![]() |
problemi s basom na genius 5000
imam problem sa sub-om na navedenim zvucnicima. kad slusam glazbu, gledam film...bilo sta svi ostali zvucnici rade na njima se osjeca bas al na sub-u nista.
dal je sub pokvaren il sta? i jos nesto da ne otvaram novu temu....audigy 4 il f-xi X-Fi Xtreme Audio(bulk)? |
...
|
Pa cek jel apsolutno ne cujes ni "hum " iz njega ili je samo slab.
Svaki sub, iliti opcenito bilo koji zvucnik, ima nekakav frekvencijski raspon tako da ako slusas dosta losih mp3ica naravno da sub nece radit kak spada jer je sa enkodiranjem doslo do brisanja izrazito visokih i niskih frekvencija. Probaj sa nekim audio cdom elektronske ili jazz glazbe. Mislim to se odnosi ako ipak nesto malo tuli iz zvucnika. Ali ako bas nema nista na malo jacim glasnocama onda je posrijedio nekakv technicki kvar. |
Citiraj:
al nista...ovo pitam zato jer zelim ispitati sve mogucnosti prije nego sta ih posaljem na servis jer su teski preko 20kg |
Citiraj:
nego, potrazi po netu sub woofer test i slicno, to mp3-ice sa dosta bassa, ali vjerojatno nece zivnut sub, pa ti ne gine odlazak serviseru jer problem izgleda kao da netko nije sub spojio na pojacalo ili da se doticna veza prekinula |
Moraš u postavkama od zvučne kartice staviti Bass/Center Crossover!!
|
Javi jel ti proradilo ?
ja isto planiram uzeti taj 5.1 sustav sutra |
Treba postaviti zvuk u programu za zvucnu karticu (ne u control panel/sounds) na 6CH (6 kanalni).Pod Karticom Audio I/O trebao bi biti nacrtan rear panel i svi ulazi na njemu.Moras kliknuti na ulaze na koje su ti spojeni zvucnici, dakle zeleni, crni i zuti i namjestiti ih sve na Front Speaker Out. Takve postavke koristis za sve situacije osim gledanja filmova i igranja igrica u kojima imas 5.1 zvuk.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:25. |