![]() |
(riješeno)Problem sa DDR/matičnom...neznam
Konfa :
Procesor Intel Pentium 4, 3000 MHz (15 x 200) Matična ECS P4M800-M (3 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN) Chipset na matičnoj ploči VIA P4M800 Grafička kartica SAPPHIRE RADEON 9600 ATLANTIS HDD 2x Barracuda 160 GB Napajanje 400W No Name Memorija 2 x 256Mb DDR-400(3) ...i sve radi super Zamjenim mem.kekse sa 2 x 512Mb Kingmax DDR-400 i sve ode u ..... Stavim jedan po jedan u bilo koji utor,radi stabilno i bez ikakvih problema,stavim kombinaciju novi 512+stari 256-vidi,opet radi-stabilno!!! Cim piknem drugi 512-odeeeeeeee....sistem izdrzi cca 3 minute... Kaj ne valja??? Napomena:kekse od 512 sam vec mjenjao u Ve-milu jer je prvi kupljeni par bio neispravan(oba keksa),keksi su novi,cca 3 tjedna |
Dali su 2x512 potpuno identicni keksi?
|
Isti,ko jednojajcani blizanci
|
al smo rjeciti danas...
|
koji su cipovi gore? daj pogledaj. tak i meni transcend, everest i id vele da su isti, dok su na jednom samsung a na drugom micron cipovi...
stavi ih u single chanell, ali prije napravi clear cmos. |
rade u single chanell-u jer nemogu naci gdi se prebacuje na duall...
|
Jesu li sve memorije DS ili SS???
Često zbog toga dolazi do nekompatibilnosti! |
Citiraj:
|
pogledaj na kojoj strani se nalaze chipovi, ako jedna pločica ima chipove samo s jedne strane, a druga s obje, onda se javlja taj problem..
|
ma iste su,ko da su klonirane(izgledaju isto),neznam kaj je unutra tj.na njima,kak i kam pogledat da saznam kaj je na njima???
|
Citiraj:
|
hvala,i to je dobrodosla informacija
|
Probaj u BIOS-u smanjiti brzinu RAM-a na DDR 333 ili cak 266 pa vidi da li ce radit...
|
sad rade u paru 512+256 na 333,tak je bilo kad sam upalil komp
|
meni ti se komp rusio sa 2 x 1gb u dualu (mada ga ti nemas) zato jer mi je brzina memorije iako je bila na AUTO bilia max znaci 800mhz a fsb mi je 1333 i stalno se ledio komp, onda sam sa AUTO stavio na SYNC i sve radi, mozda je tebi ovaj keks od 256 sporiji pa se sve spusti a ako stavis oba od 512 se digne na max od memorije sto je vise od fsba, neznam proabj spustit al mislim da ti je netko vec rekao...sretno.. :chears:
|
Vjerojatno si čuo tj čitao po forumu da ECS nikad nije bio ppoznat kao jako dobar brand... Jesi? E sad znaš i zašto... :(
Probaj se poigrati sa latencijama i postavkama kolko je moguće ali vjerojatno neće pomoći jer takve ploče obično kad seru onda seru temeljito... |
fala,majstori:respekt::care:
sve radi,zasad,na 333 ...ali ni mrvicu više:D... |
da ne otvaram novu temu jedno banalno pitanje: mbo mi podrzava 333 MHz brzinu memorije pa ako stavi unutra memu od 400 hoce li radit normalno na 333 MHz?
|
Da.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:01. |