![]() |
R420 , Pixel shaderi 3.0 , Fast 14
Evo sad sam skupio novca da kupim radeon 9800 pro i neznam da li je to pametno zbog sljedećih razloga:
-ubrzo izlazi R420 ( Loki ) sa pixel shaderima 3.0 , GDDR 3 memorijom , i vjerovatno FAST14 tehnologijom ; radne frekvencije do 2.4 GHz ( Bug 136 , str. 16 .) Ne znam da li je sad pametno kupiti novu grafičku jer će uskoro doći nova generacija . Zna li netko kada će uopće doći R420 da se mogu odlučiti da li da čekam ili da kupim novu grafičku ? Što bi vi napravili na mojoj pozciji : čekali ili kupili novu grafičku ? HELP ! |
Iskreno, ne mislim da ce tako brzo izici, i da izide na trziste cijena ce jos biti ogrmona! TAk da misli da je bolje da si kupis tu graficku i uzivas!:burn:
|
Da, pricekaj da dodu nove a tek onda kupi 9800pro.
No ni ove sto su sad aktualne ne iskoristavaju svoju snagu. Kupis za 20ak dana 9800pro kad dode FarCry i to ce bit mislim prva igra koja ce to iskoristavat |
Znaš što , imaš ti pravo ...
Nego koju uzet : CLUB 3D ATI Radeon 9800PRO 256 bit, 128 MB, with tv out & DVI HGSPOT 1772 Kn 128 MB DDR RAM Power Color, ATI Radeon 9800 PRO (R350) chip, AGP 8x, DX9, Core: 380MHz, Memory: 680MHz, 256-bit, 8-pipes, DVI/TV out, retail INFO GAMA 1871 Kn Sapphire Radeon9800Pro 128DDR, TV, DVI, ret DISKONT 24 1880 Kn P.S. Da li bi se isplatilo počekati pa uzeti sa 256 Mb ?????????? |
Zavisi o tome koju trenutno grafičku imaš!!
Ja bi recimo čekao R420!! |
Trenutno nemam ništa.
Prodao sam TI 4200 za 850 Kn . Kada uopće dolazi R420 ??? |
Nisam baš siguran ali mislim da je nešto bilo govora oko 15.travlja.2004 ali nemoj me uzet za riječ!!
Ja na tvome njestu nebi čekao, a mislim da če cijena garant biti oko 5k - 6k kn. Uzeo bi 9800 pro s 256 mb |
mislim da ne tak skoro a i kostat ce 3000kn minimum
|
Nije li radeon 9800 pro sa 256 Mb preskup ?
Bolje onda da skupim još malo novca pa uzmem radeon 9800 XT. Na koju si točno grafu sa 256 Mb mislio ? Kolika je cijena ? |
Mislim da sada najbolji omjer performansi i cijene ima 9800Pro s 128 mb (za sada).
Ja nebi bacao pare na verziju xt jer je razlika u performansama dosta mala. Prije nisam mislio ni na jednu točno određenu 9800pro ali bi ti najradije preporučio sapphire 9800 pro s 128mb za nju lako nađeš modifikacije (volt mod i ostalo) |
Hehe... pa ako cete cekat R420.... onda cete pocet cekat R500 jer ce R420 bit preskup... pa kad izadje R500 cekat cete R1000... kuzite??
Uzmi sad 9800pro 128MB i uzivaj. |
Ja sam prije Nove Godine uzeo Sapphire 9800 Pro i bogami nema te sile koja će me natjerati da uzmem nešto drugo slijedećih 7 godina!
Nabijem R420 i slično. Postajem tehnološko-informatički dinosaur. |
Mislim da R420 izlazi samo u PCIExpress verziji, tako da morate još samo mijenjati i matičnu ploču, a i ko zna šta još...
|
Neznam zasto svi u zadnje vrijeme pljuju po nvidii.
Ja sam mislio uzet 9800pro ali sam uzeo MSI 5900XT za 1300kn (ne pitajte kak) E i to sam uzeo samo zato jer sam si reko ma nije toliko slabija a mogu uzet za puno manje para. I sad dodem ti ja kuc ono se kloka ko isus. Na kraju ispalo da ide ko blesavo COD igram na sve maxx/extra sa 4xAA i 4xAF. Sasvim zadovoljan. FAR CRY sasvim ok radi na nesto high nesto mid. Ako ti nije bitno da je radeon razmisli i o 5900XT modelima. Pricekaj do sutra ozrenovu recenziju. |
ako imas love
uzmi prije 9800xt a ako budes uzimo 9800pro onda uzmi 256MB verziju :D -ATi Rocks |
Citiraj:
|
baš me zanima što je s tom karticom, se ona da modat u šata??
|
Citiraj:
|
Ajde ATIjevici f.off i nemojte biti ljubomorni.
Gdje da uploadam full quality shotove iz Far Crya na sve VeryHigh, Shaderi2.0 i Anisotropic na 8x? Na otvorenom 25-60 fps. CoD leti na svakom kompu. Ali ne i na sve extra sa AA i Aniso. |
e jel igro ko doom 3?? ja sam nabavio danas betu 2 i igra nije baš dobra!! :mad:
|
Citiraj:
|
ma dobra!!! možeš podešavat grafiku o toj novoj beti 2, u ostalima nemožeš!! imam 9700 i igra ide dobro!
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Jesam li ja to dobro čuo da će grafika u Far Cry biti u potpunosti prikazana na 64 bitnim procesorima, jer kao ovi 32bitni nisu za to sposobni :( . a nisam ni mislio da če mi letit s 9600xt. Kada točno izlazi cijela igra? |
za 10ak dana bi trebala, veceras bi trebao izaci MPdemo
E boli me kita sto tu piste sjebano ovo sjebano ono sjebano, da sam vidite kak izgleda zinuli bi kao i ja. |
ajd baš me zanima kako izgleda, daj postaj ih negdje!!!
|
Citiraj:
|
Eto i usporedbe između 9800se i 5900xt baš sam sad našao
http://www.benchmark.co.yu/article.p...03e611f8c60e2c |
http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=1543
Evo i tu jedan zanimljivi clanak a lol razlike su minimalne koje se gotovo ni ne osjete. Gle ja sam dobio 5900xt za 500kn manje tako da mi se isplatilo. |
ma farcry meni je sve na high jedino texture filter na medium i sve radi super!! meni se ta igra uopće ne sviđa!! jedino kaj valja je grafika!!! nekak je usporena,al je glup, možeš skakat 3 metra itd.... zna možda neko kad točno izlazi thief 3???
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:47. |