![]() |
Bootanje IBM R31
Pozdrav. Formatirao sam svoj R31 jer je došlo vrijeme za to. Problem koji se pojavljuje je što ne želi bootati, javlja poruku:
"Invalid system disk Replace the disk, and then press any key" Dodatni problem je što mi uopće ne nudi mogućnost ulaska u BIOS, da mi javi poruku "press to i to". Probao sam sve F1, F2, F5, F12, del, i ništa me ne dovodi u BIOS. Pritiskon na Esc javlja mi postavke u toku, a jedna od njih je BIOS shadowed. Disketna jedinica radi ok (mada se u cijelom procesu uopće ne pokreće) i boot disketa također radi. S DVD-om imam nešto više sreće, jedinica se pokrene (svijetli joj zelena lampica), no boot disk XP-a koji je unutra kao da nije unutra, uopće ne boota i daje istu poruku. Ima li netko ideju što mi je raditi da nekako maknem mašinu dalje od ovoga? Volio bih bilo ući u BIOS, bilo nekako bootati neki sustav, da mogu postaviti OS na mašinu. |
Ako ima disketa i/ili CD unutra izvadi pa pokusaj ponovo.
Jesi pokusao uci u BIOS s plavim dugmetom Access IBM (desno od Esc)? |
Dugme je ThinkPad (tako se tad zvalo), i pokušao sam i to kao i sa/bez diskete/cd-a. Vjerujem da mora postojat neka kombinacija tipki koja me ubacuje u BIOS. Anyone?
|
F1 je onak, milijun% za R31. Eventualno probaj Access IBM button wkad ti se pojavi poruka "To interrupt normal startup, press the blue Access IBM button" uđeš u ThinkVantage Productivity Center, onda odabereš Start setup utility za ulazak u BIOS. Ali onak, mora biti F1...
|
tnx. Ne samo da mi F1 rješava problem, nego mi ga je i F12 rješavao (on the other hand tu IBM-ovu particiju sam odavno obrisao). Ono gdje sam pravio grešku je sasvim nešto drugo, naime zbog brže provjere tih keyeva za ulazak u BIOS sam resetirao računalo zbog čega mi ništa nije radilo. Lekcija koju sam naučio: u BIOS se samo može ući nakon paljenja računala, ne i nakon resetiranja.
Problem uspješno riješen. |
Kad smo već oko F1 etc....kako da udjem u safe mode, sa F8 ne ide već mi javlja nekakav error i nudi mi da pritisnem F1 , kad pritisnem F1 udje u bios.Ne znam šta trebam uraditi za botat u safe modu.IBM R 60 XP Pro.
|
Može mi neko pomoći, nemam rješenja za ući u safe mode :-(
|
Ti si još na tome :D
Iskreno, nemam pojma. Mora raditi F8. Ajd probaj na start, run, msconfig - boot, zakači safe boot, i make all boot setings permanent ili kako već piše pa onda probaj. |
Uspio na taj način ( stara dobra klasika ) i rješio problem, nije mi jasno zašto neće na F8.
Ovak ispiše kad botam sa F8: ERROR 0210: Stuck Key 42 Press (F1) to Setup |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:23. |