PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   SVCD subtitles (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=8647)

IceFisherman 03.03.2004. 18:34

SVCD subtitles

Kak , i s čim da metnem prevod na SVCD ?
Znam da ih treba priljepiti , ali s kojim programom , i dal se to napravi prije ili poslje kodiranja filma u mpg ili koji več format ?

IceFisherman 03.03.2004. 21:47

Anibody :confused:
buuuuuuuuuuuuu , oču subtitlove na SVCD :( :( :(
Pretražil celi net , i sprobal razne metode ali nisam još našel jednu koja bi bila dobra :( :(

miato 03.03.2004. 22:41

da se i ja nadovezem....
ja pak trazim kako dodati titlove na DVD.
ono, kad pretvaram iz Divxa, xvida i sl. natrag u dvd, kak ubacit titlove? :confused:

SlavoS 04.03.2004. 04:04

Citiraj:

Originally posted by IceFisherman
Anibody :confused:
buuuuuuuuuuuuu , oču subtitlove na SVCD :( :( :(
Pretražil celi net , i sprobal razne metode ali nisam još našel jednu koja bi bila dobra :( :(

DVD2SVCD ima opciju keljenja titlova (ne naknadno vec u izradi).

joolka 04.03.2004. 07:16

...probaj mv2 player,program je fenomenalan,naci ces ga na netu potrazi malo,btw automatski ti stavlja titlove na svcd i divx filmove s tim da pripazis da ti subtitle fajl bude istog naziva kao i film,ali doslovno isti....probaj subripper za skidanje subtitlova sa dvd-a i onda primijeni ovo gori navedeno

Costa 04.03.2004. 08:38

Imate sve na Doom9 , a za SVCD ima nekaj i na HR .
Za DVD je malo teze jer morate imati DVDMaestro ili ak' postoji nekaj besplatno kaj se jos uvijek proizvodi.

Jelc 04.03.2004. 15:59

Citiraj:

Originally posted by Costa
Imate sve na Doom9 , a za SVCD ima nekaj i na HR .
Za DVD je malo teze jer morate imati DVDMaestro ili ak' postoji nekaj besplatno kaj se jos uvijek proizvodi.

Ma bez-veze...ja svoj legalno kupljeni DVD lijepo pustim na "linijskoj" komponenti, signal chinchom na Tv-karticu i fino ga snimim u format koji hoću skup sa titlom.
Sve u "letu".
Evo čeg se sve čovjek dosjeti zato kaj je lijen:D
:beer:

IceFisherman 05.03.2004. 18:38

Otkril sam kak , ali još uvek enkaj ne štiam

Evo , našel sam na ovojSTRANICI kak metnuti subtitles na film.
Ali ima jen problem , nakon kaj ja sve to napravim na filmu koji od svega toga nastane je sljedeči problem.
Na filmu odjedanput postojiju dva indentična prevoda , samo kaj jedan nije točan tj , ne poklapa se sa govorom , i jedan koji je točan tj dolazi točo onda kad treba !!
Pa sad mi nije jasno ki je to vrag?
Kak da se rješim onoga koji nije dobar i da mi na film prilikom tog postupka metne samo onaj prevod koji je na kraju i dobar ?

tor 05.03.2004. 19:37

Ako puštaš film na kompu možda imaš upaljen Vob sub ili FF pa ti on iscrtava prijevod + onaj koji si nakeljio na film. Ak ne onda si nešto zeznuo kod izrade...

IceFisherman 05.03.2004. 19:48

It's working

Točno tak , kad sam metnul u DVD samo se je onaj prevod koji je točan pokazal.
Ihaaaaaaaaaaaaaaaa , sad si bum sve filmeke u SVCD bacil , samo kad još to nebi tak dugo trajalo:rolleyes:

tor 05.03.2004. 20:55

Eto vidiš.:)

IceFisherman 05.03.2004. 22:45

Zna ko kakav dobar program besplatan za splitanje mpeg fajlova . imam easy video spliter ali mi je več po neznam koji put zaribal zvuk na drugom djelu filma. jednostavno se desinkronizira ili kak se več to veli.

SlavoS 06.03.2004. 03:00

zasto u vise djelova ?

tin. 06.03.2004. 07:56

Citiraj:

Zna ko kakav dobar program besplatan za splitanje mpeg fajlova . imam easy video spliter ali mi je več po neznam koji put zaribal zvuk na drugom djelu filma. jednostavno se desinkronizira ili kak se več to veli.
AVI2DVD. za par sekundi ti razdvoji (i spaja) zvuk i sliku tak da možeš posebno obrađivati zvuk,a posebno sliku.dobiješ 2 fajla.jedan je m2v(slika) a drugi mvp(zvuk)

IceFisherman 06.03.2004. 09:40

Citiraj:

Originally posted by SlavoS
zasto u vise djelova ?
Zato jer mi 1080mb ne stane na cd , a nemam dvd pržu da to denem na dvd.

