![]() |
Kupnja UTP kabla od 45 m
gdje u zagrebu mogu kupit utp kabel od nekih 45 m?
|
chipoteka
|
Ili ti ga naprave u bilo kojem sevisu. No, to nije uvijek 100% sigurna opcija, jer znaju zahebati kod krimpanja no...
|
a čuj, mislim da nije problem naći nekoga da zakrimpa dva konektora...
|
Oš se kladit :D Koliko sam puta vraćao takve kablove u HG spot npr. Dok se nisam opametio i odlučio kupovati samo originale, manje muke svakako :D
|
U Chipoteci u pravilu ne krimpaju, no ak lijepo zamolis i nema ljudi onda hoce to napraviti... :)
|
a pa nać će se neka dobra duša tu da mu zakrimpa... fakat ne vidim zašto im je to toliki problem, 2 minute posla...
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Vidim da planiras 45m u komadu. Nemoj ici puno preko toga sa nekvalitetnim kablom jer se zna desiti da ne proradi zbog loseg kvaliteta parica. Ja sam najvise razvlacio na 35m i radilo je kako treba. |
Citiraj:
Ma naravno, govorim da je bolje kupit gotovu stvar i bok... |
a ima negdje gotovih kabela od 50m a da ne koštaju ko sv.petra kajgana? kod mene šta sam gledao, već na 10m kablovima solidne pare beru...
|
Ako je tebi puno 30kn za 10m (Sharkoon u Linksu) onda stvarno... Zbroji 10m kabela, 2 konektora i 2 pregibnice pa ćeš doći na par kn razlike. Još ako nemaš krimpalicu pa se moraš grebati okolo za nju.
|
napravim ti ja kabel koliko hoćeš dug.
|
Citiraj:
BTW, jos si tamo gdje si bio? :D |
frend je u domu imao oko 150 m dug kabel i radilo je. morao je biti toliko ug jer je išao preko krova .
|
Citiraj:
|
UTP 150 m?! Koliko je bilo grešaka pri prijenosu podataka na tome uopće? :o
Što nije STP za te svrhe? |
Citiraj:
|
Ma koristil je mrežu u domu sa skidanje filmova između usera i lagani net, u ono doba su imali dvije linije ISDN-a, pred 4 godine. Sad mu je taj isti kabel provučen između njega i susjeda te sve normalono radi. 100mbitna je mreža. Kolki su erori i ostali gubici nije opće bitno jer stvar radi.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
100mbit bi u teoriji trebao raditi na dulje od 100m (iako je van standarda sve iznad 100m), no 1gbit ni u bunilu jer mu je slot time točno koliko treba signalu da dođe s jednog kraja 100m kabla na drugu (na lošijim karticama ne radi niti sa 100m kabla makar standard dozvoljava). Čitao sam da je neka ekipa povukla 400m i 10mbit-a half-duplex je radilo. No, ja se s time ne bi nikad zayebavao, pogotovo kad je optika toliko pojeftinila.
|
esssss 400metara kabla :D :D bogme to je bila volja..
|
Citiraj:
|
Je, optika je pojeftinila, ali gigabitni konverteri još uvijek koštaju, kao i kartice. Ne kao prije, ali je još uvijek to skupo, pogotovo kada moraš nekoga gnjaviti tko ima opremu da ti dođe splajsati konektore.
Imam hrpetinu kablova po krovovima i velika većina su stp-ovi "uzemljeni" na switch i da pokucam sve radi tip-top-.. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
tak je nisam niti mislio stavljati optiku po kući nego za daljine veće od 100m.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:31. |