PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kućišta i napajanja (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=57)
-   -   Fan konektor u Chieftec napajanjima? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=86872)

jonyb 10.11.2007. 02:17

Fan konektor u Chieftec napajanjima?

pošto nemam ni jedno chieftec napajanje pri ruci, zanima me kakav fan konktor imaju, klasični 3 pinski ili kao npr fortroni direktno zalemljene žice na pcb od napajanja?

yedwy 10.11.2007. 07:11

Moj je imao zalemljene - dual fan serija, a kako imaju novi neznam...

Buger 10.11.2007. 07:45

Citiraj:

Autor jonyb (Post 865393)
pošto nemam ni jedno chieftec napajanje pri ruci, zanima me kakav fan konktor imaju, klasični 3 pinski ili kao npr fortroni direktno zalemljene žice na pcb od napajanja?

moj chieftec ima 2-pinski konektor (to je ona smart serija iz ve-mila)

jonyb 10.11.2007. 14:00

Citiraj:

Autor Bugger (Post 865434)
moj chieftec ima 2-pinski konektor (to je ona smart serija iz ve-mila)

izgleda da svi novi imaju 2-pinski konektor. jel se čuje zujanje zavojnice na tvojem chieftec-ku kad je npr. pod full loadom?

yedwy 10.11.2007. 14:18

Kaj pokušavaš maksimalno utišati Chiefa ili ti zuji? Ako je ovo drugo pa kaj jednostavno ne nabaviš malo prozirnog laka za nokte, sve zavojnice prelakiraš i amen...

^SuperUnknown^ 10.11.2007. 14:35

410W ima 2-pinski :)

jonyb 10.11.2007. 14:50

Citiraj:

Autor yedwy (Post 865658)
Kaj pokušavaš maksimalno utišati Chiefa ili ti zuji? Ako je ovo drugo pa kaj jednostavno ne nabaviš malo prozirnog laka za nokte, sve zavojnice prelakiraš i amen...

namjeravam uzeti za drugu konfu chiefteca, ali baš čitam po netu da su dosta bučni i zuje pod opterečenjem.

yedwy 10.11.2007. 14:59

Aha a gle to ti je subjektivno, mislim neznam za novije ali onaj moj 420w kojeg sam frknuo nekidan i nije pretjerano bučio, doduše ja i nisam jako osjetljiv (recimo meni je 120mm na 1k rpm ok razina tišine za rad - čisto kao usporedba) a sad jbga ako si baš jako osjetljiv radije prekoči Chiefa, inače zujanje je poznat problem, to je lako ili teško rješivo, ovisi o tome oćeš li ga otvarati ali je danas sa skoro svim napajanjima (čak i puno skupljima) lutrija oće li zujat ili neće...

Imo ako ti treba dosta konektora onda nema drugoga u tom cjenovnom rangu, možda Corsair VX ako pucaš na jače modele ali ako si na slabije ciljao onda PNF ima pramlo konekotra a ako ti konektori nisu kritični uzmi PNFa...

Router 10.11.2007. 15:02

Citiraj:

Autor jonyb (Post 865688)
namjeravam uzeti za drugu konfu chiefteca, ali baš čitam po netu da su dosta bučni i zuje pod opterečenjem.

Za koji to model vidio ? koristio sam novi 450w model , pogonio je stariji pentium dvoglavi , 2 x hard, 2x optika , 2 keksa memorije , x1950pro i napajanje ne radi nista od buke i zujanja ... Po reviewima se da svasta naci , dosta toga je pisano sponzorski pristrano , negdje sam prije procitao da Delta 400w je bucna , a napajanje ne moze biti tise ...

jonyb 10.11.2007. 15:05

zujanje se da riješiti lakom ili plastikom, neki su čak stavljali silikon ali onda je shit sa garancijom...

za tu stariju konfu mi se ne isplati niš bolje od PNF-a 350 ili čifca 400.

