![]() |
xp 2400 radi na 1080 MHz
Imam MB Abit nf7-s v2.0 i xp2400. Do sada je sve bilo u redu, radio je na 166*12 ali sada multiplier stoji na 10.5 i kad god ga promijenim ostaje isti. Jel je problem sa procesorom ili matičnom?
|
Si probao s novim BIOSOM?
|
probao bi ali nemam floopy. Jel se da još kak promijeniti osim preko diskete ?
|
Ne bih znao. Kaj nemaš niti jedan stari komp doma da posudiš FDD?
To ti se odjedno dogodilo il si prčkal po BIOSu? |
Odjednom. Radil je na 166*12 ili 2000MHz, bez problema. Nisam odmah ni skužio već sam bezveze pogledal u bios kad ono pise 166*10.5 tj. 1750MHz. Restartam ja stroj i ništa, resetiram CMOS opet ništa, izvadim proc, vratim ga i opet ništa. BIOS je isti od dana kupnje matične i nikad ga nisam proba mjenjati.
|
Kolko ja znam 2600+ je zaključan, tak da je ovo malko čudno.
Ak imaš instaliranu AIDU ili Sandru pogledaj tam da ne bi bilo da BIOS daje krive podatke. |
Bum pogledal ali inače ova Abitica ima automatsko otključavanje procesora tak da nema veze jel zaključan ili ne.
|
Ako mislis fleshat bios to mozes i bez diskete.....ja sam neki dan prvi put pa evo da se pohvalim:)
|
Ajde nam onda reci kako.
|
Stavio sam novi BIOS i ništa. CPU-Z sada prijavljuje procesor kao Duron??? L2 cache 64KB??? trebalo bi biti 256 KB. Kaj mislite, jel riknuo procesor ili matična?
|
Ja bi prije nosio matičnu na reklamaciju.
|
Re: xp 2400 radi na 1080 MHz
Citiraj:
E da poroćitaj sve u overclokers forumu šta je kova napisa o overclocanju AMD procesora i to isprintaj i čitaj ako ti onda nešto ne bude jasno pitaj ponovno |
Citiraj:
|
Meni se jednom desila slična stvar, počeo mi je očitavat proc kao XP2600+ umjesto 2000+ i tako ga očitava i dan-danas, ali je sva sreća otključan proc:)
|
Ništa, odnesao sam i ploču i proc na servis u HG Spot pa ćemo vidjeti navodno u ponedjeljak. Kaj mislite jel mi se isplati traziti u zamjenu Bartona XP2500?
|
Vjerojatno je ploča otišla vrit. Dosta čest slučaj s pločama iz HGšrota.
Hm Barton a zašto ne. Bolje se clocka od 2400+ |
Citiraj:
Uzmi Bartona 2500+ |
...
naravno
|
da ti se neko drugi nije prčko oko kompjutera dok tebe nije bilo :D
|
Sto je sa onim programom od Abita FlashMenu on navodno moze flashat iz Windowsa bios?
|
Može flashati iz windowsa al nije to bio problem, riknuo je procesor. Dobio Bartona xp2500, radi kao xp3200(200*11) bez frke .
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:58. |