![]() |
Acer 7520G Vista pomoć
Pozdrav svima na forumu. Nedavno sam nabavio dotični lap i sve bi bilo u redu da nema Viste. Nisam početnik i znam dosta o kompu, ali ovo ne mogu riješiti. Kao prvo na internetu mi se otvara samo 10% stranica. Neće se otvoriti čak ni službene microsoftove stranice, a o upgradeu antivirusnih programa da i ne govorim(avg-free). Skinuo sam dosadni Norton koji je sve blokirao. Spustio sam sve sigurnosne razine na najmanji level i opet ništa. Čak se ni f...ing windows defender ne želi upgrejdati. Stvarno više ne znam što bih. Lap ima ugrađen dvb-t tjuner ali od slike ništa, odnosno ne može naći ni jedan program. Na netu ne mogu gledati flash filmove iako imam instalirane flash playere (adobe) i sve dodatke. Kod kuće imam i običan komp s xp-om i sve šljaka savršeno. Pročitao sam skoro sve teme na forumu ali nisam uočio da je netko pisao o ovome. Molim pomoć ili link na temu koja bi mi mogla pomoći. Hvala.
|
Sorry, nemam pomoć niti link, nego samo suosjećanje. Samo mi se čini da lap nije ništa kriv. Ja imam novi poslovni FS Lifebook, procesor T7200 od 2 GHz i 2 giga rama, ali moram čekati da bi se Vista uopće pokrenula. Encartu ne mogu instalirati jer nije kompatibilna. Kupila sam Norton na kojem je pisalo da je za Vistu, a kad tamo ispalo je da za Vistu treba skidati poseban program koji me za product key nije uopće pitao. Čula sam već da neki programi uopće ne rade kak treba s Vistom, ali isto tako da će poslije Nove godine biti izdan neki service pack kojim će se rješavati problemi s Vistom. Mislim da ću zamoliti našeg sistemca da skine Vistu i instalira XP. Kolegici koja upravo naručuje isti lap savjetovala sam da si ga odmah naruči s XP. Kad sam nedavno naručivala Dellov desktop nije mi palo na pamet da izaberem Vistu. Možda neki Vistu smatraju kao stvar prestiža, ali samo sebi mogu priznati da stvar jaako šteka.
|
Meni je osobno čudno da ljudi imaju problema sa Vistom... Ja je koristim zadnjih, cca godinu dana na Core Duo procesoru 1,66Ghz, 2GB 667 rama i na 100GB@7200 disku, BEZ ikakvih problema. Ono, nikakvih problema, i svi programi koji su mi potrebni za rad na računalu, bilo za grafiku bilo za multimediju rade bez problema, tako da mogu reci da mi je prelazak sa kucnog kompa na laptop sa vistom bio bezbolan u potpunosti jer sve sto mi je radiolo tamo radi mi i na lapu.
|
Možda ovisi o verziji. Ja imam Business. I zboravila sam u prijašnjem postu napisati da nisam mogla instalirati niti Vodafone mobile connect, pa su mi u VIPu rekli da treba skinuti poseban program s njihovih stranica.
|
Stavi XP umjesto Viste. Link za drivere sam stavio već u nekom sličnom postu vezanom za Acera, pa baci oko.
|
Hvala na odgovorima
Ma rade meni skoro svi programi, samo mi surfanje ne ide kako treba. I recimo update same Viste nije moguće, ili njenih nekih pomoćnih programa. Jednostavno izbaci poruku da ne može skinuti update. Isknjučio sam sve sigurnosne blokade, interenet podešenja su mi kao i na drugom kompu na kojem mi je xp gdje sve radi kao podmazano. Izgledao da ću morati staviti xp i na lap. Skinuto sam drajvere za xp s linka koji si stavio. Znači bit će sve u redu ako počnem s instalacijom xp i kasnije s instaliranjem tih drivera?
|
Još jedna stvar
Ima još jedan biser u vezi s lapom ili Vistom. Naime unutra je grafička 8400M GS s svojih 256 MB video rama. S obzirom da mi baš ne služi za igre to je i više nego dovoljno. Međutim po defaultu joj je nadodano 768 MB sistemske memorije od ukupno dva gigabajta. Tako mi grafička ima sve skupa 1 gb memorije. To se suludo i previše. Problem je u tome što nigdje ne mogu naći opciju isključivanja dodjeljene sistemske memorije. Prekopao sam cijeli bios i Vistu, ali bez uspjeha. Ako netko zna molio bih da mi kaže gdje se to podešava. Hvala
|
imam isto ACER7520G, konfiguracija odlicna, vista inex 3,2, ali uvek neki problemi! vec 3 puta sam morao formatirati disk. mislio sam da me j..be NORTON, ali sad vidim tvoju poruku:(( Po drugi strani moj kolega ima VISU ULTIMAT 64 bitnu i zaista je bezprekorna, ja sam se odusevio. Dali je moguce da zbog moje VISTE HOME PREMIUM 32 bit komp pravi probleme? Sto se tice upgrade-a i interneta kod mene je svo OK, mene j..bu polaka otvaraanja prozora i nestabilnost window explorera. Neznam vise sta da uradim ako nije do NORTONA.
|
j...š Acer!!!! kupi HP ili Lenovo...Ja sam imo Acer i prodo ga nakon 3 mjeseca popljugo sam 1500 kn al ***iga sad sam si uzeo hp8510p lap je zvijer i nis me ne ***e
Nikad više Acer uvijek neki problemi!!! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:21. |