![]() |
24/7 Konfa- mišljenje
Uzeo sam staru konfu (koju sam i prije imao) P4 3.2 Prescott BOX, 1Gb DDR400, S478 (traži se), HDD 120GB itd.. Uglavnom bit će priključena na videonadzor što znači trebala bi radit 24/7 i tako stalno.. E sad, zanima me hoće to izdržat, s obzirom da je starija konfa.. Dajte mi neke preporuke (možda da novi cooler ili nešto drugo uzmem) da ne dođem jedan dan u firmu a komp u plamenu..
Hvala! :chears: |
Pogledaj temperature i vrte li se svi ventilatori (i napajanje) kak spada i ne brini...
|
Aha.. Ovaj stock cooler se čudno čuje, vjerojatno je na izmaku.. Uzet ću onda neki do 200 kn ali kolko vidim nema ih baš nešt puno za soc.478 za te novce..
|
Vjerojatno možeš i oibčan cooler namontirati. Vjerojatno može on još puno dati bez obzira na to što se čuje. Podesi samo u biosu da ugasi komp ukoliko cpu tempretura pređe 60 stupnjeva i ne zamaraj se..
|
pa ja bi radje nekoga northia stavio ili down clockao ovaj proc jer se oni malo ko svinje griju...
|
Citiraj:
|
A taj celer bi mi bio slab jer još ne znam koliko će kamera bit spojeno (3-4) a na stranici proizvođača preporučuju bar 2ghz.. A koji bi mi preporučili hladnjak onda? Jer ipak skoro sve je bolje od stocka na izmaku.. Po mogućnosti vemil ili hgspot jer mi treba dosta hitno a jedino oni imaju kakav takav lager u osijeku..
EDIT: Šta kažete na Zalmana 7000 Alcu, vidim prodaje se na forumu za 80 kn a i blizu mi je pa.... |
A ovako nesto??
http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.903.115 |
Citiraj:
MA ok je ali to + poštarina kad bi naručivao ispadne mi oko 280 kn... To mi je previše jer još i za ploču moram dat. Zato tražim neštu tu u Osijeku ili okolici... |
Ma onda uzmi tog zalmana i gotovo!!
Ako mozes ubaci jos jedan vent(120) u kuciste da ubacuje zrak i to je to!! |
Ma uzet ću ipak novi cooler, ne želim riskirat jer ipak mi je taj komp u firmi i radit će non-stop. Potražit ću sutra malo, možda ima scythe u osijeku..
|
Citiraj:
celer bi ti bio slab za video nadzor? daj me nemoj :D btw taj Zalman definitivno nebi stavljao na preskija koji bi delao 24/7 jer je to šljuka cooler za taj CPU |
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=75381 |
Citiraj:
recommended: 3.0 GHZ memory minimum: 512 MB memory recommended: 1 GB Copy/paste sa stranice proizvođača.. Iako meni ne treba za 6 kamera, za 4 je min 1.6, preporuka 2.4.. Uostalom nije toliko ni stvar jer Celer preslab ili ne, već kad imam ovog Prescotta na kojem će sve ok radit zašto ga mijenjat za slabijeg? Neću Zalmana uzet, Scythe će ići gore.. Hvala Spliff, ako ne riješim to ovaj tjedan javim ti se.. |
znači ja sa svojim Celeronom 420 koji dela na 1,6GHz nebi bio u mogućnosti to pogonit....
no ok...kad ga već imaš ostavi ga ali osobno preporučujem da ga onda bar downklokas i undervoltaš kako bi bio što hladniji |
Citiraj:
Ne znam jel bi, ni ja nisam previše vjerovao tim min/rec specifikacijama i onda sam probao instalirat na uredskom laptopu Celeron M 1.5 i nije prošlo, doduše zbog samo 256 MB memorije ali ko mi garantira da me i proc ne bi kočio. Ovako što je sigurno, sigurno je. Nije problem, vidjet ću kako se kreću temp pa ću downclockat ako bude potrebno.. Samo da što prije nabavim Scythe.... :chears: |
Citiraj:
|
Ma nemas nikakve brige s preskijem.
Na poslu imamo preskija 3.0 koji radi ~3 god bez gasenja. Jedno vrijeme su temp bile nenormalno visoke (80+). Onda je riknulo napajanje. Kad je promjenjeno napajanje temp su se vratile u normalu (~50) Jedino treba obratiti paznju na smjestaj kutije. Kod nas je na podu i u kratkom roku je cijeli u prasini, tak da ga treba cistiti. |
Evo da ne otvaram novu temu, jel pametno uzet Athlona64 3200 Box za rad 24/7 ? Mislim s obzirom da na temperature. Ako nije nešto drugo u tom cjenovnom rangu? Zadnji AMD koji sam imao je xp1500 pa nisam baš upućen jel AMD još ima problema s pregrijavanjem. :goood:
|
AMD još od Bartona nema problema sa pregrijavanjem, a s939 ili AM2 3200+ je barem upola hladniji od Preskija :D
|
Citiraj:
:chears: |
Malo upozorenje.
Prescott 3.2 i zalman 7000 nisu radili Vekiu-os, vidio svojim očima, komp se restartirao prije ulaska u windowse. Ipak, dotični CPU i kuler su nekima radili zajedno bez problema, no njih dvoje zajedno svakako nisu moja preporuka. Po meni je bolja opcija neki box nafrljiti na max broj rpm i staviti brand name napajanje, tipa Fortron 350WPNF. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:22. |