PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kućišta i napajanja (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=57)
-   -   Koje napajanje??? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=86819)

R@zzoR 09.11.2007. 18:36

Koje napajanje???

Ovde su komponenete. Ako netko zna koliko jako na pajanje mi treba neka se javi. Hoće li mi ovo sadašnje codegen napajanje od 480W biti dowoljno??

Core 2 Duo E4400, HD2900Pro FR, Gigabyte P35-DS3P, Crucial Balistix DDR2 800MHz 2x1GB, Hitachi SATA2 7200 okr. 320GB, DVD-ROM, DVD-R/RW, LAN i ostala nebitan sranja.

Buger 09.11.2007. 18:42

taj codegen je sigurno jedan od boljih codegena i vjerojatno će moći vući tu konfu. ako nisi pri novcu spoji to na codegen pa sa multimetrom vidi napone pri opterećenju, a ako si u mogućnosti, kupi Corsair VX450 ili HX520

Opaki 09.11.2007. 19:19

Da, trebo bi bit dovoljan, najveća mana mu je relativna nestabilnost (što bi moglo smetat pri overclocku), no trebo bi to gurat.

Inače ja sam sličnu konfu isprobao na 4 godine starom 400W codegenu(113 kn) i išlo je normalno bez problema nekih 20 min kolko sam testiro.

Razer 09.11.2007. 23:12

Ekipa, jel vi to namjerno radite?

Koliko treba otvoriti tema da se shvati da za konfu od 5000kn+ nemožeš ubaciti napajanje pd 150kn??

U tu kategriju spada i Codegen i JNC, i Neon/Balkan/Max Power, Smartbox, MS i ostala žnj smeća.

Ovim putem bih ujedno htio zamoliti ekipu priča da im Codegen i ostala gore navedena napajanja vuku neznam-kako-jake-konfe. Zašto? Jer to očito ljude jako zbunjuje.

Još jedan u nizu ''pokvarenih ploča'' jest ta:

Ne uzimajte Fortrona Blue Storm, ili THN, već PNF.

Ne uzimajte nekad slavnog i još uvijek basnoslovno skupog Tagana.

Seasonic S12II cvrči.

Corsair VX450W je best buy za jače konfe (aka quad + 8800), dok je jači HX, samo za imućniju ekipu koja želi modularnost.

Ja se nadam da sam sve obuhvatio?

Sry ali morao sam ovako, drukčije ne ide, očito...

Gilbert5 09.11.2007. 23:23

Citiraj:

Autor Razer (Post 865249)
Koliko treba otvoriti tema

Puno:D...možda da se zaljepi neki mali članak (kojeg će netko već napisati) sa par kategorija trenutno isplativih i dobro ocjenjenih napajanja + njihove karakteristike: npr do 250kn, do 500kn, do 800kn i jedna za preko 800kn.

Buger 09.11.2007. 23:28

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 865263)
Puno:D...možda da se zaljepi neki mali članak (kojeg će netko već napisati) sa par kategorija trenutno isplativih i dobro ocjenjenih napajanja + njihove karakteristike: npr do 250kn, do 500kn, do 800kn i jedna za preko 800kn.

to sam si i razmišljao, ali ne samo za PSU već za svaki komad HW, sticky tema koje su trenutno najbolje i koje su best buy komponente, na svaku komponentu kritika, predložak konfiguracije za ured, gaming do 5000kn, 10 000kn itd. Ta lista bi se po potrebi mijenjala svakih tjedan, dva, mjesec...

slično bi se moglo napraviti i za najučestalije HW probleme, nekakva šablona po kojoj bi manje iskusni forumaši pokušali locirati problem

a nebi bilo ni loše napraviti anketu za pristup forumu-odgovaranje na pitanja koja su vezana za pravila foruma

znam da bi ovo trebalo u prijedloge, ali kad su dečki započeli pa da i završimo ovdje

Razer 09.11.2007. 23:42

Dobra ideja u nekom idealnom svijetu (izuzev ideje za ''Konfiguracije).

A pošto vidiš da ovdje u najmanju ruku i nije tako, to ti ''nekima'' nije baš jednostavno za slijediti.