IceFisherman 06.03.2004. 09:42

Citiraj:

Originally posted by tin.
AVI2DVD. za par sekundi ti razdvoji (i spaja) zvuk i sliku tak da možeš posebno obrađivati zvuk,a posebno sliku.dobiješ 2 fajla.jedan je m2v(slika) a drugi mvp(zvuk)
A može on jednostavno napraviti dva djela , tj od mpeg napravi mpeg cd1 i mpeg cd2 , a ne da mi još razdvoji posebno zvuk a posebno sliku ?

miato 06.03.2004. 14:14

Citiraj:

A može on jednostavno napraviti dva djela , tj od mpeg napravi mpeg cd1 i mpeg cd2 , a ne da mi još razdvoji posebno zvuk a posebno sliku ?
pa onda prepolovi taj m2v i mpa pa ih nazad spoji. i bit ce ti sinkronizirano :)

IceFisherman 06.03.2004. 18:23

Našel sam DVtool , puno jednostavnije i brže.

Nego ima jedan problem sa subtitlovima , recimo da su u srt formatu , a ja ih moram metnutil u ssa da ih mogu priljepiti na film .
Ali kad ja metnem u ssa oni više nisu točni , pa onda ili kasniju ili pre rano dojdeju a u onom prvom formatu su točni.
a kad gledam u srt i ssa formatum istovremeno kad počnej koji subtitl piše da svi počneju istovremeno , mislim , recimo i u ssa i u srt piše za prvi subtitle 1.00.00 , i tak dalje , samo kaj onda ovaj u ssa ide prebrzo ili obrartno?

kak da napravim da subtitlovi i dalje ostaneju isti , tj da kad ih metnem u ssa nejdeju prerano ili prekasno?

LightForce1308 06.03.2004. 21:14

znam da je malo Off Topic(tak se pise, jelda?), al kolka su vam vremena kodiranja nekog DVD-a u SVCD? Čito sam na netu da njima na 1600+ ide oko sat i pol. koristim DVD2SVCD i Tmpgenc (neku free verziju, vald je zastarila il nest tak) i ide mi za film od oko 90 min oko 3 i pol sata.

postavke u encoderu su automatic variable bitrate i Motion Search Precision: High Quality.

Jel pamtnije koristit neki slabiji Motion Search Precision; al onda uzet dva prolaza?

Costa 07.03.2004. 12:44

Citiraj:

...kak da napravim da subtitlovi i dalje ostaneju isti , tj da kad ih metnem u ssa nejdeju prerano ili prekasno?
Koristi SubAdjust. Nema boljeg :D

Ta greska ti se javlja kad mijenjas frame rate (25,000 u 23,976 i obratno).

Costa 07.03.2004. 12:46

Citiraj:

Originally posted by LightForce1308
znam da je malo Off Topic(tak se pise, jelda?), al kolka su vam vremena kodiranja nekog DVD-a u SVCD? Čito sam na netu da njima na 1600+ ide oko sat i pol. koristim DVD2SVCD i Tmpgenc (neku free verziju, vald je zastarila il nest tak) i ide mi za film od oko 90 min oko 3 i pol sata.

postavke u encoderu su automatic variable bitrate i Motion Search Precision: High Quality.

Jel pamtnije koristit neki slabiji Motion Search Precision; al onda uzet dva prolaza?

Probaj pa vidi kak ti se vise slika svidja :D

LightForce1308 07.03.2004. 20:42

Citiraj:

Originally posted by Costa
Probaj pa vidi kak ti se vise slika svidja :D

Mislio sam al neznam kak rasjeć vob da mi ne kodira cijeli film ponovo neg sam npr.5 min. jel zna ko kaki prog(po mogucnosti freeware)

BTW onaj smrdljivi Tmpgenc je zapravo bio trial a ja nisam skuzio. sad moram trazit nest drugo.

tin. 07.03.2004. 21:15

Citiraj:

Mislio sam al neznam kak rasjeć vob da mi ne kodira cijeli film ponovo neg sam npr.5 min. jel zna ko kaki prog(po mogucnosti freeware)

BTW onaj smrdljivi Tmpgenc je zapravo bio trial a ja nisam skuzio. sad moram trazit nest drugo.

Uzmi program za DVD authoring...otvori .vob, odreži koliko trebaš, "save as"... i to je to...ili uzmi DVD shrink ili DVD decripter,odvoji .vob i to je to...ali tu već plivamo u mutnim vodama...pročitaj prvo od Coste signature !!

