PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Carina / sverc (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=85425)

Juggernaut 28.10.2007. 19:22

Carina / sverc

Pozdrav :),

Brata su ulovili koji dan na carini s slovenijom, imal je kod sebe hard i jednu grafu, koju je htio prenjet bez da prijavi... I sad, on je maloljetni, 16/17god; i nije prelazio granicu uz prisustvo roditelja, bi bilo tu kakvih problema sad općenito?

Znam da mora platit carinu, pdv, kaznu, itd... al dal bu s te strane kaj je prelazil solo, ( ima svoj pasoš ) kakvih problema, stara cijeli dan kuka kak bu ona imala problema, itd... nemrem ju više slušat :D ajde netko ko zna zna, nek javi.

Al pouzdano, iz 1. ruke najbolje :)

:chears:

Brown Acid 28.10.2007. 19:33

Meni su frenda za gume ulovili..morao je platit 500 ćuna neke kazne..i to je to..

Juggernaut 28.10.2007. 19:58

Da al fora je u tome kaj ovo nije prijavljen porez, carina ( nema je na IT robu ) al svejedno..., i još je maloljetan/bez pratnje roditelja bio.

Bu tu kakvih velkih sr@nja? Samo da znam informativno.

Pomo 28.10.2007. 20:16

Citiraj:

Autor jugeernaut (Post 853527)
Da al fora je u tome kaj ovo nije prijavljen porez, carina ( nema je na IT robu ) al svejedno..., i još je maloljetan/bez pratnje roditelja bio.

Bu tu kakvih velkih sr@nja? Samo da znam informativno.

Po meni, baš zato što je maloljetan, mogu :fiju:
Maloljetnost je najs izgovor i za puno veće gluposti. Platit će se eventualna novčana kazna i bok. Ako probaju nešto više, po meni ić na sud s time, jerbo kako sam rekao, maloljetnost je najs izgovor...

Juggernaut 28.10.2007. 20:26

Mislim, ja ovo prvi put čuo, da maloljetnici nesmiju preko bez pratnje roditelja / njihove dozvole :stoopid:

yedwy 28.10.2007. 20:37

Pa u biti i nesmiju ako je aranžman "masovni" tipa izleti moraju biti potpisani od strane roditelja pristanci za svako djete i na granici kod izdavaja vize granični policajac može tražiti da mu je pokaže onaj ko djecu vodi naravno malo kome se da zaj s time pa te jednostavno poštambiljaju i vozi...

Ako ej djete solo ili manje grupa može i bez pisanog pristanka ako je u pratnji starija osoba (starija od 21 u nekim zemljama) poželjno da je rodbina...

Što se brace tiče neće bit nikakvih problema, samo nek veli da nije znao da treba prijaviti i pravit se mutav i to je to niko neće puno srat oko toga...

Renesis 28.10.2007. 22:48

@jug - brat kažeš, dobro :D

kolko znam, maloljetnici ne smiju sami preko granice...

Brown Acid 29.10.2007. 05:12

..znaš onu..nisam znao da se to treba + još je maloljetan..definitivno prolazi..a da ste trebali sta platiti..morali bi na granici..barem mi jesmo :)

MarKill 29.10.2007. 13:43

Citiraj:

Autor Renesis (Post 853700)
@jug - brat kažeš, dobro :D

kolko znam, maloljetnici ne smiju sami preko granice...

na kraju bude brat kriv za sve :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:43.