Mislim, nije meni (a vjerujem ni ostalim kolegama na svojim podforumima) teško napisati nešto (što usput budi rečeno pišem praktički svaki dan), da znamo da će biti nešto od toga...

Vuco 09.11.2007. 23:50

Ajde bolje se držite teme. Toliko je sticky-a uokolo o svemu i svačemu. Pa opet ljudi to ne čitaju i pitaju...

Codegen bu držal, ali daj si nabavi sigurnije napajanje - definitivno.

McG 10.11.2007. 00:24

Citiraj:

Autor Bugger (Post 865274)
koje su best buy komponente, na svaku komponentu kritika, predložak konfiguracije za ured, gaming do 5000kn, 10 000kn itd. Ta lista bi se po potrebi mijenjala svakih tjedan, dva, mjesec...

Aha, vjeruj mi veće su šanse da ja sutra kupim Q i natovim pol foruma kak mi treba za filtriranje 200GB Eve Mendes, nego da osvane takav sticky. Moreš ti do sutra pisati vodiče, upute i zapažanja, pa ih on lijepiti po 15-ak podforuma, kad nema efekta. Šus nova tema i ko ga yebe princip je najčešći. Ljudi su lijeni i vole sve na srebrnom pladnju, kakvo čitanje stickya.:kafa:

Kaj se tiče teme (unatoč preporukama za bolje) slobodno sve spoji na Codegena. Ali kad/ako ti nekaj krepa, nemoj se žaliti i pitati pa kak?

Opaki 10.11.2007. 00:49

Ne želim reklamirat Codegen, nije fancy ime, nije visoke kvalitete, al nije ni za bacit, sve ima svoje prednosti i nedostatke (u ovom slučaju cijena) - to je poanta. nemora svako novo računalo imati u sebi koji god dođe pod ruku brand name PSU da bi normalno funkcioniralo i nebu niš krepalo spojeno na Codegena :). Ne uzimam zdravo za gotovo ali osobno mislim da je 480W Codegen sveukupno bolji od Fortrona 350W , no što je to u tolikoj lavini mišljenja :)!!!!!!!

Razer 10.11.2007. 00:55

Citiraj:

Autor Opaki (Post 865352)
Ne želim reklamirat Codegen, nije Fancy ime, nije visoke kvaliteta, al nije ni za bacit, sve ima svoje prednosti i nedostatke (u ovom slučaju cijena) - to je poanta. nemora svako novo računalo imati u sebi koji god dođe pod ruku brand name PSU da bi normalno funkcioniralo i nebu niš krepalo spojeno na Codegena :)

Citiraj:

Autor Razer
Ovim putem bih ujedno htio zamoliti ekipu priča da im Codegen i ostala gore navedena napajanja vuku neznam-kako-jake-konfe. Zašto? Jer to očito ljude jako zbunjuje.

Citiraj:

Autor Opaki
Ne uzimam zdravo za gotovo ali osobno mislim da je 480W Codegen sveukupno bolji od Fortrona 350W , no što je to u tolikoj lavini mišljenja :)!!!!!!!

Ako nešto tvrdiš onda je najčešće običaj da to i argumentiraš.

I da, jel to neka nova fora s tim interpunkcijama?

Jedni niti ne koriste točke/zareze, dok drugi forsiraju uskličnike/upitnike. U moje vrijeme (:rolleyes:) se to učilo u osnovnoj školi, vjerujem da uče i vas, samo se čini da ste vi prelijeni (ili možda i nešto drugo?) da to i primjenite.

McG 10.11.2007. 01:00

Imal sam ja godinama Codegena na Celeronu, pa sam ga promjenil prvom prilikom. Celeron konfiguracija danas vrijedi manje od nekog C2D coolera, pa ne bi opet spajal Codegena da ga preporuča oskudno odjevena Lana Jurčević. Kolko ono vrijedi konfiguracija iz prvog posta? I vi bi Codegana na to, zato jer je par desetaka kuna jeftiniji od Fortrona? Predanost, hrabrost i strepnja u paketu.

