![]() |
Data Execution Prevention?
ok, aj nek mi netko kaže koji je ovo K i zašto mi usere cijeli komp?
uglavnom, ako hoću instalirat Daemon tools, verziju 4.08 ili 4.09, nakon instalacije kad sve prođe i hoću ga pokrenut, izbaci mi se ovaj error koji kaže DLL closed, neko sranje tako slično i prekine instalaciju. no, nakon toga mi izbacuje tu grešku ta sve što želim otvorit, win explorer, system settings, sve!! kako da to govno ugasim??? već mi je popilo živaca, cijelu večer pokušavam staviti daeomn toolse. i to istu verziju koja mi je prije radila.. ako probam 4.10, onda mi izbaci pri pokretanju , - Virtual SCSI driver missing, u tom stilu! kako da stavim taj glupavi Virtual SCSI driver, po netu nisam našao rješenje za ove probleme. .... |
Virutal SCSI driver bi trebali daemon toolsi staviti kod pokretanja instalacije, a prije prvog restarta nakon kojeg se dovršava instalacija.
|
trebali bi, no očito ne...
|
Gabre jesi gledao ode slucajno ? http://www.tech-recipes.com/windows_tips566.html
|
jesam, no onda ga u biti palim za sve, pa moram ubacivat iznimke, a to mi se onda čini još većim problemom...
|
A ako u potpunosti isključiš DEP?
U boot.ini datoteci umjesto /NOEXECUTE=OPTIN napiši /NOEXECUTE=ALWAYSOFF, spremi i to je to. |
to ću i napravit. ;)
|
Citiraj:
/NOEXECUTE=OPTIN => /EXECUTE |
čemu uopće ovo služi? taj data execution? pošto mi se danas upalilo bez nekakvog pametnog razloga i sruši mi windoze, no pošto imam drugu instalaciju na drugoj particiji, digao sam drugu i onda iz boot.ini stavio ovo ko jonyb, i rade sad windoze...
mislim da ću ovih dana stavit Vistu na ovu drugu particiju... |
Citiraj:
http://support.microsoft.com/kb/875352 DEP je najbolje isključiti čim se instaliraju windowsi tak da se riješiš problema koji se mogu pojaviti kasnije... |
da, iako prije nisam nikad imao problema s njim, izgleda da novi updateovi nešto useru, pošto sam sad stavio windoze koje imaju update do 9 mjeseca...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:52. |