LightForce1308 07.03.2004. 21:25

Citiraj:

Uzmi program za DVD authoring...otvori .vob, odreži koliko trebaš, "save as"... i to je to...ili uzmi DVD shrink ili DVD decripter,odvoji .vob i to je to...ali tu već plivamo u mutnim vodama...pročitaj prvo od Coste signature !!
Pročito sam, a to što bi ja radio je Testing Puproses Only, a mislim i da je backup legalno kupljenog DVD-a legalan isto kao što je legalno kupljeni DVD legalan, tak da mi niko nemoze reć da radim nesto nelegalno jer ja znam šta je legalno i šta je nelegalno, ali ipak ako neko misli da je to nelegalno ja prihvačam njegovo/njezino mišljenje, ali ja ipak još uvijek mislim da je to legalno i moja savjest je čista. Bar što se tiče legalno kupljeno DVD-a i njegovog backupa.:D

Ma serem bez veze, nego fala ti ko bratu. Zaslužio si pifu:beer:

tin. 08.03.2004. 13:29

Citiraj:

Pročito sam, a to što bi ja radio je Testing Puproses Only, a mislim i da je backup legalno kupljenog DVD-a legalan isto kao što je legalno kupljeni DVD legalan, tak da mi niko nemoze reć da radim nesto nelegalno jer ja znam šta je legalno i šta je nelegalno, ali ipak ako neko misli da je to nelegalno ja prihvačam njegovo/njezino mišljenje, ali ja ipak još uvijek mislim da je to legalno i moja savjest je čista. Bar što se tiče legalno kupljeno DVD-a i njegovog backupa.:D

Ma serem bez veze, nego fala ti ko bratu. Zaslužio si pifu:beer:

...dobro...velim ti ko frendu jer sam ja to iskusio ovdje.u pravu si kaj se tiče legalnosti kopije,tj. klona.nego...probaj si napraviti onak kak sam predložio a ako ti nebu išlo samo piši...bumo nekaj zmislili.uglavnom ti svaki DVD autoring program otvara vob fajlove i konvertira ih u mpeg2.

IceFisherman 10.03.2004. 22:23

Pitanjce.....

imam več otprije film u mpeg formatu i to velike kvalitete.
Pa me zanima ak ja po onom postupku kojeg sam bil navel sa one stranice mečem prevod na film , dal onda mogu u TMPGEnc metnuti na ono very fast , lowest quality ili kak več
dakle mene zanima k ja metnem na to dal bu mi onda on degradiral kvalitetu u kojoj je sad film , ili bu ona ostala ista , jer bi samo štel metnuti gore prevod , kad je slika čist u redu.

Costa 11.03.2004. 08:40

Re: Pitanjce.....

Citiraj:

Pa me zanima ak ja po onom postupku kojeg sam bil navel sa one stranice mečem prevod na film , dal onda mogu u TMPGEnc metnuti na ono very fast , lowest quality ili kak več
dakle mene zanima k ja metnem na to dal bu mi onda on degradiral kvalitetu u kojoj je sad film , ili bu ona ostala ista , jer bi samo štel metnuti gore prevod , kad je slika čist u redu.

Problem je kaj program ne zna da ti zelis samo staviti titl :D Ne moze bez gubitka kvalitete.

tin. 11.03.2004. 18:42

Re: Pitanjce.....

Citiraj:

u TMPGNC-u mozes slobodno razdvojiti film na koliko hoces dijelova bez IKAKVOG gubitka kvalitete...dapace
...on ti jos moze i povecati kvalitetu ak uzmes veci bitrate i malo nabrijes sliku.......neznam zakaj odjednom nemogu pisati slova s kvacicama ???!!!:confused:

tor 11.03.2004. 19:57

Re: Re: Pitanjce.....

Citiraj:

u TMPGNC-u mozes slobodno razdvojiti film na koliko hoces dijelova bez IKAKVOG gubitka kvalitete...dapace
...on ti jos moze i povecati kvalitetu ak uzmes veci bitrate i malo nabrijes sliku.......neznam zakaj odjednom nemogu pisati slova s kvacicama ???!!!:confused:

Zato kaj si pijan i kvačice ti zapinju za zubima:D

Costa 11.03.2004. 20:13

Re: Re: Pitanjce.....

Citiraj:

Normalno da mozes razrezati dijelove kao sto mozes i spojiti. Mozes i razdvojiti zvuk i sliku. Bitrate NE mozes povecati bez gubitaka osim ako je film pun smeca koje mozes nekako filtrirati pa ti ni reenkodiranje ne pokvari izgled.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:40.