![]() |
Ventilatori
Imam 2 venta, jedan na straznjoj strani koji ispuhuje i jedan na bocnoj koji upuhuje.
Planiram stavit jos 2 na gornju stranu(80x80), jel bi oni trebali upuhivat ili ispuhivat??? |
pa staviš jedan na prednu stranu koji upuhuje ispod HDD-a i gore jedan koji ispuhuje!!
|
OK, a kaj cu s ovim bocnim i ovim na straznjoj strani, a da to hladi najbolje kaj moze?
|
Mozes ih sve iskoristiti,ali nastoj da ti bocni ventilator ne bude u razini ventilatora na procesoru jer ce proizvoditi kontraefekt.
Moj savjet ukoliko imas viska ventova a htio bi ih spojiti, je da nabavis metalne drzace PCI kartica koji dolaze s novim kucistima i s nekim maticnim plocama ili ih nekako nabavi i na njih nalijepi ventilator Super Attak ljepilom i ugradi ga kao PCI karticu,najbolje iznad ili ispod graficke kartice,naravno umjesto ljepila mozes probusiti rupu busilicom na limu i ventu pa pricvrstiti vijkom. Ma imas raznih nacina samo treba maste :D |
A di bi onda bilo otprilike OK postavit taj bocni vent!
S tim da je jedan vec u ravnini graficke! A kak kontraefekt, kad po svim onim Everpowerovim kučištima kad na bočnoj stranici okreneš vent da puše na proc dobiš par stupnjeva niže! |
Ma tko sljivi everpower i njihov smjestaj venta, moj savjet ti je da probusis 2 rupe na donjoj bocnoj stranici jednu do druge za 80mm vent, stavis ukrasne mrezice i dobijes super prozracenost kucista, iako ja mislim da je bolja ideja stavit vent kao PCI karticu cega se prvi dosjetio Spire sa svojim Exausterom.
|
Nije nikakav kontraefekt kada coler usmjered da puše u cooler od cpu, još je bolje jer mu nirektno dovodi friški zrak!!!
Jedino ako imaš stranicu od pleksiglasa nije ljepo da se ne vidi cooler od cpu-a Bio bi to kontraefekt jedino ako imaš alpha cooler za cpu koji ne puše u pasivni hladnjak več usisava. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:12. |