![]() |
Može li moja integrirana zvučna pogonit 5.1 zvučnike?
Dakle imam ovu matičnu(iz siga) => Abit NF7-S V2.0
je li ona može tjerati ove zvučnike? => Logitech Z5500 Digital ako može odlično :D ako ne koju zvučnu karticu mi preporučujete za ove zvučnike??? |
evo ovo mi piše u everestu...
AC'97 zvučna kartica Tip zvučne kartice => nVIDIA MCP2 Ime codec-a Realtek ALC650 ID codec-a 414C4720h S/PDIF izlaz Podržano i ovo sam još našao na netu... Audio: - 6-Channel AC 97 CODEC on board - Professional digital audio interface supports 24-bit S/PDIF Out - Supports real time AC-3 Encode by Soundstorm™ Technology bilo tko? :D:chears: |
eto onda moze 6 kanalni zvuk ili ti ga 5.1 zvuk :) mada ce ti kvalitete zvuka biti osjetno loshija nego na nekoj high end ne integriranoj zvucnoj ali ako si samo prosjecni korisnik mislim da to bude ok :goood:
|
|
moze . mic izlaz ti postane sub i to je to .
|
Naravno da može. Ali preporučam barem Creative po 200KN, ili se najbolje protegni do Audigy 4. Šteta je tjerati Z5500 za integruši i to AC97...
|
to je samo privremeno rješenje, ići će neka dobra kartica u comp, samo dok se financijski oporavim jer ne mogu sve od jednom piknuti :fiju:
|
Soundstorm baš i nije normalna integruša, kaj ne ? IMHO, nju su hvalili na veliko, a pretpostavljam da ju NF7-S ver. 2.0 ima...
|
mislim da nf7 nema vec samo an7
|
AFAIK NF7-S ima SoundStorm, i on rula!
Za razliku od svih Creative kartica ima nesto sto one nemaju - Dolby Digital Encoding! I sa time je idealna za spojiti na Z5500, jer mozes preko coax/optike spojiti zvucnike! |
wrong... imaju nf7.
|
http://www.firingsquad.com/hardware/...ew/default.asp
Citiraj:
EDIT: Dok ja kliknem, svi se javiše prije mene :D |
Citiraj:
|
ovako kupio sam Logitech-e Z5500 :D
i zvučnici RULAJU :goood: ali mi radi 2.1 umjesto 5.1 :D jel bi mi 5.1 proradilo da kupim optički kabel??? jer matična mi ima optički i vidim na centrali od Logitecha ima optički ulaz... ili mi nema druge nego da kupim novu zvučnu??? |
Ili si nešta krivo spojio ili nisi u postavkama stavio 5.1. Mora ti raditi.
|
ako je spojio stereo on neće raditi :)
znači ako hoćeš 5.1 moraš spojiti sve izlaze na sve ulaze z5500 centra (osim ako nemaš spdif i/ili optiku). |
Citiraj:
|
spojeno ti je sa 3 x stereo banana na 3 x stereo banane u centar z5500?
|
Citiraj:
ovako... sad sam sve zvučnike odpojio i spojio nazad potpuno kocentriran, na matičnu pikno boju u boju, isti kabel u centralu, boju u boju :D stavio u win na 5.1 i opet imam hebeni stereo :lol2: na centrali kad stavim 6 Ch direct, niš se ne čuje, samo se čuje na stereo :D ima kakve pomoći??? evo slika... http://img251.imageshack.us/img251/8...t001mr2.th.jpg |
Citiraj:
|
evo i slika kako sam spojio kabel, pa nisam lud valjda :D
http://img266.imageshack.us/img266/9...0448uo7.th.jpg http://img266.imageshack.us/img266/7...0449su6.th.jpg PS ima na centrali sklopka za 3 kanala i 6, naravno stavljeno je na 6 :D |
A šta si isprobavao? Ako si išao mp3, normalno da neće raditi jer je on samo stereo. Ubaci neki dvd film unutra.
|
Provaj hardware acceleration stavit na full, to uglavnom riješi...
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Si ziher da si dobro spojio zvucnike na kompu?
Ne sjecam se vise.. ali moguce da trebas ostale dvije banane spojiti u plavi/ljubicasti - i podesiti da su one samo za audio out, a ne i imput. No, mozes i drugu stvar (ujedno i odgovor syss-u): podesis digital out, i spoji sa coax kabelom. Naime SS moze raditi dolby digital encoding, pa SVE zvukove (winamp, igre, ...) preko coax-a propustiti kao 5.1 na pojacalo (u ovom slucaju Z5500) preko njega. |
Gle, ovak. Odi u dućan gdje si kupio zvučnike i yebi im sve po spisku jer ti nisu dali uputstva za korištenje. Sa istim stavom i psovkama na usnama otiđi i u dućan gdje si kupio matičnu jer ti ni oni nisu isporučili uputstva.
Zatim pošalji oštro prosvjedno pismo (može i mail) abitu i logitechu jer nigdje na njihovim stranicama ne možeš naći uputstva za skinuti. Također, i njima yebi sve po spisku. Na kraju pismo ili mail istog sadržaja pošalji i nvidiji koja također nema nikakva uputstva niti bilo koji oblik podrške za svoje proizvode. Alternativno možeš buraza pitati da ti presnimi svoje mp3-ce, jer ove tvoje očito ne valjaju, kad neće svirat u 5.1 |
Citiraj:
zelena, crna i narančasta :stoopid: ovo sa koaksijalnim nisam baš najbolje skužio, kako točno, šta gdje trebam spojit? :D... :lol2: |
Citiraj:
e ovo o hebanju mamice bi mi samo bio ispušni ventil i ne bi mi opet radio 5.1 :bonker: imam 60 Gb mp3-ca i sve sam ih roknuo na shufle i samo rokam dalje i ni jedna do sad nije svirala na 5.1, ni ne može kad postavim na centrali 6 kanala niš se ne čuje tak da nema svrhe :D |
Citiraj:
naravno da je najlakše spdif spojiti, ali koliko mi se čini ova mbo to nema. |
Da, boje jesu takve, ali nisu nuzno isti konektori/boje na maticnoj!
Probaj sto sam ti rekao. Osim toga, pogledaj u knjizici od maticne, isto kao i za coax/spdif konektor.. pa mozes umjesto s te tri bananice sa tim jednim kablom spojiti. RTFM! - Read the fine manual! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:49. |