PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Konfiguracije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=28)
-   -   ...vaše mišljenje... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=85058)

Micko 25.10.2007. 16:26

...vaše mišljenje...

Prije svega pozdrav cijeloj ekipi,super ste i stvarno se može puno naučit s ovog foruma:goood::respekt:

A sad bi vas zamolio da mi malo pomognete u odabiru.

Planiram si uzeti c2d e4400 i dvije gige cruciala.Sad nemogu se odlučit koju matičnu..čitao p.k. recenzija po raznim forumima i većinom se spominju kao best buy ove dvije.Koju mi vi preporučate kao bolju.

Gigabyte p-35-ds3r
Asus P5K ,p-35

antrax 25.10.2007. 16:52

gigabyte daje vise za manje novaca, odnosno konkretno u ova 2 primjerka imas podrsku za intelov raid, a za jos nekih 10-15kn vise mozes uzet p35c verziju ploce koja ima i podrsku za ddr3 jednog dana ak odlucis promjenit pa da prijelaz bude bezbolniji.

obje ploce su ok bez daljnjega i neces pogrijesiti niti s jednom u biti.

doduse, ak ces OCat malo vise nego prosjecni useri to rade, onda ti je mozda bolji izbor p5k posto je vdrop mod lakse napravit.

ja sam se s druge strane odlucio za abit ip35. Osnovno je to da ih nema previse :D, a i imaju siri raspon voltaza za mem i cpu..

EDIT: (dodana 2 zareza, hehe)

Razer 25.10.2007. 17:07

Slažem se gore s kolegom. I kako i on (uz GB i Asus) dopisujem i IP35 non-Pro na listu best buy ploča...

Micko 25.10.2007. 17:14

ok,ja sam se odlučio za asus jer njihove ploče sam već imao,i nisu me iznevjerile.
nego sad gledam drugu stvar..šta mislite da se malo protegnem i ubodem si e6750 sa GO .
Komp je prvenstveno za gejmanje,muziku filmove i povremeno autocad.

Razer 25.10.2007. 17:23

Čuj, neke realne razlike u radu između ta dva proca i nisu baš vidljive. No ako želiš, E6750 je definitivno odličan izbor. Imam ga i sam i mogu reći da sam prezadovoljan njime.

EDIT: kolega antrax mudro zbori ;)

antrax 25.10.2007. 17:23

a vidi, evo ti 2 pogleda na to sve skupo:
1 razuman: i e4400 ce ti radit na 3.6 kolko bi i e6750 drzao za svakodnevnu upotrebu, s druge strane i kingmax memu bi uzeo umjesto cruciala jer je bitno jeftinija a neces dobit na performansama tolko s crucialom, dapace, jedva ista! a usparao si na ove 2 stvari 700-tinjak kn

2 subjektivan: (uz uvjet da imas para za to jel) naravno da bi uzeo e6750 i cruciala, dapace, uzeo bi i p5e plocu! to je sve skuplje od osnovnog sto si sastavio al je trenutno skoro najbolje, uostalom pogledaj sta mi je u sigu. Istu stvar bi napravio da danas kupujem garant, a ono je sve kupljeno pocetkom godine..

naravno da se ne isplati, ali gusti kostaju i nisu bazirani na racionalnosti. u svakom slucaju nikad nebi mogao preporucit kupovinu tih skupih komponenata nekome

Micko 25.10.2007. 17:38

znači ostaje e4400,samo onda za razliku u cijeni ta dva proca moram ubost neki cooler 200-300kn.šta preporučate

Memorija ostaje,mislim crucial

antrax 25.10.2007. 21:09

za cooler.. recimo schyte ninja ili infinity, termaltake big typhoon, arctic cooling freezer 7 pro.

svi su dobri, razlika u cijeni i nekim sitnicama

ac freezer 7 pro je najisplativiji, pristojan cooler za malo para, schyte ova 2 su vrhunski izvedeni hladnjaci i bolje hlade od freezera, al kostaju duplo skoro, dok je big typ nesto bolji od freezera ali puse prema dolje pa hladi okolinu procesora i prvu plocicu memorije jako dobro.

za memoriju bi bilo pozeljno da nekako stavis da puse nesto po njoj barem lagano jer kod vecih voltaza se znaju ballistixi grijat malo u cemu im heatspreaderi pomazu zapravo ako nema propuha (bez brige, moji nemaju nikakav vent a rade inace na 800 3-3-3-9 pri 2.2V) :)

Micko 26.10.2007. 10:42

Antrax i Razer puno vam hvala na pomoći,sve je odlučeno..

E4400
Asus p5k
Crucial Balistix 667 2x1gb
big typ

Još jednom:respekt:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:08.