Opaki 10.11.2007. 01:16

Ja već dugo imam codegena (400w, koji jedan od "najnekvalitetnijih") i frend također i nema nikakvih problema. Imao sam i druga krep name napajanja i prije pa sve 5. Čemu Fortron onda? Uostalom Codegen 480W je bio na testu u Vidilabu gdje se moglo vidjet da nije bezveze pogotovo za tu cijenu.
Od prilično kvalitetnijeg 350W Fortrona nije baš par desetaka kuna jeftiniji nego prije recimo 2 puta (400w codegen).

Žao mi je šta se kolegi Razoru ne sviđaju moje interpunkcije!!!

McG 10.11.2007. 01:24

Citiraj:

Autor Opaki (Post 865372)
Ja već dugo imam codegena (400w, koji jedan od "najnekvalitetnijih") i frend također i nema nikakvih problema.

Ideš i veliš dobar je?:fiju: Ja imam Tagana koji me služi kak spada. Da ga krenem preporučivati radi toga po forumu "živa bi me pojeli" s obzirom na situaciju i ostale kvalitetnije proizvođače. Kako bi rekla Nelly Furtado: "Looks like rain, shit is gonna fly".

Citiraj:

Autor Opaki (Post 865372)
Od prilično kvalitetnijeg 350W Fortrona nije baš par desetaka kuna jeftiniji nego prije recimo 2 puta (400w codegen).

Nebitno kolko košta, spomenul sam kune reda radi. Ono kaj je bitno, je to da tip ima za HD 2900Pro, Crucial i Core, a za napajanje misli dati što manje, tj. zadržati staro da ne troši na kvalitetnije.
Logika na mjestu.

Opaki 10.11.2007. 01:36

Citiraj:

Autor McG (Post 865375)
Ideš i veliš dobar je?:fiju: Ja imam Tagana koji me služi kak spada. Da ga krenem preporučivati radi toga po forumu "živa bi me pojeli" s obzirom na situaciju i ostale kvalitetnije proizvođače. Kako bi rekla Nelly Furtado: "Looks like rain, shit is gonna fly".

Nebitno kolko košta, spomenul sam kune reda radi. Ono kaj je bitno, je to da tip ima za HD 2900Pro, Crucial i Core, a za napajanje misli dati što manje, tj. zadržati staro da ne troši na kvalitetnije.
Logika na mjestu.

A to ti je ono kaj je već neko spomenul. Ak imaš za Bmw M5 550 konja imaš i za benzin super 100 oktana makar možda i nije potreban.

A ovo za Tagana se nebi štel mješat.

Nisam je dotičnom preporučil za taj komp ništa, čovjek je jednostavno pito dal će to napajanje koje već ima tjerat taj komp, jel valjda zna da u dućan po novo bolje skuplje napajanje može otić bilo kad.
.

R@zzoR 10.11.2007. 09:53

Citiraj:

Autor McG (Post 865375)
Logika na mjestu.

Ima tip za sve to, nego ga samo zanima može li ostaviti ovo staro napajanje, jer ako mogu dat 5k+ kuna za ovo prethodno mogu dat još i tisuću za napajanje, to nije nikakav problem. Samo me zanimalo mogu li ovo gore pogonit sigurno na navedenom codegenu, ako ne mogu, ništa, kupujem novo napajanje.

Citiraj:

Autor Opaki (Post 865378)
A to ti je ono kaj je već neko spomenul. Ak imaš za Bmw M5 550 konja imaš i za benzin super 100 oktana makar možda i nije potreban.

A ovo za Tagana se nebi štel mješat.

Nisam je dotičnom preporučil za taj komp ništa, čovjek je jednostavno pito dal će to napajanje koje već ima tjerat taj komp, jel valjda zna da u dućan po novo bolje skuplje napajanje može otić bilo kad.
.

Izgleda da me opaki preduhitrio:D. Znači, ovakav je zaključak: novo napajanje jer nebi volio da mi konfa izgori a dao sam za nju 5000kn.
Hvala svima na odgovorima!:goood:

Admin, može lock.

Opaki 10.11.2007. 11:14

Odmakni se par koraka, jer zna i eksplodirat .

R@zzoR 10.11.2007. 17:37

Citiraj:

Autor Opaki (Post 865526)
Odmakni se par koraka, jer zna i eksplodirat .

:lol2:dobar štos! hehe:D:D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:19.