PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Instalacija Windowsa sa USB memorije (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=86405)

Babaloo 06.11.2007. 11:37

Instalacija Windowsa sa USB memorije

Palo mi je napamet da bih mogao si kupiti jedan brzi USB sa većim kapacitetom, i na njemu napraviti particiju na koju bih prekopirao instalaciju od windowsa XP tako da mogu instalirati windowse na onim računalima koja podržavaju boot sa USB-a. Zanima me koja je brzina prijenosa USB-a dok windowsi još nisu instalirani tj. da li to ovisi od matične do matične ili sve matične moraju prvo instalirati drivere da bi se mogla ostvariti puna brzina USB-a? Da li je tko možda probavao već ovu kombinaciju i kakva su iskustva? Jer teoretski kad bi USB 2.0 funkcionirao u svojoj punoj brzini od početka, to bi bila odlična kombinacija za instaliranje jer se može postići velika brzina čitanja/pisanja i vrijeme pristupa podacima je malo. Dakle molim vaša mišljenja i komentare o ovoj ideji :respekt:

coconut 06.11.2007. 11:51

Ideja nije loša, puno je praktičnije tegliti stick nego cd. Koliko mi je poznato, podrška za USB 2.0 se našla tek u SP1 za XP tako da smatram da će iz BIOS-u stick raditi kao USB 1.1.

Paxton 06.11.2007. 12:10

A da winse jednostavno spalis na DVD, i ne moras razmisljati hoce li neka ploca brze ili sporije kopirati?

MaxB 07.11.2007. 00:06

Citiraj:

Autor Babaloo (Post 861689)
Zanima me koja je brzina prijenosa USB-a dok windowsi još nisu instalirani tj. da li to ovisi od matične do matične ili sve matične moraju prvo instalirati drivere da bi se mogla ostvariti puna brzina USB-a?

Nemam pojma, podrska za USB 2.0 postoji u SP1/2 tako da kad ti je slipstreaman SP2 u instalaciju Windowsa XP, valjda bi trebao raditi kao HiSpeed USB.

BTW nije jedino ogranicenje brzina sucelja - brzina flash memorije na USB sticku je debelo ispod ogranicenja brzine sucelja.

Citiraj:

Autor Babaloo (Post 861689)
Da li je tko možda probavao već ovu kombinaciju i kakva su iskustva?

Nisam, ne znam kako napraviti boot sektor na USB-u... Jel ima neki program kojim bi mogao boot sektor s instalacijskog CD-a staviti na USB stick?

MaxB 07.11.2007. 00:10

Citiraj:

Autor coconut (Post 861713)
Ideja nije loša, puno je praktičnije tegliti stick nego cd. Koliko mi je poznato, podrška za USB 2.0 se našla tek u SP1 za XP tako da smatram da će iz BIOS-u stick raditi kao USB 1.1.

Tko jos instalirava Windowse XP bez slipstreamanog SP2!? :stoopid:

Babaloo 07.11.2007. 00:11

Citiraj:

Autor MaxB (Post 862517)
Nemam pojma, podrska za USB 2.0 postoji u SP1/2 tako da kad ti je slipstreaman SP2 u instalaciju Windowsa XP, valjda bi trebao raditi kao HiSpeed USB.

BTW nije jedino ogranicenje brzina sucelja - brzina flash memorije na USB sticku je debelo ispod ogranicenja brzine sucelja.

Nisam, ne znam kako napraviti boot sektor na USB-u... Jel ima neki program kojim bi mogao boot sektor s instalacijskog CD-a staviti na USB stick?

Da, ali ako uzmeš neki brzi usb tipa corsair voyager ili supertalent onda baš brzina usb-a i nije ograničavajući faktor ;)

MaxB 07.11.2007. 00:18

Citiraj:

Autor Babaloo (Post 862525)
Da, ali ako uzmeš neki brzi usb tipa corsair voyager ili supertalent onda baš brzina usb-a i nije ograničavajući faktor ;)

Ne kuzim sto si ovime htio reci.

gangxxxta 07.11.2007. 00:51

to su stikici koji su brzi od drugih tj imaju vecu propustnost podataka

EDIT:umor me svladava pa sam krivu rjec napiso

MaxB 07.11.2007. 01:01

Citiraj:

