![]() |
kriptografija_skripte
da me ne bi odmah banali itd...ovo mi treba izrazito da bi napravio seminar za fakultet...
znači ako imate kakve skripte ili primjere molim da ih stavite tu ili mi odg. na PM ovaj thread je editiran! |
Citiraj:
|
2 carzy...ma pusti mene (dijete :D )...to sam gledao onaj film hakeri pa satavio taj potpis...to je rečenica kad onaj čupavi kaže to..a što se tiče toga ja sam debil za programiranje....
i btw.primjenio sam temu! trebaju mi skripte za kriptografiju!:goood: |
Sta su skripte? Moduli, programi dijelovi programa?
Ako vec trazis nesto daj napisi do kraja koja platforma hw ili soft enkripcija. |
skripte su ti knjige inače.....tj.knjige vezane uz neki dio gradiva recimo(iz matematike itd.)
a trebalo bi mi sve o o kriptografiji,....bilo što samo stavi :goood: |
Onda sry na :offtopic: ja sam krivo shvatio :D:D
|
a kaj nebi bilo bolje da pitas na forumu svog faxa ? :D
|
a kaj nebi bilo bolje da ti M4rk0 pišeš gluposti na forumu svoga faksa, a ne ovom?!
možda ti ovi linkovi pomognu |
Citiraj:
Predavanja (po poglavljima): 1. Klasična kriptografija 1.1. Osnovni pojmovi 1.2. Supstitucijske šifre 1.3. Vigenèreova šifra 1.4. Playfairova šifra 1.5. Hillova šifra 1.6. Jednokratna bilježnica 1.7. Transpozicijske šifre 1.8. Naprave za šifriranje 2. Moderni simetrični blokovni kriptosustavi 2.1. Povijest DES-a 2.2. Opis algoritma DES-a 2.3. Svojstva DES-a 2.4. Načini djelovanja 2.5. Kriptoanaliza DES-a 2.6. Još neki moderni blokovni kriptosustavi 2.7. Advanced Encryption Standard 3. Kriptosustavi s javnim ključem 3.1. Ideja javnog ključa 3.2. RSA kriptosustav 3.3. Kriptoanaliza RSA kriptosustava 3.4. Ostali kriptosustavi s javnim ključem 4. Testovi prostosti i metode faktorizacije 4.1. Pseudoprosti brojevi 4.2. Solovay-Strassenov test 4.3. Miller-Rabinov test 4.4. Faktorizacija 4.5. Faktorske baze 4.6. Metoda verižnog razlomka 4.7. Metoda kvadratnog sita http://web.math.hr/~duje/kript.html |
hvala svima...ovo bi moglo pomoć...tj.mnora pomoć
btw.moj faks nema forum :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:35. |