![]() |
LCD Monitor VS LCD TV
ok, jednostavna dilema, ili mozda ne?
Nafurio sam se na DELL 2707WFP (moze odma i 'kompetentna' misljenja o njemu) i sad naletim na nekom threadu kak' se prepucavaju, dali su LCD TVji dostigli kvalitetu monitora ili ne.. Vec i ranije sam se zapitao, nije li za tu cifru 8.5 K kn koliko je DELL, logicno gledati i 30"+ LCD TVje ?! aj' sad pls PC meisteri, argumentirajte mi kakvo je stanje trenutno na toj fronti :stoopid: uvjet; - LCD moze biti max. 1 metar udaljen od moje face, na radnom stolu ili zidu iza njega.. - Mora vrlo dobro prikazivat' fotografije, a i text - Solidno osvjezavanje, jer poprilicno brzo lamatam pushkom u FPS'ima i na visokom frame rate'u - Graficki detaljan prikaz sa dobrim kontrastom koji reflektira i najmanje nijanse promjena na sceni.. znaci kad kroz neku virtualnu optiku buljim k'o skuhani zec gdje ce se nesh mrdnuti da otkrije svoj polozaj, brze i lakse to uocim - sad nisam na cisto, dali je za to bolje imat' precizniji prikaz monitora, ili vecu dijagonalu Tv'a ? praktichna upotreba bi bila; 60 % Net i Windozi 25 % Gejmanje ( al' kad igram onda igram za prestiz :kafa: ) 15 % Filmovi Fala :chears: |
Ma naravno da LCD monitor ima bolji prikaz (a da nije TN matrica, je'l) u svemu (osim možda filmovima vs. ove 1080p 100HZ telke), s klasičnim LCD TV-om nemožeš pomišljati na nikakav rad na kompu osim igranja, muzike i gledanja videa.
LCD TV-i (i plazme) su super da za ne preskupi način dobiješ ekran velike diagonale za filmove i igre (recimo oko 3500-4000 za 32", odnosno 5000-6000kn za 37" TV), ali nisu za rad na računalu. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ugl. manje vise sam odlucio, nekako cu jadan morat' se snaci sa samo 27" :D |
ja na svojem LCD tv-u radim baš sve;)
i naravno slika je presavršena;) |
Je, i u Kini su neki zadovoljni sa šakom riže dnevno :)
|
Podijeli sa nama neupućenima koja marka i model... :) Znaš,nije svima tako sa lcd telkama... ;)
|
gog, pošalji screen :) :) :) :)
|
Citiraj:
aj' malo detalja o tom' tvom' ;) Koji model, osvjezavanje, ima ghostinga, boje ? Mog'o bi i koju fotku sustava nabacit.. Malo s windozima, malo s nekom igrom.. Zivio ! :chears: |
Citiraj:
|
pa otprilike da.
osobno ne vidim potrebe za većim ekranom od 24", no ako već netko hoće veći, onda mi ej najlogičniji izbor (za igre i filmove) 32" LCd... |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:26. |