![]() |
abit NF7-S pitanja?
Evo nabavio sam NF7 - S v2.0 ploču, pa me zanima par stvari o njoj;
1. Je li normalno kad mi je komp ugašen da svijetli ona mala crvena dioda blizu S-ATA priključaka? Kad upalim komp kraj nje se pojavi i zelena dioda. 2. Također kad mi je komp ugašen svijetli mi miš, kaj je to normalno, ok? Se možda da isključiti? 3. Instalirao sam i onaj windbond doktor, i prikazivao je sve ok i uredno, temp cpu 35-37C, sistema oko 20C, no kad sam ga danas startao isključio mi je ventilator na cpu hladnjaku, tek restartanjem kompa počeo se vent opet vrtjeti, ali kad sam opet pokrenuo taj doktor ventilator se opet isključio etc. 4. Frend ima istu ploču, ali kristi S-ATA (Seagate 120 GB), disk mu je prvi put riknuo nakon 3-4 mj, dobio je novi u HGSpotu i sad mu i taj otišao pred par dana, opet u rasponu par mjeseci. Jel ima to kakve veze s matično? ili je napajanje ili ti diskovi ne valjaju? Hvala na pomoći! mbo; abit nf7-s cpu; Athlon Xp 1800+ cooler; Alpha Pal6030muc ram; 256 ddr 333, Infineon gpu; sapphire radeon 9200 64ddr, 128 bit case; codegen 300w atx2, 2x case vent hdd; WD caviar 40gb, 7200 cd/dvd; Teac - W540, Hitachi gd-7500 irda |
1. Da to ti znači da je ploča pod naponom ( standby).
2. Sve OK najnormalnije. 3. Čekaj želiš mi reći da ti se vent na CPU prestane vrtiti? Jako čudno mankni taj drek od SW-a i vidi dal ti se i onda gasi vent. ak da nosi na reklamaciju priej nego kaj ti pregori proc. 4. Vjerojatno Maxpower napajanje koje HGspot ima u svojim Everpower kučištima, ili čak kombinacija Ploče i napajanja. S-ATA diskovi su OK. Preporuka nek mu u HGšrotu sve zamijene ( meni je MSI ploča iz HGspota ubijal receivere od bežičnih miševa u ritmu svaih 10-14 dana jedan). I nu buduće se kloniti firme čiji je nadimak HGŠROT!! |
Što se tiče pitanja oko gašenja ventilatora na procesoru deinstaliraj Winbond monitor ili kak se već zove i skini sa Abitove stranice AbitEQ program. Evo ti link ftp://ftp.abit.com.tw/pub/download/u...abiteq110w.exe
Meni je to riješilo problem, nadam se da će i tebi. |
Hvala, jesam maknuo taj winbond doktor i ventilator se sad normalno vrti, nisam siguran ali ima tamo neka opcija smartfan - koja kak ti ga regulira cpu cooler prema temp procesora - ak mi je zbog toga ugasio vent onda glupljeg programa nisam vidio.
Sad ću još probati skinuti taj AbitEQ program, pa ćemo vidjeti kak će onda biti. |
Skini si Motherboard monitor.
|
kaj nisi dobio sa maticnom cd gdje imas abitEQ?
|
Citiraj:
2. Upravo tako. |
Sad radi sve normalno bez tog doctora.
Neznam nisam dobio na instalac. cd-u AbitEQ. Nego na ploči mi piše da je verzija 2.0, a cpu-z i 3d mark01 se očitavaju 1.x? Kaj oni griješe? Dal li netko zna da li može hdd ( uovom slučaju serial seagate na nf7-s) riknuti (dobiti bad sektore itd) zbog matične ( u kojih 3mj rada) ? |
pogledaj si kod booanja kaj ti piše za BIOS oe zadnje dvije brojke na dnu ekrana, ak na ploči piše 2.0 onda bi trebala biti 2.0
|
Ili si pogledaj kod zadnjeg PCI slota (ak možeš otvoriti kučište), tamo ti piše koja je ravizija. Nedavno sam postao dobar FAQ o Abit matičnim pločama, o postavkama memrije, SATA diskova i slićno pa malo prošvrljaj forumom.
|
Citiraj:
|
kak se ne dobije ak sam ja dobio
|
je 2.o je verzija tak bar piše i na kutiji a i na naljepnici na ploči blizu pci slotova, samo mi ovaj cpu z i 3d mark krivo očitavaju, al dobro nema veze.
da skinuo sam onaj faq ok je! |
Re: abit NF7-S pitanja?
Citiraj:
Minimum je 350W (oko 500kunića) a ako se uzme nesto tipa Enermax 460W ili Zalman 400W (oko 800 000lipa:D ) frend ce moći mirno spavati....e da i nek pripazi na maksimalnu kombiniranu voltažu na +5V i +3.3V (jedina Enermaxova mana...samo 200W) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:51. |