![]() |
c++ string podatak i scanf ...
pozdrav ljudi ... evo pokusavam ovdje nest isprogramirati u c++u i sve super ide ... i sad trebam ucitati par stringova ... bas bih htio koristiti string tip podatka ... a ne char array ... al zbog nekog razloga ovaj dolje kod mi ne radi :
Citiraj:
Citiraj:
na taj nacin sve radi ... ali imam varijablu viska ... tj. opet koristim char array koji pokusavam zamjeniti string klasom ... da li itko ima ideje kako to napraviti ? treba mi bas taj formatirani unos ... znam da radi s cin i s getline ... |
hm.. ja radim u c-u, a ne u c++ ali su idensticni programi, s minimalnim razlikama.
pa zasto ne probas #include |
isto je ... ne radi ... citao sam malo ... scanf ne moze radit s stringom ... samo s char arrayom ...
|
Mozda sam malo zakasnio sa odgovorom, ali svejedno, mislim da bi trebalo vako ici:
#include #include using namespace std; int main() { cout << "Unesi r1: " << endl; string r1; cin >> r1; cout << r1 << endl; system("pause"); return 0; } |
mislim da nemozes koristiti cout i scanf nego cout i cin odnosno printf i scanf
|
Citiraj:
Citiraj:
nauci raditi sa (f)scanfom i (f)prinfom...nije on samo %d,%f i %c Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Sama funkcija scanf je dosta "agresivna" i sarat ce po memoriji kolko god treba. Sto se nje tice mozes ti zapisat %s i u varijablu tipa int (ako to kompajler dozvoli). No, to ne znaci da radis ispravnu stvar. Dakle, scanf se ne moze koristiti za zapisivanje u string, nego samo u char array. Citiraj:
Ako nista drugo, trebalo bi iz ciste pristojnosti vratiti nekakav status operativnom sustavu nakon sto se tvoj program zavrsi. A ne da jadni OS ostane zbunjen, pitajuci se sto se, dovraga, desilo tvome programu... :) Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
cin i cout dosli sa...dakle imaju veze s objektima;) |
Citiraj:
|
Citiraj:
skolski primjeri...dos...get me? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Razgovor ide u smjeru da je system() neportabilan (sto nije istina, do na parametra), ili da budem precizniji - neportabilniji od conio.h biblioteke. Uostalom, http://www.imagesforme.com/out.php/i29682_pause.png. |
Citiraj:
neznam ja sam u svom "skolovanju" imao dos i 3/486ice:) doduse sad na faxu radimo pod win32 okruzenjima... |
ajoj ljudi ...
string se ucitava s %s, ali gore si stavio referencu, znaci &r1, sto ne radi, da si stavio samo scanf("%s", r1), radilo bi, scanf sam overload-a r1 u *char, pa kad se ucita, spremi se normalno u string r1 ... |
Citiraj:
1) Kao sto rekoh, string tip se ne ucitava sa scanf... 2) Ovo tvoje (bez &) je jos veca glupost od originala... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:50. |