PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Web dizajn, programiranje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=39)
-   -   kako web stranice pravit (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=8664)

ßellerophon 04.03.2004. 13:47

kako web stranice pravit

unaprijed se ispricavam ali nisam bio siguran di stavit ovu temu pa sam je ovdje ubacio....
moram napravit web stranicu i iman 3 tjedna...
zadnju sam radio oh... ima 3 godine -stvari su se od onda podosta promjenile a meni je bilo tlaka to pratit pa sam sad skroz ne upucen
trebao bi mi prijedlog koji program za koristit (flash fx?) i tutorial.. puno njih - linkovi na netu , sve sta mislite da moze pomoc

Elven 04.03.2004. 14:25

http://www.davesite.com/webstation/html/

http://werbach.com/barebones/

samo dva linka od njih puno koje mi je Google izbacio kada sam upisao HTML guide u google.

Okani se flasha, i drži se HTML-a i njegovih inačica. Moja preporuka

ßellerophon 04.03.2004. 14:48

zasto? flash mi daleko ljepse izgleda zar je toliko tezi?
skoro sam pa potpuni pocetnik u ovome
kad sam prije pravio stranicu uzeo bi tudu pa bi prepravljao u notepadu... ne znam nista od kratica koje se koriste u html-u
a cini mi se da nema programa za to nego ja sam sve trebam napisat u tom kodu da bi imao www stranicu ,a to mi je ne prihvatljivo, treba mi program ne mogu sad ic ucit kako pisat html...

Costa 04.03.2004. 14:57

Dreamweaver je ono sto trazis :D

horza 04.03.2004. 19:08

Citiraj:

Originally posted by Costa
Dreamweaver je ono sto trazis :D
upravo tako. on te nauči, u njemu radiš i sve je za 5. moja preporuka: nipošto MX, nego MX2004. puno su ga poboljšali.
i nikada flash! kako je to jadna stvaaar ! ja ga koristim samo za bannere i to ono... preko qurtza i samo kad je nužno neophodno.

Elven 04.03.2004. 20:49

Citiraj:

Originally posted by ßellerophon
treba mi program ne mogu sad ic ucit kako pisat html...
Neš ti posla naučit html. ali dobro, kako hoćeš. Zašto ne flash? Očito ne misliš radit neku ozbiljnu stranicu, pa mi se neda objašnjavat.

Otiđi obavezno na http:// <a href="http://www.spiderpr...derpro.com</a> i downloadaj 100 Do's and Don'ts in Web Design. Naravno, i pročitaj i pokušavaj se maximalno držat uputa.

MadBoY 04.03.2004. 21:03

Hehe.... ti si se prijavio za Login@Europe? :D

I ja ti preporučujem Dreamweaver. Program je zakon!!!

Ujoma 04.03.2004. 22:41

I ja sam koristio Dreamweaver i program je odličan.

ßellerophon 05.03.2004. 00:20

Citiraj:

Originally posted by Elven
Neš ti posla naučit html. ali dobro, kako hoćeš.
da pojasnim boli me glava... iman ispit za 2 tjedna a moran ovo napravit za 3 i mora bit kao profesionalno... :burn: :burn:
a neman pojma
kad sam popodne isao citat o html zaspao sam....
ok nabavio dreamweaver mx 2004 i skidam manuele za njega...
pa cu vidit ujutro sta radit... idem lec sad

instinct 17.03.2004. 20:14

Pa HTML lako naucis, u par dana, jos malo proucis JavaScript i saznas za par filtra u Photoshopu i imas web

ßellerophon 22.03.2004. 12:33

igram se sa MX studio 2004 sad...

Black Lotus 26.03.2004. 19:10

Jedno pitanje, dali mozda neko zna s kakvim se je programom ovo napravilo?
Thx for help

Black Lotus 26.03.2004. 19:11

I OVO

horza 26.03.2004. 21:54

Citiraj:

Originally posted by Black Lotus
I OVO
kak s kojim programom? s bilo kojim.... filter fotografski negativ i napisan text. to bez beda ide u fotošopu. barem mislim... nisam probao konkretan primjer.

ßellerophon 27.03.2004. 18:52

to ti moze bilo koji specijalizirani program za obradu slike...

Black Lotus 27.03.2004. 23:14

THX

cyberphere 27.03.2004. 23:48

Citiraj:

Originally posted by ßellerophon
zasto? flash mi daleko ljepse izgleda zar je toliko tezi?
skoro sam pa potpuni pocetnik u ovome
kad sam prije pravio stranicu uzeo bi tudu pa bi prepravljao u notepadu... ne znam nista od kratica koje se koriste u html-u
a cini mi se da nema programa za to nego ja sam sve trebam napisat u tom kodu da bi imao www stranicu ,a to mi je ne prihvatljivo, treba mi program ne mogu sad ic ucit kako pisat html...

