![]() |
ATI+S-kabel+scart+TV=crno-bijela slika?
E iz gore navedenog, ide ovo...
Zašto ja svoju ATI 9000 karticu ne mogu na televizor (Samsung ravni ekran, stara 24 sata), spojiti uz pomoću Svhs kabla(ili kako se već zove) na televizor a da mi pritom na tv ne bude crno bijela slika? Inače mi je spojeno preko onoga kabla-adaptera koji je s jedne strane cinch a druge Svhs.. stvar je kod ovoga kabla što je slika slabe kvalitete a i postoje neke crte,smetnjice, kužite. Slika nije kristalno čista... nervira. A kad stavim taj svhs, onda mi je slika crno-bijela, ali je fenomenalno čista. Pokušavao sam svašta, ali uvijek isti rezultat... jel zna tko što da napravim da dobijem sliku u boji.. |
meni je bio problem u svhs kablu kojeg sam dobio uz graficku (kupljena je u SADu)
slika je uvijek bila crno bijela...... onda sam promijenio kabl i sve za 5 :) |
Ili sto miato kaze ili stavi pozlacene cinceve na taj kabel koji sada koristis. Slika bi se trebala bitno popraviti.
|
...S-kabel+scart...
tu ti vjerojatno leži problem crno-bijele slike. ako sam shvatio, tv je novijeg datuma pa pretpostavljam da ima više scart ulaza. ako se dobro sjećam, samo jedan od tih ulaza podržava s-video format pa onda probaj to mijenjat.
kaj nemaš na telki s-video ulaz direktno? to je banana |
Pucanj u prazno .....
Si ziher stavil PAL B na TV setings :confused: |
Citiraj:
TV mi ima jedan SCART utikač iza, i sa strane ima cinch ulaze. Tako da taj S kabel mogu jedino spojit preko onog adaptera za scart, pa onda kabel u njega. Moguće da je do kabla? kako da stavim pozlaćene cincheve kad mi je na kartici jedino S izlaz.. trebao bih onda kupit posebno samo muški S, pa pozlaćeni cinch, pa 2 metra kabla, i sve to spajati.... a blesavo mi sad pljunut 50-100kn za novi S kabal, pa da opet bude ista stvar. Je li tko kod sebe spajao, ili barem zna gdje bi mogao kupit bolje kablove, a da nisu skupi. Osim chipoteke. |
Meni je s karticom dosao adapter preko kojeg sam imao i S i cinc izlaz. Valjda ima negdje za kupiti.
|
Citiraj:
|
mala digresija... imam isti problem sa spajanjem videa na projektor i nakon 5 razlicitih kablova slika je i dalje jednako crna i bijela kao i prije.... daklem mogucnost kablovinja je iskljucena... odustao od daljnje potrage i spojio klasicnim chinchem....
btw projektor je bil cca 20k krznenih tak da sam ziher da nije stvar do projektora.... svejedno mi je doslo da :rambo: al s obzirom da sam ja pacifista po prirodi.... odlucio sam se za opciju :confused:.... |
bit će mi red onda uzet onaj konverter sa S na Cinch, a u stanu imam neki debeli cinch kabel, pa bi trebala bit bolja slika.
Ima u HGSpotu takav konverterić. |
Pa morate koristiti onaj orginalni kabel sa grafe i tek onda na njega staviti duži.
Neke ATI-ce hoće delati sa "običnim" s-vhs kabelom neke ne. Koliko sam vidio-neke nove se već u startu prodaju sa "običnim" konektorom a ne onakvim kakvog ATI inače koristi. |
ja sam imao potpuno isti problem s TNT2 M64. na činč izlazu je sve bilo super, ali S je bio crno bijeli. nisam imao drugi kabel da probam, ali mislim da je u tome bio problem. i bili su pozlaćeni činčevi i stavio PAL i sve... nisam nikada uspio riješiti. sad imam 7500 i probat ću.
|
ma kakve pozlate? kaj brijete gluposti ljudi :argue:
pozlata će eventualno malo poboljšati sliku, ali ju ne bude pofarbala! :D problem je kaj ti TV ne podržava S-Video na SCARTu. malo koji jeftini podržava. pogledaj da li kartica ima RGB out. Ako ima, onda si kupi RGB -> SCART ako ga igdje nađeš ili si ga sam složi. To će dati 28x bolji sliku nego S-Video, a RGB na SCARTu podržava svaki TV. |
Citiraj:
a daj ti meni navedi molim te kartice koje na sebi imaju RGB izlaz? osim nekih Matrox i sličnih. Klasične ATI kartice. ja takvu kod nas još ne vidi! I nije do TV, i nije jeftin, dapače. Spajao sam i sa original S kablom od kartice i isto crno bijelo. Nije meni bitno s kojim ću kablom spojit, već da mi je slika čista, bez smetnji, koje mi ovaj sadašnji kabel stvara, iz meni nepoznatih razloga. Je da je neki šrot koji su mi dali, ali ne znam gdje da kupim kvalitetniji takav kabel. Sa S na cinch. kužiš? Ili kako da ga sam napravim? da ovaj precvikam pa spojim na kvalitetniji cinch- već postojeći kabel koji imam posebno? |
velim ti da ti SCART na TVu ne podržava S-Video. naime, S-Video ti fura samo crno-bijelo preko žice kojom kompozitni inače fura sve preko jedne, a preko druge fura informaciju o boji slike (chroma/luma). e taj drugi pin tvoj (i još mnogi mnogi drugi) ne kuže, jer europski TV setovi vole RGB koji je daleko kvalitetniji od S-Videa.
