![]() |
Slanje postom iz inozemstva?
Pozdrav!
Kao i uvijek, ako sam fulao podforum, neka ga netko nadlezan preseli kamo je potrebno. Ono sto me zanima - ima li netko iskustva s primanjem paketa iz inozemstva? Konkretno, trebao bih od sestricne iz Engleske dobiti paket sadrzaja 1 kg (nije antraks :) ), no pojma nemam koliko bi me mogla ispasti postarina. Posto se radi o strujnom adapteru za mp3 player, ne placam carinu na to, nego samo PDV. Sto je s drugim troskovima? Vrijednost samog adaptera je 3.99 funti, cijeli paket tezi tocno 998 grama (ako je vjerovati Amazonu). Cijenim bilokakav (smislen) odgovor... |
Smislen odgovor nemamo dok neznamo vrijednost posiljke, ne? Ajd na "edit", pa stavi.
|
Citiraj:
|
Na tu vrijednost neces platit nista, samo postarinu koja moze biti do 15€, ovisno na koji nacin ti salju, a to bi posiljatelj trebao znati. Paket ce biti otvoren na carini i opet zatvoren sa onom njihovom trakom. Zadovoljan? :)
|
Mene je poštarina za 9 originalnih igara u paketu iz Austrije stajala 18 eura. To ti može biti orjentir.
|
Citiraj:
Jos jedno pitanje - koliko se ta roba zadrzava na carini? Cuo sam za neka gadna iskustva o nepotrebnom zadrzavanju robe (no opet, mislim da se tad nije radilo o strujnom adapteru vec necem krupnijem). |
Nema zadrzavanja takorec, ja sam posiljke iz UK ili USA znao dobit u tjedan dana, tako da vjerujem da jedan dan izgubi na carini, a ostalo je stvar poste.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:39. |