PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Tipkovnica? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=8674)

Stormeye 04.03.2004. 23:48

Tipkovnica?

Kupujem tipkovnicu jer se moja trenutna nakon 4 godine totalno izneredila,ima dana kad uopce ne radi.
Gledao sam malo po ducanima i upala mi u oko jedna ljepotica,tocnije Logitech UltraX flat desktop. Stvar izgleda strava brijacki, mislim da Compaq svoje desktop strojeve isporucuje samo s njima. Ima veoma kratak hod tipki,slicno kao na laptopu,
ali je tipkanje puno ugodnije. Sad me zanima ima li je netko od vas i osim nje sto preporucate do 250kn da izgleda barem priblizno kao ova.
BTW Genius ima lijepe spravice sa kalkulatorom za 110kn ako se ne varam ali nisam siguran u njihovu kvalitetu jer je cijena dosta sitna.
Sto mislite?

RAK 04.03.2004. 23:59

Za što ti treba?

Znam da se bez nje ne može ali koja je primarna namjena? Npr. moja prvenstveno sluši za rad u Officeu i tako se zove.

Ove tanke su kao od laptopa a to sigurno ne želiš. Vjeruj mi.

Stormeye 05.03.2004. 00:05

Primarna namjena Photoshop i Office. Igranje, vrlo mala primjena.
Znaci izgled me prevario, Ok,vise vjerujem tebi nego prodavacu jer bi oni i boga prevarili.
Nego Genius za 100kn. Sto velis?

RAK 05.03.2004. 00:11

Keytronic 2000 ergoforce je bog i batina za pisanje i igrice ali je i prvak svijeta (i šire okolice) u ružnoči.

Najbolja Office (kompletan) tipkovnica je MS Office.

Najbolja za igranje je stara Cherry G83 (tvrda i nepoderiva i nije za pisanje)

Ako želiš All in wonder onda Logitech (bilo koja Office). Tako imaš sve u jednom ali ništa nabolje.

E sada treba odlučiti.:beer:

Sky 05.03.2004. 00:15

Kladim se da će RAK reći KeyTronic ErgoForce 2000 (možda sam zeznuo brojku):D Imao sa prilike isprobati nakratko tipkovnicu (na RAKovu preporuku), ne izgleda niš posebno, ali je fenomenalna nakon minute tipkanja. Kako, zašto, beats me, ali jednostavno legne i to je to.
I slažem se sa RAKom, tipkovnice sa plitkom hodom tipki su na duge staze banana, ili sam ja toliko naviknut na ovu svoju Cherry G63 (5 i pol godina vjerno služi, kad (ako:)) crkne, kupujem onu KeyTronicovu).
Nego, RAK, kakvu to tipkovnicu imaš, nije ti baš dobra ova na laptopu ili?

Sky 05.03.2004. 00:18

AAA, dok sam pisao već je RAK postao. Jesam rekao, a?:D

RAK 05.03.2004. 00:21

Jesmo pisali u isto vrijeme?:beer:

Imam tu na laptopu koja je nužno zlo.

Druga je MS Office. Treća je Chicony za servis. Četvrta je IBM Click. Peta je Olivetti. Šesta će biti.

Sky 05.03.2004. 00:30

Što ćeš, pisao sam još sastrane po ICQ-u...:beer:
Što je reći da nemaš ovu KeyTronicovu? Ova Microsoftova, da to nije ona čudnovato oblikovana koja ima razlomljen dio sa slovima u kao dvije udubine?

RAK 05.03.2004. 08:20

Nemam Keytronic nego sam dugo radio na njoj. Ne paše mi u koncept rada. Više mi odgovara MS Office jer ne bavim se toliko pisanjem koliko editiranjem teksta.

Nije to neka ergonomska. Ima normalan oblik, neke tipke drugačije razmještene, puno dodatnih i scroll, copy, paste, back, forward na desnoj ruci. To mi neopisivo treba. Ne znam kako sam mogao bez toga. Spasilo mi je sate i sate rada.

sNNooPY 05.03.2004. 09:11

ovak, je imam onu Logitech Internet Keyboard i tipkovnica je zakon! preporuka svima. za pisanje je super, a i za gaming.Ima normalan raspored tipki, ne onaj suzeni enter, delete gore na mjestu inserta, i slicne bedastoce.
kosta oko stotinjak kuna.

