PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Windowsi se ne dižu nakon zamjene matične (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=85150)

Mladen_K 26.10.2007. 13:06

Windowsi se ne dižu nakon zamjene matične

Hello,

nakon što sam crknutu Intel ploču zamjenio za AMD više mi se ne dižu windowsi u normal modu, javi se neki blue screen i restarta se...

inače u safe modu radi normalno...

dal postoji koji način osim formata? :stoopid:

Facelessone 26.10.2007. 13:19

ne postoji, različiti chipseti, da su dva VIA, Intel ili AMD/ATI chipseta vec nekak al ovak.... Zbekapiraj si podatke i reinstall

shimpa 26.10.2007. 13:27

repair radi u većini slučajeva.

Mladen_K 26.10.2007. 13:30

Citiraj:

Autor Facelessone (Post 851338)
ne postoji, različiti chipseti, da su dva VIA, Intel ili AMD/ATI chipseta vec nekak al ovak.... Zbekapiraj si podatke i reinstall

tako sam si i mislio...

Hamm 26.10.2007. 14:19

tako je meni bilo kada sam išao s VIA KT400 na NF2..tako da...ubij windoze...

atha 26.10.2007. 14:33

Citiraj:

Autor shimpa (Post 851346)
repair radi u većini slučajeva.

Uf, nazalost po mojem iskustvu u manjini slucajeva, na kraju bih potrosio vremena na cackanje i repair vise negoli bi mi trebalo za backup + svjezi install. :\

Codiac 26.10.2007. 17:27

potpisujem athu ... najbezbolnije je staviti clean instal.

yedwy 26.10.2007. 20:53

Slažem se...
Jednostavno previše zaj** za nizvjestan rezultat, to da si je deinstalirao za par minuta sve prije zamjene pa probao ono ak ide ide onda je to ok, ako je sad post transfer popravak, IMHO nema smisla...

tor 26.10.2007. 21:53

Najbezbolnije je, no bez problema se izvede i ova druga opcija no ipak bi bilo poželjno maknuti stare drivere prije ubacivanja nove ploče, a ako to ne ide - repair windoza popravlja stvar u velikom broju slučajeva. IMHO i iskustvu naravno...

Elven 26.10.2007. 22:05

Citiraj:

Autor tor (Post 851735)
Najbezbolnije je, no bez problema se izvede i ova druga opcija no ipak bi bilo poželjno maknuti stare drivere prije ubacivanja nove ploče, a ako to ne ide - repair windoza popravlja stvar u velikom broju slučajeva. IMHO i iskustvu naravno...

Mislim da nije stvar samo u driverima. I HAL ne odgovara, ali ako se ne varam repair bi trebao staviti friski HAL. Mozda se ipak varam, ali kako je Shimpa rekao da bi trebalo radit, a on sigurno zna iz iskustva, vjerujem da ne pricam gluposti ;)

Krvavy 31.10.2007. 12:51

Hmda... ovako sigurno radi:

- prije nego ugasiš windowse zadnji put s starom pločom, napravi uninstall chipset drivera ako imaš drugačiji chipset

a ovo je najbitnije po meni:

- Control panel -> System -> Hardware -> Device manager -> IDE ATA/ATAPI Controller -> PROMIJENI DRIVER ZA IDE KONTROLER KOJI IMAŠ (npr. Intel, Via, nVidia) u Microsoft Standard Single ili Dual Channel PCI IDE controller

Kad to napraviš onda restart, te provjeri da je sjelo...

Nakon toga mijenjaj ploču i Windowsi se dižu te nalaze novi chipset i ostali hardware.

Isto tako ide i s Vistom... makar bi ona trebala biti čvršća na hardverske promjene... ali onda idu problemi s aktivacijom itd...

krešo 31.10.2007. 13:02

sve je divno i krasno kad prelaziš sa AMD-a na Intela, u pravilu je dovoljno deinstalirati sve drivere, ali kad je situacija obrnuta najbolje je na friško instalirati , repair pomaže u vrlo malo slučajeva...

zippo 31.10.2007. 13:05

Kod svake promjene MBO koja je najbitiniji dio kompa najbolje je napraviti backup i nove Windowse gore. Tako ces izbjeci kasnije probleme bilo kojeg tipa. Svaka ploca (osim potpuno iste) ima svoje karakteristike i ciscenjem starih drivera uvijek moze nesto zaostati sto ce te kasnije za*****i. Poslusaj savjet Athe i ostalih i pljusni friske Windowse i miran si

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:20.