![]() |
ima li ACER Aspire 7720G drivere za xp
zanima me jel ovaj acer ima za xp drivere. i ako za što moram tražit driver, jel za chipset, grafičku, i touchpad u biti za što još drivere na laptopu trebam
inače dolazi sa vistom, mislio sam ubaciti xp kao dualboot, znam kako to se instalira, a oče li biti problem to na laptopu, zbog sata drivera itd... treba xp jel mi neke aplikacije ne rade sa vistom. molim savjete i prijedloge. i što je ovo http://support.acer-euro.com/drivers/index.html --- Acer Preload Security Patch for Windows XP i ima ovo nešto ftp://ftp.work.acer-euro.com/noteboo...520_7220_7520/ ali što im znači not_authorized |
Moraš tražiti drivere za chipset, grafu, modem, LAN, WLAN, BT, touchpad, card reader, webcam, infrared, audio,..
Sigurno da bi se dali iskoistiti neki driveri s drugog linka, ali mi se čini da nešto i fali. Ne autorizirani driveri vjerojatno znače da ih možeš instalirati, ali na vlastitu odgovornost i ako nešto rikne zaboravi na garanciju. |
i na kraju taj laptop nema drivere za xp ili ima.
|
Šta je toliko teško bilo pronjuškati po Acerovoj stranici tj. FTP siteu?
ftp://ftp.work.acer-euro.com/noteboo...5720_7320_7720 |
da nije ne ne kužim nešto, ovaj ali to su no authorized, nema nekih službenih.
ovaj imam još jedno pitanje. sad recimo da je taj laptop novi na tržištu, svi skoro imaju vistu, ima li kakve šanse da kasnije dođu driveri i za xp, s obzirom da je sad vista kod svih u prvom planu. sad kad bi one drivere iskoristio za xp jel (not authorized) jel oni mogu štetit ili s***at nešto na laptopu. |
Citiraj:
|
Ne vjerujem da će izdati XP drivere za Vista laptope. Ukoliko se dobro sjećam, neki proizvođači (npr. Lenovo) nude mogućnost legalnog downgradea sa Viste na XP. Nazovi malo i MS Hrvatska pa pitaj.
Ne vjerujem da će neautorizirani XP driveri nešto shebati jer ipak ih je izdao proizvođač, a ne neki sam-svoj-majstor. |
ma to je vjerovatno to, ipak ču u dogledno vrijeme stavit xp. hvala.
|
Citiraj:
ti cocount što bi to bilo Acer Empowering Technology |
Na linku iz posta #4 imaš sve drivere.
Acer Empowering Technology c/p PC Play: 'Osim toga, ACER je predstavio i novu uslugu, "Empowering Technology", koji bi samo jednim pritiskom na tipku vašeg notebooka, PC-ja, projektora, mediacentra i/ili LCD televizora omogućio vrlo jednostavno manevriranje funkcijama uređaja.' |
Downgrade licence sa viste na xp je moguć samo u slučaju kupljene Viste Bussines ili Viste Ultimate.
Nadalje, acer je sluzbeno ukinio support za xp kao i toshiba, dakle nema driver sluzbenih. Nesluzbeno uz gomile kopanja isprobavanja i pogadjanja moguće je to napraviti. Savjet - radije nemoj...kupi laptop neke druge firme koji ima support za xp. |
I ja također posjedujem Acer Aspire 7720G, drivere za xp je vrlo lagano naći i svi funkcioniraju bez daljnih problema. Ako ti još trebaju linkovi za downloade rado ću ti pomoći, jer i ja sam se napatio oko toga...
U vezi grafičke kartice svakako posjeti http://laptopvideo2go.com/forum/ Sve u vezi chipseta imaš na intelovoj stranici i ti driveri su ok Sve ostale sitnice kao lan, wlan, bluetooth, infrared, webcam itd... možes naći na http://www.notebook-drivers.com/note.../s_146_1.shtml Drivere za zvučnu karticu je najbolje najnovije sa www.realtek.com.tw skiniti i mislim da je to odprilike to. |
p.s. dodatan i vrlo koristan software za navedeni laptop
Notebook Hardware Control, besplatan je i pomoću njega možes pratiti opterećenje većine računalnih komponenti i prilagođavati iste.. I Intel Thermal Analysis Tool pomoću kojih se mogu pratiti temperature procesora kako pri visokim opterećenjima tako i u idle stanju (da vidiš jeli sve ok) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:41. |