Citiraj:

Autor Router (Post 865703)
Za koji to model vidio ? koristio sam novi 450w model , pogonio je stariji pentium dvoglavi , 2 x hard, 2x optika , 2 keksa memorije , x1950pro i napajanje ne radi nista od buke i zujanja ... Po reviewima se da svasta naci , dosta toga je pisano sponzorski pristrano , negdje sam prije procitao da Delta 400w je bucna , a napajanje ne moze biti tise ...

gledao sam po forumima, i iskreno večina se žalila na ove 400W, iako sumnjam da su kaj drugačiji od ovih 450W ak su ista GPS serija. moguče da je od napajanja do napajanja, isto kak i sa seasonic-om.

Buger 10.11.2007. 18:35

Citiraj:

Autor jonyb (Post 865640)
izgleda da svi novi imaju 2-pinski konektor. jel se čuje zujanje zavojnice na tvojem chieftec-ku kad je npr. pod full loadom?

nisam primjetio nikakvo zujanje, no ni noja konfa nemože pošteno opteretiti tog chiefteca, ali pod igrama, 3d markom, video renderingom ne primjećujem nikakvo zujanje

Redline 10.11.2007. 19:39

Citiraj:

Autor yedwy (Post 865658)

hmm, to bi ja mogel napraviti na svom fortronu, sam neznam kaj zuji :(

yedwy 10.11.2007. 19:48

Prelakiraš sve... ;)

Šala mala - ma gle - to je lako izvadiš PSU van, rastaviš ga, ukopčaš i brikaš ATX konektor (imaš dijagrame po netu kaj se treba brikati, obično je žica zelena) i onda nakačiš jedan fan gore ako treba pa slušaš... :)

Nezgodno je samo kad PSU zuji samo kad je pod jakim loadom iako se i to da rješit sa npr par žarulja za auto ako je baš sila...

Samo pazi da se ne uštekaš negdje u procesu.... :D

Panzer 10.11.2007. 21:04

400W chief je bucan. Ima bucan vent, al ne zuji.

Redline 11.11.2007. 23:27

Citiraj:

Autor yedwy (Post 865940)
Prelakiraš sve... ;)

Šala mala - ma gle - to je lako izvadiš PSU van, rastaviš ga, ukopčaš i brikaš ATX konektor (imaš dijagrame po netu kaj se treba brikati, obično je žica zelena) i onda nakačiš jedan fan gore ako treba pa slušaš... :)

Nezgodno je samo kad PSU zuji samo kad je pod jakim loadom iako se i to da rješit sa npr par žarulja za auto ako je baš sila...

Samo pazi da se ne uštekaš negdje u procesu.... :D

Hvala na prjedlogu, samo kaj meni nap. zuji kad je komp ugaseni, kaj je prava ironija :o

Otvoril sam ga neki dan, al nikak nisam mogel skontat koji to dio tocno zuji. :nono:

btw. dok ugasim napajanje iza na sklopku i natrag upalim, onda je sve vredu

jonyb 11.11.2007. 23:49

Citiraj:

Autor Redline (Post 867011)
Hvala na prjedlogu, samo kaj meni nap. zuji kad je komp ugaseni, kaj je prava ironija :o

Otvoril sam ga neki dan, al nikak nisam mogel skontat koji to dio tocno zuji. :nono:

btw. dok ugasim napajanje iza na sklopku i natrag upalim, onda je sve vredu

baš sam naletio na jedan poljski forum gdje je tip na zavojnice stavil silikon...

evo možda ti ova slikica pomogne ;)

http://www.imagesforme.com/out.php/t...0217ka0ai7.jpg

Redline 13.11.2007. 16:16

tnx, sad kad vidim ovu sliku skuzim da i ja imam nutra silikona :D razbacanog po svemu, ali bas svemu

Budem probal koji dan dok si najdem vremena, s lakom ili silikonom malo bolje neke djelove zalijati pa možda upali, ak ne bum moral prodat

Edit: sorry na off-topic

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:45.