možeš prebrikati dva pina na SCARTu i time kratko spojiti pinove za c/b i boju, ali zbog oscilacija koje se javljaju pri tome često je bolje furati samo kompozitni. ako si baš siguran da TV podržava S-Video na SCARTu, tj. ako mu to i piše u uputama ili service meniju, onda ti je nešto krivo spojeno. a daleko ti je bolje i jeftinije kupiti kabel za mrežu i od njega napraviti Comp -> SCART. Imat češ daleko bolju sliku nego preko klasičnog video kabela. ja sam jedno vrijeme oko 4 godine tako imao 15m kabela i slika je bila kristalno čista. Grafičke su bile ASUS v3400 i v8200 DeLuxe i jedna LeadTek GF2MX... |
Citiraj:
Kako veliš da napravim taj kabel? jer mi ne treba dugačko, jedno 2.5 metra, samo da mi slika bude "prekrasna", kad već imam novi " super fini:) " TV. |
kupi mrežni kabel (3kn/m), kupi SCART konektor (chipoteka ili technocentar frankopanska 22) (oko 17kn) i jedan cinch (4kn). zalemi stvar i prebrikaj one pinove i to ti je to
|
Pa ljudi, nemrem vjerovati da jos to niste skuzili. Fora koj nvidie i cini mi se atia je u tome da u postavkama se mora staviti na drugu opciju a ne na s-video. Neznam kako se to zove jer sada nemrem kod sebe pogledati. Znaci prckate po opcijama za graficku tamo najdete izlaze iz graficke na TV. U tome je cjela caka. Ja dok to nisam skuzio skorom sam izgubio zivce i skrsio se sa motora dok sam iso u ducan po drugi kabal. Naravno kasno sam doso pa sam prcko po opcijama, bezveze promjenio i slika je bila u boji.
|
E daj pogledaj pliiz točno gdje, imamgf4ti4200, i volio bih spojit S kablom jer on daje bolju sliku!
a ne ovim adapterom sa S na cinch... e mislim da sam našao, ali mi se ne da sad u ovo doba noći kopat po kablovima... vidit ću sutra... |
meni je pak situacija sljedeca-na grafickoj je naravno samo s-video a ocu to spojit na tv koji ne podrzava s-video niti (opet naravno) nema svhs ulaz. E sad pitanje je da li postoji nacin da to izvedem a da ne kupujem kojekakvu video karticu a komp koja ima kompozitni izlaz?
|
Citiraj:
Sitna pizdarija,dobije se s grafuljom,ali nisu svi isti pa ti neće svi raditi. |
no dobro, ipak sam se snasao. Prije sam bio upotrijebio adapter kompozitni->svhs koji nije imao uopce spojen 4 pin pa sam jednostavno premostio i spojio 3 i 4 pin zajedno tako da sad savrseno radi...Medjutim zanima me na koji nacin mogu staviti da rezolucija na tv-u bude 1024*768 i kao takva razlicita od one rez na monitoru (1280*1024)? Naime ove su dve rez. su jedna ovisna o drugoj pa kad je ona prevelika onda tv-prikaze samo dio slike. Mislim debilno bi mi bilo da kad ocu gledat film da moram ici u cijeli postupak smanjivanja rez...
|
Citiraj:
max je 800x600 osim ak nemas neki HDTV i sl. uredjaje :D |
Citiraj:
|
Re: ATI+S-kabel+scart+TV=crno-bijela slika?
Citiraj:
|
Citiraj:
|
S-kabel+scart+TV=crno-bijela slika?
Iz računala na TV dobijem samo crno-bijelu sliku.
Od računala ide s-video izlaz na kabel 10m (oba kraja s-video), preko prespojnika u video koji ima samo scart ulaz. Prespojnik - adapter ima s jedne strane cinch i s-video, a s druge strane scart izlaz. Dobio sam savjet da rastavim konektor i da ga prebrikam (kratko prespojnim 15 i 20 pin u skartu) ???? Zvuk sam posebno riješio i radi OK. Unaprijed hvala pametnima!!! |
Re: S-kabel+scart+TV=crno-bijela slika?
Citiraj:
Jel uopce imas S - VHS video ? Moras imati S -VHS video da bi mogao imati S- VHS sliku...a taj video maaaalo kosta. Moj Sony SLV - SF 1010 kostal je 8.500 kuna i ima ugradjen S - VHS konektor. Ako nemas u videu ugradjen S - VHS konektor nemozes niti imati S - VHS sliku zato jer za dekodiranje S -VHS signala mora u video biti ugradjena jos jedna "leteca" tzv. "flyby" glava na bubnju koja ima funkciju citanja signala iskljucivo odredjene frekvencije kao nosioca S -VHS signala, a koji se snima na video medij zajedno s ostalim signalima......kratko receno....ako hoces snimati i gledati S -VHS video moras imati i video S - VHS. Ako nemas onda ce ti, ako ti vec nije izgorio izlazni video port na video rekorderu jer su i odnosi struje diferentni. Klasicni video izlaz ima gestruje reda velicine nekoliko milivolti ! DA SKRATIM ; KUPI SI S - VHS VIDEO |
Citiraj:
|
imam sličan problem, na XP slika crno-bijela, a pod Win Millen. u boji.Kabel najprije ide u kućno kino a onda na TV..
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:37. |