Rivi 05.03.2004. 09:20

E, ja isto voutam za Lođitek. Od svih koje sam probao, a jesam bar 20 različitih (šta firmi, šta modela), Lođitekove su mi najbolje.
Već par godina lupam po bežičnoj Lođitekovoj tipkovnici "i" serije i zakon mi je.

Elven 05.03.2004. 09:25

Citiraj:

Originally posted by Stormeye
Nego Genius za 100kn. Sto velis?
To i mene zanima. Probao sam ju lagano koristit minutu-dvije i nisam imao problema, ali pitanje je kakva je u duljem radu i kakve je kvalitete...

Gabre 05.03.2004. 10:18

evo ja jučer kupio keytronic za 70kn, stavim sliku kad mi se napune baterije za digitalac.
Zasad je tipkovnica ok, a i lijepo izgleda, preporod u odnosu na staru.

vga killer 05.03.2004. 10:24

Ja imam BTC-ovu za 50 kunića. Meni je odlična.

miato 05.03.2004. 15:01

zasto se svi bunite protiv kratkog hoda tipki? ja vec jedno 2 godine tipkam po nekoj no-name tipkovnici sa takvim tipkama, i kad dodjem na neku drugu sa onim ogromnim tipkama, jednostavno pisem bar 20% sporije...
naravno, znam da te tipkovnice nisu za igranje, jer te to ubija u pojam, al za tipkaranje po wordu i internetu i sl stvarima su bogom dane, barem meni :D
a evo nedavno sam kupio u Ve-milu neku crnu Codegen za 40kn... izgleda odlicno, a cijena je simbolicna :D
naravno, isto ima niske tipke ....

Stormeye 05.03.2004. 16:39

Citiraj:

Originally posted by Elven
To i mene zanima. Probao sam ju lagano koristit minutu-dvije i nisam imao problema, ali pitanje je kakva je u duljem radu i kakve je kvalitete...
Ma ja bih je uzeo iako je veoma niske cijene za ono sto nudi.
Ipak dati 250kn je mozda previse jer se za 100-130kn moze naci avion od tipkovnice osim ako ne trazite bas cudo.

horza 05.03.2004. 19:41

Citiraj:

Originally posted by Stormeye
Ma ja bih je uzeo iako je veoma niske cijene za ono sto nudi.
Ipak dati 250kn je mozda previse jer se za 100-130kn moze naci avion od tipkovnice osim ako ne trazite bas cudo.

ja sam za 104kn kupio BTC 8190A (crna). tipkovnica je fenomenalna za tipkanje... cca 20% brže nego na staroj keytronic (ne 2000 nego nekoj još starijoj), ima brdo gumbića i sve je 5 osim drivera. driveri su puni adware-a i prvo ga treba maknuti.
inače, driveri su očajni i brdo tipki se ne može programirati. jadno, ali tipkovnica kao takva je odlična.

tor 05.03.2004. 19:43

Citiraj:

Originally posted by Horza
ja sam za 104kn kupio BTC 8190A (crna). tipkovnica je fenomenalna za tipkanje... cca 20% brže nego na staroj keytronic (ne 2000 nego nekoj još starijoj), ima brdo gumbića i sve je 5 osim drivera. driveri su puni adware-a i prvo ga treba maknuti.
inače, driveri su očajni i brdo tipki se ne može programirati. jadno, ali tipkovnica kao takva je odlična.

Da, imamo istu...Ma nije bed, pobiješ smeče od ada a ionako mi tipke pašu...

horza 05.03.2004. 20:00

Citiraj:

Originally posted by tor
Da, imamo istu...Ma nije bed, pobiješ smeče od ada a ionako mi tipke pašu...
a nema nam druge jer tipkovnica rula. inače sam za logitech

cyberphere 05.03.2004. 20:25

Citiraj:

Originally posted by Sky
....I slažem se sa RAKom, tipkovnice sa plitkom hodom tipki su na duge staze banana....
Zašto bi bile banana? Ja sam na svoju dobio 5 godina garancije. A ni ne mislim je imati više tako da bi trebala izdržati

tor 05.03.2004. 20:49

Citiraj:

Originally posted by Horza
a nema nam druge jer tipkovnica rula. inače sam za logitech
Ma logi je zakon. I mišonje i tipkovnice. Ovo mi je prva tip koja nije logitech. Miševi su još uvijek Logi, mislim da njih još ne budem mjenjao (barem marku:D ).

