![]() |
Čudne wifi kombinacije
Imam pomalo glup problem :|
kod kuce imam nekoliko računala i laptop, svi sa wifi modulima. koristim nekakav canyon-ov AP jeftinjaču i kasda adsl router od t-coma. postavio sam kasdu u bridge mode, unio podatke i adsl se uredno spoji na internet. e sad, kad želim na net, browser samo kaže da sam offline, tj. nisam spojen, iako adsl routeru pristupam preko wifi mreže :lol2: a veza "kao" uspostavljena (i zbilja, u konfiguracijskom meniju mi fino piše da je router uspostavio vezu s t-comom, piše WAN eksterna adresa 89.xxx.xxx.xxx) ali meni to nikako da proradi. a s druge strane, samo stavim u route mode, napravim dial up konekciju i sve radi :stoopid: ali mi to nije prihvatljivo jer onda može samo jedno računalo na net, i ne želim ručno birati vezu. unaprijed hvala!! :chears: |
riješio sve, hvala svima koji nisu pomogli :lol
|
14:12 do 15:19 - stvarno prošlo puno vremena :D
|
da ukratko sročim rješenje problema.
kada su wifi router i adsl router odvojeni a želi se stalna konekcija na net putem adsl routera i da mogu sva računala u mreži pristupati netu, treba postaviti: 1. na svim NIC-ovima regulaciju ip-ova putem DHCP-a 2. spojiti wifi router i adsl router putem LAN utora patch kablom (NE u wan jer je to druga stvar i neće raditi) 3. ugasiti DHCP na wifi routeru 4. upaliti DHCP na adsl routeru i postaviti postavke na bridge mod. ukratko. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:04. |