![]() |
(riješeno) Hard disk ikona
1 privitaka
imam čudan problem, uštekal sam hdd koji sam dobio od frenda jer njemu više netreba, radi super, ali ikona je kao od cd roma a od harda kojeg imam je dobra ikona sad neznam kak to promjenit na tom hardu da bude ikona kao od prvog tj normalna...
|
evo problem riješen, trebao se u registryu editat ključ koji je baš od tog drive-a za ikonu i radi....
|
kako si to napravio?
|
1 privitaka
lijepo odeš u regedit ( start->run-> upiđi regedit->klikni ok ) i tamo imaš hkey local machine\software\microsoft\windows\CurrentVersion\explorer\DriveIcons\đ\DefaultIcon ( đ -> označava slovo drivea ) i imaš ključ Default koji editiraš koji izgleda ovak C:\WINDOWS\system32\shell32.dll,8 ovaj zadnji broj označava broj ikone ( imaš sliku ) npr broj 8 na kraju znači da u fileu shell32.dll ikona broj 8 se koristi ti možeš promjenit broj i ta će ikona bit ikone se broje ovako prva u lijevom kutu je 0 pa prva okomito je ikona broj 2.... imate sliku da se lakše snađete... možete stavit bilo koju ikonu koju želite npr nemora biti u C:\WINDOWS\system32\shell32.dll već bilo koji file koji ima ikonu u sebi samo morate odrediti broj ikone jer ima više ikona u jednom fileu, ako ne ostavite nikakav broj onda se smatra da se želi koristiti nulta ikona u fileu... ak ne kužite još ću pojasniti...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:32. |