Autor gangxxxta (Post 862581)
to su stikici koji su brzi od drugih tj imaju vecu propustnost podataka

I dalje su sporiji od maksimalne propusnosti USB sucelja (ili se varam?), odnosno USB HiSpeeda. A brzi od USB FullSpeeda. Tako da mi i dalje nije jasan Babaloov komentar...

coconut 07.11.2007. 06:21

Citiraj:

Autor MaxB (Post 862521)
Tko jos instalirava Windowse XP bez slipstreamanog SP2!? :stoopid:

Nije caka u tome nego u činjenici da moraš instalirati SP1/2 da bi dobio USB 2.0 brzinu. Kako ćeš dobiti tu brzinu ako vučeš podatke preko DOS-a? DOS-a se ne tiče XP SP1/2 niti ga to tangira. Dakle, po logici stvari je da će DOS koristiti USB 1.1, a tada je potpuno svejedno koliko je stick brz.

tintin 07.11.2007. 08:19

treba

CPU 07.11.2007. 08:57

Koji gurui :D Sp1/Sp2 "Overclock usb sticka ti treba da bi radilo" lol ljudi

http://www.msfn.org je stranica za takve stvari...

Evo i 1 topic

http://www.msfn.org/board/Install_XP...ml&hl=usb+boot

MaxB 07.11.2007. 15:28

Citiraj:

Autor coconut (Post 862646)
Nije caka u tome nego u činjenici da moraš instalirati SP1/2 da bi dobio USB 2.0 brzinu. Kako ćeš dobiti tu brzinu ako vučeš podatke preko DOS-a?

Kakvog DOS-a? :stoopid: Tko jos koristi DOS?

coconut 07.11.2007. 15:52

Citiraj:

Autor MaxB (Post 862940)

Mogao bi se i iznenaditi koliko ljudi radi neke stvari iz DOS-a. Oldschool people.
A sad pročitaj prve dvije rečenice posta #1 i dobro razmisli šta si napisao.

daytripper 07.11.2007. 16:23

Citiraj:

Autor MaxB (Post 862940)

Halo? 92?:stoopid:

covjek pokusava instalirati winxp sa sticka.

SniperWolf 07.11.2007. 19:52

http://www.google.com/search?client=...utf-8&oe=utf-8
Ja probao par puta, čak i sa linuxa
sve se poučitava, i onda stane na A:\ kao da čeka disketu, i nemoze nist dalje.. dir na C:\ naravno nece raditi jer DOS ne podrzava NTFS.
Uopce se ne ucitaju win, barem ja nisam uspio sloziti sa win builderom.

MaxB 07.11.2007. 20:03

Citiraj:

Autor coconut (Post 862975)
Mogao bi se i iznenaditi koliko ljudi radi neke stvari iz DOS-a. Oldschool people.
A sad pročitaj prve dvije rečenice posta #1 i dobro razmisli šta si napisao.

Ja sam bio uvjeren da se instalacija Windowsa XP ne moze pokrenuti iz DOS-a! Znaci tome sluzi i386\winnt.exe datoteka... Sjecam se da sam nekad davno to pokusavao, ali cini mi se da sam pokusavao pokrenuti winnt32.exe (koja se naravno ne moze pokrenuti iz DOS-a)... Joj, da sam toga prije bio svjestan, vec bih si napravio stick za instalaciju XP-a...

max931 24.03.2009. 14:06

decki zar necitate VIDI jednostavno ti treba PeToUSB to vam je program koji vam formatira disk tak da vam ga komp prepozna i prek njega nasnimate win i normalno bota ih pa tak vam se nasnimavaju win na one male laptope kaj nemaju cd

greg SE 24.03.2009. 14:16

ja bi rekao da su decki to naucili u godinu i pol koliko je proslo od zadnjeg posta u ovom threadu :D

IvanVk 06.08.2009. 16:55

Kako instalirati Windows XP sa USB sticka

Citiraj:

Autor greg SE (Post 1307538)
ja bi rekao da su decki to naucili u godinu i pol koliko je proslo od zadnjeg posta u ovom threadu :D

Za sve one koji još nisu naučili a žele znati evo jedan podugačak tutorial na hrvatskom jeziku, sve popraćeno slikama :)

http://www.ic.ims.hr/xp/install_xp_from_usb.html

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:51.