Okani se Flash-a. Ako ne znaš HTML onda nema teorije da ćeš naučiti raditi u Flash-u ni za 3 mjeseca a kamoli za 3 tjedna. Dobra alternativa je Swish. Vrlo jednostavan program za izradu flash animacija ali vrlo jednostavnih. Nema mogučnost programiranja. HTML ti je koliko toliko jednostavan a moja preproruka ti je da za početak WYSIWYG editore tipa Frontpage ili Dreamweaver. A za dva tjedna nećeš sigurno napraviti stranicu da izgleda kao "profesionalna" zato što kao što si i sam rekao ne znaš baš HTML. Ali nije sve u HTML-u. Trebaš imati ideje, znati koristiti Frontpage, Fireworks, Paint :D

El DIablo 03.04.2004. 23:17

Help

Je li ko zna di mogu skinit besplatne java skripte sa neta.Radin stranicu frontpageu,pa mi je preobična!:fuming:

maky-st 03.04.2004. 23:21

Macromedia Dreamweaver MX sa ovim programom bi ti malo bolje izgledalo

cyberphere 03.04.2004. 23:23

Re: Help

Citiraj:

Originally posted by El DIablo
Je li ko zna di mogu skinit besplatne java skripte sa neta.Radin stranicu frontpageu,pa mi je preobična!:fuming:
Kakva ti scripta treba? Napravim ti je ja samo reci šta ti treba

ßellerophon 08.04.2004. 20:49

igram se ja malo po malo sa studio MX 2004... :D

Mrvica 08.04.2004. 21:41

Citiraj:

Originally posted by cyberphere
Okani se Flash-a. Ako ne znaš HTML onda nema teorije da ćeš naučiti raditi u Flash-u ni za 3 mjeseca a kamoli za 3 tjedna. Dobra alternativa je Swish. Vrlo jednostavan program za izradu flash animacija ali vrlo jednostavnih. Nema mogučnost programiranja. HTML ti je koliko toliko jednostavan a moja preproruka ti je da za početak WYSIWYG editore tipa Frontpage ili Dreamweaver. A za dva tjedna nećeš sigurno napraviti stranicu da izgleda kao "profesionalna" zato što kao što si i sam rekao ne znaš baš HTML. Ali nije sve u HTML-u. Trebaš imati ideje, znati koristiti Frontpage, Fireworks, Paint :D
Nisam neki strucnjak, ali me iteresira kakve veze ima Flash ili Swish sa HTML kodom???!!!
pitanje je postavljeno zbog ovog: Ako ne znaš HTML onda nema teorije da ćeš naučiti raditi u Flash-u ni za 3 mjeseca a kamoli za 3 tjedna.

cyberphere 08.04.2004. 21:54

Citiraj:

Originally posted by Mrvica
Nisam neki strucnjak, ali me iteresira kakve veze ima Flash ili Swish sa HTML kodom???!!!
pitanje je postavljeno zbog ovog: Ako ne znaš HTML onda nema teorije da ćeš naučiti raditi u Flash-u ni za 3 mjeseca a kamoli za 3 tjedna.

Nema veze jedno s drugim ali to je kao usporedba. HTML je jako jednostavan dok je Flash jako problematičan i treba jako dugo se igrati s njim. Ja sam se snjim zezao jedno mjesec dana i nije mi baš išlo. Pre komplicirano je. Ja se držim PHP-a

markich 08.05.2004. 18:56

sta fali flashu??
zar ne izgleda lijepo??

dajte mi komentare, sto treba popravit?
www.inet.hr/~scundeko

cyberphere 08.05.2004. 19:04

Citiraj:

Originally posted by markich
sta fali flashu??
zar ne izgleda lijepo??

www.inet.hr/~scundeko

Ma izgleda lijepo ali se dugo učitava, nemaju svi plugin za flash. A ovo što si ti napravio još bi ljepše izgledalo u HTML-u. I brže i efikasnije. Za ovo što si ti radio nema potrebe koristiti flash

Costa 08.05.2004. 19:51

Citiraj:

sta fali flashu??
zar ne izgleda lijepo??

www.inet.hr/~scundeko

Imam 1280x960 i 19'' monitor. Treba mi povecalo da vidim to kaj si napravio :D

El DIablo 08.05.2004. 20:42

Citiraj:

sta fali flashu??
zar ne izgleda lijepo??

www.inet.hr/~scundeko

Stari stranica ti je ludilo (s obzirom da nisi nista radia 3 godine?:confused: )

kiki.o 08.05.2004. 21:56

Citiraj:

Originally posted by Mrvica

Apsolutno nikakve.Ali sam HTML je daleko jednostavniji za programiranje, tako da kada savladas rad sa HTMLom, mozes se posvetiti Flashu i Actionscriptu....

Uostalom, ideja ti je sve....

markich 08.05.2004. 23:40

hmh,.. hmhh, pogledaj nickove, nisam ja otvorio temmu... ja sam se samo prikrpao...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:42.