![]() |
problem s instalacijom XP
naime ocu instalirat XP pro na laptop (T61p) koji je doso s free dosom međutim nece mi prepoznat da je cd od windowsa unutra!! u cem je problem??? (stavio sam da boota s cd i nista)
|
dal je cd bootabilan?
|
pa valjda je, kako da to vidim uopce? kako cu drukcije instalirat OS ?
|
ak staviš firs boot = cd, resetiraš komp i ak ti se ne pokaže ono "press any key to boot from cd..."..onda izgleda da win-cd nije bootabilan...
|
i kaj da onda radim?? jel ima kakvo rjesenje?
|
Prodaj laptop,:chears:.
Citiraj:
|
hehe!
pomozite ljudi bitno mi je!! fala :care: |
Pa pitaj frenda ili nekog poznanika kaj se kuži u kompove dal ima bootabilne Windowse...
|
Citiraj:
|
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=84098
ak su orginal onda moraju biti bootabilni..jedino ak' negdje ne griješiš, u nekom postupku.. |
Citiraj:
|
Moraš uzeti neki program za prženje (npr. Nero), odabrati u njemu opciju tipa Burn Image i ubaciti u pržu prazan cd. CD Image file nije bootabilan sve dok ga ne spržiš na normalni cd.
|
Original windowsi a .iso dateoteka? Je, vrajt.
No svejedno, napravio ovo što ti coc. napiše... |
Ma to je dječko napravio backup od oriđinalnih... ;) :goood:
|
Sada neznam kako je kod laptopa ali na svim kompovima sam morao podesavati da je cd/dvd rom prvi za boot a ne floppy,pa ono pogledaj u biosima i poštelaj ako nije vec.
|
Ne može dizati vindoze ako su iso image ni da se postavi na trepavice jer DOS ne raspoznaje iso. Mora spržiti image na cd, onda u BIOS-u staviti da se sistem prvo diže sa cd-a i tek onda može početi instalacija.
|
Citiraj:
|
stavi neki cd od iste verzije windowsa koji je butabilan (ako možda imaš) .... i onda kad se buta zamjeni cd s ovim (naravno na cd-u nesmije biti iso file, već to izvučeš van)
možda nije uobičajeni postupak no kod mene je upalilo (doduše ne na laptopu):D I mene zanima kak takav cd napraviti butabilnim pa ak neko zna a i kad smo kod laptopa ... susrel sam se nedavno sa slučajem kad se cd od XP-a normalno buta na običnom kopmu a na laptopu neće (u biosu bilo sve podešeno kak spada) mislim da možda ima veze s diskom .. no neznam kakve ... isto je tak jedan prijatelj mislil da mu je riknul disk pa kupil novi ... a poslije ustanovil da je disk ok ... a prije je imal s njim u laptopu problema kod butanja windowsa ... uglavnom čudno:stoopid: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:58. |