![]() |
Čudan problem sa slikom
Ugradio sam, između ostalih komponenti novu grafičku - x1950, i sad mi je slika na monitoru na lijevom i desnom rubu izdužena horizontalno, a i malo van fokusa, tako da sa strane npr. slova izgledaju deblja a u sredini uža, jako je iritantno. Jel zna tko kaj bi to moglo biti?
|
Refresh rate, ja sam na starom LG 17" morao staviti na 70 sa defoltnih 60 da bi dobio cista slova :stoopid:
|
Nije u tome problem, refresh rate sam stavio 100Hz, nego u izoblićenju na krajevima gdje se objekti proširuju.
|
Monitori se posebno podešavaju za svaku rezoluciju, ali i za svaku grafičku. treba samo podesiti geometriju i to je to.
|
geometriju sam podesio, slika je do ruba i to je ok, nego recimo, vučem ikonu od sredine prema rubu monitora i ona postaje sve šira, ko da je u sredini stiješnjena, a na krajevima razvučena.
|
imas mozda neki zvucnik il magnet u blizini monitora?
|
Nije niš od toga nego je monitor vrisnuo, probal sam s drugim monitorom i sve je ok, izgleda da mu se ne dopada nova grafička :). Mislim da se to ne bi isplatilo popravljati...
|
frend ima isto tako cudan problem, samo je kod njega suprotno. cudna recenica al neam pojma kako drukcije opisat. dakle, kod njega je na sredini normalno a krajevi su "suzeni", tj kao da su naborani... uglavnom, rjesava to zasad podesavanjem refresh ratea....
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:20. |