PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   15 minuta straha (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=87438)

Audi45 14.11.2007. 21:24

15 minuta straha

Dakle 15 min. horora.
Sastavio sam novu bebicu prije tjedan dana ali nikako vremena da je malo testiram do danas. Prije nego krenem u avanture cjedenja snage kompa
idem flashati BIOS. Skinio sam novu verziju biosa, nasao floopy i praznu disketu (nakon 20 min. kopanja po ladicama) i fleshanje ploce je pocelo.
Bios update-an sve 5 jos samo resetirati racunalo i igre bez granica moze poceti ali (uvijek postoji onaj krvavi ali) nakon reseta šok :eek:
Ploca mrtvus, nema butanja, nicega, uzas.
Rekoh ok probat cu ga jos jednom resetirati kad ono opet nista, clear cmos - opet nista (polako me hvata panika)
Ponovo resetirao racunalo - nista, ponovo clear cmos - nista.
E sad je nastupila panika brzo po laptop i na net pa na linksovu stranicu broj servisa (mozda uspiju reprogramirati bios) i ne kuzim koliko je sati, da da links ne radi.
Sav shrvan vratim se do kompa i onako sa iz ocaja probat cu ga upaliti mozda se dogodi cudo, i gle vraga upalio se, pokrenuo winse kao da se nista nije dogodilo.
Sav sretan igracka se upalila, danas vise nemam zivaca za igre bez granica. Odoh zapaliti jednu uz :kafa:
Over and out

EDIT:
Citiraj:

Autor SniperWolf (Post 869740)
Jesi napravio load system defaults prije nego sto si flashnuo bios?
Inače znaju se ploče zblesirati - neke više, neke manje...

yap

Pezzaa 14.11.2007. 21:29

lol..... poanta.... nikada ne flashajte bios sa starim flopy-ima koje su lezale u ladici medju hrpom ostalog ko zna cega....:lol2::lol2::lol2: hajde neka je on upalio.... :goood:

SniperWolf 14.11.2007. 21:56

Jesi napravio load system defaults prije nego sto si flashnuo bios?
Inače znaju se ploče zblesirati - neke više, neke manje...

Audi45 19.11.2007. 23:55

Evo malo OT ali da iznesem svoje iskustvo vezano uz komp.
Kada su dosle sve komponente (radio sam upgrade tako da sam
narucio samo memu, cpu i plocu) dogodilo se iznenadenje.
Sve sam fino sastavio i ploca niks, dosla neispravna ploca (Abit ip35-pro):fuming:
Vratio plocu nazad i narucio DFI LP, nakon tri dana cekanja
(Kada je dosla ploca bio sam sretan kao malo dijete, ali nakratko)
sve raspakirao i sastavio i ponovno problemi.
Ovaj puta jedan keks meme neispravan :fuming::fuming:
Hebeni pehovi non stop. Rekoh ni to me nece baciti u bed,
koristit cu dva keksa, e onda se dogodila prica s pocetka teme.
No ni tu nije bio kraj, prekjucer crko monitor LG l204wt :fuming::fuming::fuming:
Odneo ga na reklamaciju (start 5 mj.) i narucio philia 220ws8fb
Negdje sam morao ispustiti frustracije pa bolje tu nego na zeni :D

BladeRunner 20.11.2007. 01:28

Meni se prije par godina desilo jedno čudno iskustvo s IC7-MAX3...
Negdje u 6 mjesec išao sam flešat bios..iz wuna s onim abitovim programom..i nakon restarta..ništa..mrtav..clear cmos..bla bla ne pomaže..nikad nisam radio flash s disketama pa sam ga ostavio da leži...
negdje u 8 mjesec..sjetio se da bih mogao izvadit bios čip i poslat ga u linksa da ga fleshaju..ali eto bezveze idem još jednom upalit komp kad ono..radi..i otad radi bez problema...samo što lampica od biosa dok radi svijetli u crveno..
i jop jedan čudan problem s pločom..kad sam nabavio presscota,normalno je radio nekih mjesec dana a onda kod svakog paljenja javlja da je cpu promijenjen ili unworkable..stisnem F1 i radi bez problema..w00t?
zbog tog problema i clock mi propadne nakon nekog vremena jer se resetira bios...

LouisCyphere 20.11.2007. 12:06

Citiraj:

Autor BladeRunner (Post 874520)
Meni se prije par godina desilo jedno čudno iskustvo s IC7-MAX3...
Negdje u 6 mjesec išao sam flešat bios..iz wuna s onim abitovim programom..i nakon restarta..ništa..mrtav..clear cmos..bla bla ne pomaže..nikad nisam radio flash s disketama pa sam ga ostavio da leži...
negdje u 8 mjesec..sjetio se da bih mogao izvadit bios čip i poslat ga u linksa da ga fleshaju..ali eto bezveze idem još jednom upalit komp kad ono..radi..i otad radi bez problema...samo što lampica od biosa dok radi svijetli u crveno..
i jop jedan čudan problem s pločom..kad sam nabavio presscota,normalno je radio nekih mjesec dana a onda kod svakog paljenja javlja da je cpu promijenjen ili unworkable..stisnem F1 i radi bez problema..w00t?
zbog tog problema i clock mi propadne nakon nekog vremena jer se resetira bios...

Isto se meni dešavalo sa ic7 i preskiyem. Jedno vrijeme svaki dan unworkable, sad jako rijetko, a tu i tamo kad ga upalim bios neotpišti svoje pa ga resetiram i onda radi...
!?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:59.