PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Kopiranje u DOS-u? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=84930)

Babaloo 24.10.2007. 15:22

Kopiranje u DOS-u?

Trebao bih jedan fajl sa diskete u DOS-u prekopirati u C:\Windows\system32, zanima me da li tko zna kako bi točno trebala glasiti naredba za kopiranje? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru :chears:

LAcy 24.10.2007. 15:25

Loooooooooool, naredba glasi copy.

Otprilike ovako

copy a:\imefile.ext c:\windows\system32

P.S.
Eh ti današnji klinci, dijete Windowsa :D

Paxton 24.10.2007. 15:25

COPY [/Y|-Y] [/A][/B] [d:][path]filename [/A][/B] [d:][path][filename] [/V] ili COPY [/Y|-Y] [/A][/B] [d:][path]filename+[d:][path]filename[...] [d:][path][filename] [/V] /Y - Causes COPY to replace existing files without providing a confirmation prompt. By default, if you specify an existing file as the destination file, COPY will provide a confirmation prompt. (In previous versions of DOS, existing files were simply overwritten.) /-Y - Displays a confirmation prompt before copying over existing files. /A - Used to copy ASCII files. Applies to the filename preceding it and to all following filenames. Files will be copied until an end-of-file mark is encountered in the file being copied. If an end-of-file mark is encountered in the file, the rest of the file is not copied. DOS will append an end-of-file mark at the end of the copied file. /B - Used to copy binary files. Applies to the filename preceding it and to all following filenames. Copied files will be read by size (according to the number of bytes indicated in the file`s directory listing). An end-of-file mark is not placed at the end of the copied file. /V - Checks after the copy to assure that a file was copied correctly. If the copy cannot be verified, the program will display an error message. Using this option will result in a slower copying process.

pogi 24.10.2007. 15:27

Citiraj:

Autor Babaloo (Post 849511)
Trebao bih jedan fajl sa diskete u DOS-u prekopirati u C:\Windows\system32, zanima me da li tko zna kako bi točno trebala glasiti naredba za kopiranje? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru :chears:

1.Otvoriš dva windows eksplorera, u jednom se postaviš u C:\Windows\system32, a u drugom na a:

2.selektiraš željeni fajl sa A: i odvučeš ga mišem u windows ekplorer di si otvorio C:\Windows\system32 i pustiš miša.

:lol2::dobar::care::hoćuinternet:

LAcy 24.10.2007. 15:30

A jeste mu pomogli, jedan je dao c/p rezultata copy/? a drugi nije čitao da je pod DOS-om i da nema windows explorer, još jedno dijete Windowsa :D

Babaloo 24.10.2007. 15:31

Citiraj:

Autor LAcy (Post 849514)
Loooooooooool, naredba glasi copy.

Otprilike ovako

copy a:\imefile.ext c:\windows\system32

P.S.
Eh ti današnji klinci, dijete Windowsa :D

Da da, dijete windowsa :D Ma znam i ja da je naredba copy, samo nisam bio siguran da li ide možda ime fajla u navodnike i ima li kakvih posebnih filozofija jer duuuuugo to nisam radio :fiju:

LAcy 24.10.2007. 15:33

Citiraj:

Autor Babaloo (Post 849523)
Da da, dijete windowsa :D Ma znam i ja da je naredba copy, samo nisam bio siguran da li ide možda ime fajla u navodnike i ima li kakvih posebnih filozofija jer duuuuugo to nisam radio :fiju:

MA šalim se :) Napisao si DOS, on poznaje samo kratka imena.

pogi 24.10.2007. 15:46

Citiraj:

Autor LAcy (Post 849522)
a drugi nije čitao da je pod DOS-om i da nema windows explorer, još jedno dijete Windowsa :D

:hoćuinternet::hoćuinternet::hoćuinternet::hoćuinternet::hoćuinternet::hoćuinternet:
:hoćuinternet::hoćuinternet::hoćuinternet::hoćuinternet::hoćuinternet:

LorD ClockaN 24.10.2007. 20:38

Ako imaš ntfs particiju, onda moraš dignut najprije ntfs dos driver...

copy a:\file.dat c:\windows\system32\

ako ti ne radi AltGr+Q za kosu crtu onda drži lijevi Alt i utipkaj 092 na NumPadu

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:28.