![]() |
trajajanje baterije na MSI M677?
Molim da mi vlasnici ovog modela MSI-jevog laptopa kažu koliko im prosječno traje baterija...Ja sam naime, neki dan kupio taj model i šokirao se činjenicom da baterija traje, samo s upaljenima Win XP, cca 45-50 minuta....Laptop je potpuno nov. Baterija je Lithium-Ion 6-cell (44 WHr).
Inače, ovo su ostale komponente: - ekran: 15.4" TFT-LCD WXGA+ rezolucije 1280x800 pixela - memorija: 2 GB DDR-2, - hard: 120GB S-ATA od 5400 okretaja u min. - grafika: NVidia GeForce 7600 256MB Hvala! |
Nešto definitivno ne štima s tom baterijom. Je li bila uopće napunjena do vrha?
|
Citiraj:
Sva 3 puta se baterija "iscijedila" za cca 50 min i to dok su radili SAMO Win XP. |
Nosi na reklamaciju. Nova baterija bi trebala držati min. 1,5-2 sata.
|
Reklamacija, ako ga vratiš unutar 7 dana dobivaš potpuno novi
|
Odnio sam ga. Bio im je posljednji u trgovini...Proslijedili su ga na servis. Sad čekam kaj bu bilo.
|
baš i nije to za reklamaciju,imao sa dotični laptop i baterija je trajala u negdje oko 1h,ja sam smanjio sve ma min pa je zato i držalo 1h a da sam nabio sve na max onda bi garant ošlo i prije;)
|
Citiraj:
to je stvarno loše...Kaj mi onda preostaje? Kupiti neku drugu bateriju? (Postoji verzija s 9 ćelija koja bi trebala duže trajati) Je li laptop inače bio dobar? Meni se, osim baterije, čini ok. (Ali mi je to prvi koji imam tak da moje mišljenje u stvari i nije mjerodavno) |
Nisi imao što za izgubiti kada si ga reklamirao. I dalje mislim da je ta baterija prekratko trajala i da je dobro da si reklamirao taj 'kvar'.
|
vidjeti ćemo kaj će reći u servisu...Po svim reviewima koje sam gledao baterija bi trebala trajati oko 1,5-2 sata.
|
Cimer mi ima taj lap i on je imao taj problem kad je reinstalirao windowse. Skužio je da mu nakon reinstalacije ne radi onaj speed throttling (ne da mi se sad tražit kako se zove ta tehnologija za štednju baterije), tj. stalno mu radio proc na maksimalnom taktu.
Osobno sam koristio ovaj program i sam si sve podešavao i nisam imao brige. |
Instaliraj si AMD procesor driver, inače ti ne radi PowerNow (ili kako se već zove tehnologija... mobilni pandan Cool&Quiet-a).
|
I kak je cimer riješio problem? O kojem je programu riječ? Sori, laptopi su mi totalno novo područje...
|
Citiraj:
|
Loool, ja retardus zaboravio link ubacit :hitthewal::bonker:. Radi se o ovom programu:
http://cpu.rightmark.org/products/rmclock.shtml |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:04. |