Stormeye 05.03.2004. 22:20

Bas gledam tu BTC za 104kn.nelose za tu lovu, samo mi malo smeta onaj kruzic ispod al vidicemo

Sky 07.03.2004. 23:44

Citiraj:

Originally posted by cyberphere
Zašto bi bile banana? Ja sam na svoju dobio 5 godina garancije. A ni ne mislim je imati više tako da bi trebala izdržati
Ne zbog trajnosti, nego zbog udobnosti tipkanja. Jednostavno ih ne volim, ali o ukusima se ne raspravlja, ako ti se više sviđaju takve, super...

cyberphere 07.03.2004. 23:50

Citiraj:

Originally posted by Sky
Ne zbog trajnosti, nego zbog udobnosti tipkanja. Jednostavno ih ne volim, ali o ukusima se ne raspravlja, ako ti se više sviđaju takve, super...
A to ti sve ovisi o kvaliteti. Ja sam radio na dosta notebooka i skoro svi su imali užasne tipkovnice osim IBM-a, Asus-a i naravno iBook-a. Ali ova moja je jako udobna za pisanje. Najudobnija od svih tipkovnica koje sam imao a imao sam ih jaakkoo puno

Sky 08.03.2004. 00:42

Isprobao sam par tipkovnica na Toshibinim i Digitalovim laptopima, par no-name tipkovnica i jednu Logitechovu sa plitkim hodom i nijedna mi nije legla. Cherry mi je još najbolja. Stvar navike, valjda...

cyberphere 08.03.2004. 00:45

Citiraj:

Originally posted by Sky
Isprobao sam par tipkovnica na Toshibinim i Digitalovim laptopima, par no-name tipkovnica i jednu Logitechovu sa plitkim hodom i nijedna mi nije legla. Cherry mi je još najbolja. Stvar navike, valjda...
I starom je Cherry najbolja. Ima je jedno 5-6 godina i još uvijek savršeno radi

Sky 08.03.2004. 00:55

I moja ima isto 5 i pol godina i ne da se, radi kao i prvog dana. Kažem, vjerojatno je stvar navike što mi je najbolja...

Drek$pajza 08.03.2004. 22:51

Ja sam ubo u Linksu Coolermasterovu tastaturu od brusenog aluminija. Izgleda mrak, tiha je ko mi$ u polju, pa cak i nije preskupa, nekih 320ak kunica il tak nes. Sta se tice multimedijskih gumbica i dugmica, $tanga. Nema nis, ziva klasika. Zaista je oku ugodna i ne vjerujem da mozes naci nekaj bolje. Jedina zamjerka je, a mozda i nije, sto sam primjetio na je odredenim tipkama koje najvise koristim zamjetna izlizanost ili mozda cak produkt mojeg simultanog zderanja cevapa i tipkanja po tastaturi. Uglavnom skokni do Linksa i opipaj ju, bolje je kvalitete od Logitecha ali i skuplja.
E da, kad je mala vidi, mozda cak i 'dobijes' malo cesce =P

Stormeye 09.03.2004. 00:48

ja sam kupio BTC 8190A i tipkovnica je mrak u odnosu na moju bivsu.
tipkanje je iznimno ugodno a multimedija tipke još nisam podesio.
Sve u svemu dobro ulozenih 106kn

cyberphere 09.03.2004. 01:04

Citiraj:

Originally posted by Drek$pajza
Ja sam ubo u Linksu Coolermasterovu tastaturu od brusenog aluminija. Izgleda mrak, tiha je ko mi$ u polju, pa cak i nije preskupa, nekih 320ak kunica il tak nes. Sta se tice multimedijskih gumbica i dugmica, $tanga. Nema nis, ziva klasika. Zaista je oku ugodna i ne vjerujem da mozes naci nekaj bolje. Jedina zamjerka je, a mozda i nije, sto sam primjetio na je odredenim tipkama koje najvise koristim zamjetna izlizanost ili mozda cak produkt mojeg simultanog zderanja cevapa i tipkanja po tastaturi. Uglavnom skokni do Linksa i opipaj ju, bolje je kvalitete od Logitecha ali i skuplja.
E da, kad je mala vidi, mozda cak i 'dobijes' malo cesce =P

Samo što su tipke sjebano postavljene pa treba dosta navikavanja

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:38.