![]() |
Fan konektor u Chieftec napajanjima?
pošto nemam ni jedno chieftec napajanje pri ruci, zanima me kakav fan konktor imaju, klasični 3 pinski ili kao npr fortroni direktno zalemljene žice na pcb od napajanja?
|
Moj je imao zalemljene - dual fan serija, a kako imaju novi neznam...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Kaj pokušavaš maksimalno utišati Chiefa ili ti zuji? Ako je ovo drugo pa kaj jednostavno ne nabaviš malo prozirnog laka za nokte, sve zavojnice prelakiraš i amen...
|
410W ima 2-pinski :)
|
Citiraj:
|
Aha a gle to ti je subjektivno, mislim neznam za novije ali onaj moj 420w kojeg sam frknuo nekidan i nije pretjerano bučio, doduše ja i nisam jako osjetljiv (recimo meni je 120mm na 1k rpm ok razina tišine za rad - čisto kao usporedba) a sad jbga ako si baš jako osjetljiv radije prekoči Chiefa, inače zujanje je poznat problem, to je lako ili teško rješivo, ovisi o tome oćeš li ga otvarati ali je danas sa skoro svim napajanjima (čak i puno skupljima) lutrija oće li zujat ili neće...
Imo ako ti treba dosta konektora onda nema drugoga u tom cjenovnom rangu, možda Corsair VX ako pucaš na jače modele ali ako si na slabije ciljao onda PNF ima pramlo konekotra a ako ti konektori nisu kritični uzmi PNFa... |
Citiraj:
|
zujanje se da riješiti lakom ili plastikom, neki su čak stavljali silikon ali onda je shit sa garancijom...
za tu stariju konfu mi se ne isplati niš bolje od PNF-a 350 ili čifca 400. Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Prelakiraš sve... ;)
Šala mala - ma gle - to je lako izvadiš PSU van, rastaviš ga, ukopčaš i brikaš ATX konektor (imaš dijagrame po netu kaj se treba brikati, obično je žica zelena) i onda nakačiš jedan fan gore ako treba pa slušaš... :) Nezgodno je samo kad PSU zuji samo kad je pod jakim loadom iako se i to da rješit sa npr par žarulja za auto ako je baš sila... Samo pazi da se ne uštekaš negdje u procesu.... :D |
400W chief je bucan. Ima bucan vent, al ne zuji.
|
Citiraj:
Otvoril sam ga neki dan, al nikak nisam mogel skontat koji to dio tocno zuji. :nono: btw. dok ugasim napajanje iza na sklopku i natrag upalim, onda je sve vredu |
Citiraj:
evo možda ti ova slikica pomogne ;) http://www.imagesforme.com/out.php/t...0217ka0ai7.jpg |
tnx, sad kad vidim ovu sliku skuzim da i ja imam nutra silikona :D razbacanog po svemu, ali bas svemu
Budem probal koji dan dok si najdem vremena, s lakom ili silikonom malo bolje neke djelove zalijati pa možda upali, ak ne bum moral prodat Edit: sorry na off-topic |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:45. |