgre procesora? Ostatak konfe će vjerojatno biti: Asus P5K (treba mu mbo sa FW), Kingmax 667 2(možda 4)x1Gb, HD2600XT DDR3.
|
Bez razmišljanja....Quad:dobartek:
|
Citiraj:
:amen: Takodjer, vidio svojim okicama :D |
Vidite da mu i ja to govorim. Šta mislite o ostatku konfe? Gigabyte ploče nemaju tamo gdje on misli kupovati!
|
Meni je čak ta Asusica bolja od GB...
Sa ostatkom se slažem, a i ti isto pitaš gluposti a sve dobro složio :p :D |
Želio sam samo potvrdu od ljudi od kojih neki imaju više znanja i iskustva od mene. Evo, zippo kaže da je Quad vidio na djelu, a ja nikad ni Quad vidio nisam.
|
Citiraj:
http://www.max-save.org/images/88691quad.jpg |
E hvala nino. Da nije bilo tebe, ostao bi do kraja života uskraćen za taj užitak - sav sam se navlažio kad sam vidio sliku :D
|
[QUOTE=nino;870069]Evo kolega :D:D sry, morao sam...
U skladu si sa sigom, smartass.... :goood::goood::goood: |
Slažem sa za quad i slažem se za asus. Super kombinacija :) Frend je kod mene vrtio na tome neki program za simuliranje, mislim da se zove CST i veli da je velika razlika između njegovog x2 @ 2950 i mog q6600.
|
@ nino - hahahahaha, car :goood::D
i ja isto preporucam quad koji se i tak bez problema digne na tih 3GHz (pa i vise) na kojima po defaultu radi E6850 :chears: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:26. |