![]() |
Konfa za video obradu...
Pozdrav svima...
Ovako zanima me što bi trebao uzeti da bude ok za skidanje videa na komp sa HD digitalne kamere Trebam MBO+CPU+RAM+VGA Sada, da li je ovo sasvim ok ili da se ide na nešto bolje: Athlon64 3500+ Foxicon mbo GF6660 128/128 PCIEx 2Gb DDR400 Da li ce biti puno razlike ako idem na dvojezgreni proc i sa vise cesha ili su razlike male pa se ne isplati? Hvala |
Ovo što imaš je dosta slabo za takvu namjenu pogotovo što imaš jednojezgreni proc. Sa nekim X2 bi osjetio razliku. Ploča bi trebala imati FW jer se s njime najlakše skida materijal s kamere. Nisi naveo s koliko love raspolažeš, ali ja bi to nekako ovako složio:
Intel E4400 2Gb Kingmax 667 ATI HD2600Pro Za ploču vidi sam. Neka s P35 čipsetom i FW ne bi bila loša. Znam da Gigabyte ploče sa FW koštaju više od 800kn, ali bi se mogla naći neka druga za manje para. |
Ovako,ukratko ne trebam ja to...vec jedan tip,koji trenutno sada ima 750mhz+512sdram i oce nesto jace, inace ima on para, ali ja gledam kako se riješiti hw što imam kod sebe,da ne uzimam nešto drugo,a i da njemu bude sasvim dovoljno...
Zanima me kolika je razlika u %, onak otprilike, ili u vremenu skidanja, na mojoj navedenoj i na nekoj sa 2mbc, grafička mislim da nije tu uopče presudna i nije potrebna bolja. FW ova moja ploča podržava... |
Gle dobio si preporuku - inače dual core je car za video (uz quad naravno ali on očito nije u izboru ovdje) - sad ako si ti odlučio rješit se svojeg i dat njemu - to je isto ok opcija (za tebe :D) a A64 pojede to kaj on vrti za užinu ali da je to neka prava Video konfa - nije...
Video komp bi izgledao tipa - barem neki e6600 (ili neki sl proc sa dosta cachea), ploča sa firewire, barem 2gb rama, RAID 0 + backup disk npr 2x160GB + 250gb backup + sistemski disk npr neki 80gb SATA i na to sve ostale stvari koje trebaju - video card, sound, periferija... Grafa je manje presudna a prije svega ovisi o tome kaj on vrti ako ne radi sa HD videom onda nema smisla forsirati neku iz 8x00 ili x2x00 familije i bilo koja grafa sa 64+mb rama mu je dosta... |
Intel Core2 Duo E6550 2,33/1333/4M S775/Conroe
2xKingmax 1GB, DDRII 800 non-ECC, CL5.0, 64Mx8 GF6600 128/128 PCIe Seagate 250Gb/16Mb Eto to ce ici.... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:45. |