![]() |
Sutra kupujem LCD, razuvjerite me...
Ljudi,
sutra kupujem 20'' WS LCD Philips 200WS8FB. Imate fore do sutra, 29.10. 14h da me razuvjerite da odustanem od kupnje te nabacite argumente i eventualni novi prijedlog. Cijena je 1700 kn. Hvala... :fiju: |
Zašto te razuvjeravat? Za 1700kn 20 inčni monitor se čini dobrom kupnjom.
Jedino se ne nadaj da ćeš s tom grafičkom koju imaš moći igrat igre na nativnoj rezoluciji ;) |
Naravno da neću moći igrati na nativnoj rezoluciji. Ali ne igram puno te ću se (valjda) zadovoljiti igrajući s manjom rezolucijom. :kafa:
|
U Metro-u imaš za otprilike tu cifru Acerov 22" LCD, pa ako ti nije problem, 2 inča je 2 inča, a matrica je ionako TN...
|
Kupio... :goood:
Evu, upravo ga testiram. Nekako mi je velik... :D |
igranje na bilo kojoj drugoj rezoluciji osim nativne nije preporučljivo jer LCD-i koriste "fixnu rezoluciju" pa je tako slika na rezoluciji koja nije nativna - puno lošija....ako nemaš poštenu grafu trebao si si kupit 19" sa 1280x1024..
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
za rad u windozama obavezno nativna reza, no za igre definitivno nije potrebno. |
Citiraj:
jel win rade na 1360x768 a bez problema igram igre na 1920x1080........ |
Citiraj:
|
Citiraj:
zašto bih misli?? :rolleyes: |
Pa zašto bi igra igre na 1080p, a u windowsima drža 720p rezoluciju (znači da imaš 1080p TV kojemu interpoliraš prikaz u win.), no zašto??
|
Imam jedno pitanje, malo je off topic ali je blesavo otvarati novi topic radi toga..
Vlasnik sam Toshibe wl66z 32" Regza i javlja mi se problem kada spojim komp (DVI to HDMI) kablom nece mi da namjesti sliku u Nvidia driverima (tipa recimo dole nevidim start ikonu, nego gadam na slijepo) dok sto je najsmjesnije na drugoj kanti imam grafulju fx5200 koja bez beda daje sama reze 1600x900 idt... i sve lijepo mogu resizati ako slucajno bjezi... sa ovom novom grafuljom nikako.... :stoopid: |
Citiraj:
ali podržava 1080i a ne p koji je isto tako 1920x1080 ;) a to znači da u igrama ne smeta dok su u windowsima slova presitna za ugodan rad! |
znači da nisi na nazivnoj rezi panela, što sigurno doprinosi kvaliteti slike... mar ti je dobro rekao.
zapravo daj nam neki ss pošalji da vidimo. |
Ne kužim zašto vas grafička spriječava u kupnji većih monitora. Veća rezolucija i dijagonala puno pridonosi ugodnosti rada u windowsima, dok će neke igre morati raditi na manjoj rezoluciji. Ako se već naruši kvaliteta slike, ode se u drivere (kod mene nVidia) i isključi Flat Panel Scaling. Tada će rezolucija odgovarati veličini slike, tj. na 1280*1024 bit će iskorišteno približno 19˝ matrice i oštrina slike ostane kao kod nativne.
Sad ne znam jel tu opciju imaju svi monitori/grafičke. Ja imam 226BW i 6800GS. |
Citiraj:
Neznam zašto ne igraš u 1366x768 da iskoristiš svu površinu kako spada. |
ne zna nitko vjeruj mi.
|
Citiraj:
cause i don't want to :):chears: |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:09. |