![]() |
Problem s napajanjem ili smrt kompa?
Pozdrav svima!
Ovakav je problem: Jucer sam slozio konfiguraciju (GA-P35DS3R, Q6600, 8800GTX, Chieftec 650W). Uredno sam sve poslozio i krenuo s instalacijom Viste. Komp je radio bez ikakvih problema nekih pola sata, Vista se gotovo instalirala, kad odjednom - gasenje kompa. Nakon toga sam pokusao ponovo upaliti komp, ali nista. Tu i tamo bi jos trznuli malo ventilatori na procu i grafickoj, ali nista. Takodjer, sto je cudno, kad sam izvukao 4-pinski 12V konektor, sistem se probudio, ventilatori su se zavrtjeli, ali naravno nije bilo slike na monitoru. Kad sam vratio 4-pinski konektor, ista prica. Nema nicega. What the hell is going on?! Any idea? Nadam se da je otislo napajanje, to mi je najjeftinija stavka u cijeloj prici. Unaprijed hvala, Javier |
imaš recimo dvije opcije:
1. Ako imaš više diskova/optika/keksova memorije ostavi samo jednu optiku, jedan disk i jedan keks memorije. Digni vistu tako pa malo testiraj komp. Spoji nazad sve kaj imaš i ak se opet sruši onda je do napajanja. 2. bolje riješenje Posudi kvalitetno napajanje od frenda i pokušaj sa svim komponentama upogoniti komp. Lp |
Imam samo jedan DVD-RW, a izvadio sam dvije plocice RAMA. Ista prica. Komp se niti ne pokrene, doslovce.
No idea... |
Probaj bez grafe ili sa drugom ...
|
Cudi me sve to skupa.
Naime, komp je RADIO bez ikakvih problema pola sata. Nisam primjetio preveliko zagrijavanje niti procesora niti graficke. Doduse, kad sam opet otvorio kuciste, napajanje je bilo podosta zagrijano. Nemam trenutacno pri ruci ni drugo napajanje ni drugu graficku pa ne mogu nista napraviti. Citam malo okolo, i imam jos jedno glupo pitanje. Vidim da ljudi vad bateriju s ploce, pa ju vrate. Moze li to biti razlog? Da to probam? Vec sam ocajan od razmisljanja. Garanciju imam za sve komponente, ali klasican problem naplacivanja detekcije kvara (suludo, btw) me trenutacno brine. Je li moguce da garancija to ne pokrije ako je otisla neka komponenta? Hvala unaprijed svima, Javier |
Unutar 7-8 dana od dana kupnje duzni su ti ZAMIJENITI proizvod u slucaju neispravnosti. Idi tamo gdje si kupio, ponesi cijeli bundle, nemaju ti sta naplacivati.
|
Hvala na odgovoru.
Trik je sljedeci: Kod njih sam uzeo sve komponente osim hardova i samog kucista. Sve ostalo je njihovo. Mogu li me za***... zbog toga sto sam sam slozio komponente (sto je trivijalno, btw). Mogu li zbog toga imati problema? |
jesi li uštekao 24 + 8 pin u ploču?
ako nisi uštekaj ako jesi može biti da je problem u napajanju ili ploči |
Ako nema fizickog ostecenja na proizvodu, moraju priznat reklamaciju, ehh sada je na tebi da utvrdis sto je otislo, kako wolv kaze, ili mb ili napajanje. IMO najlakse je skinut napajanje pa probat kod nekog, i memoriju ponesi usput, povadi SVE iz ploce osim proca i hladnjaka, pa probaj palit, trebala bi beepat ploca...
|
U plocu je ustekano 24-pinski i 4-pinski konektor.
Ja iz napajanja imam i 8-pinski konektor, ali ga nemam, ili ne znam, gdje staviti. Najvise me cudi to sto kad iskljucim 4-pinski konektor, procesor i graficka zazive. |
pa zato i ne radi
u ploču uštekaš 24 + 8pin tamo gdje si uštekao 4pin +12V tamo ide i 8pin +12V tzv EPS konektor ziher imaš kapicu na konektoru pa ne vidiš dodatna 4 pina :D http://media.ldlc.com/ld/products/00...00576493_2.jpg dakle tu di je slobodno samo 4pin imaš crnu kapicu koju skineš i onda uštekaš samo 8pin konektor (nadam se da kužiš) P.S. i ne zaboravi uštekat i molex konektor na ploču (stoji uz 24pinATX) u glavnom sve naponske konektore moraš poštekat na ploči ;) |
Citiraj:
|
Hvala,
ali snimi ovo. Skinuto s Gigabytove stranice. Nema EPS konektora, samo 4-pinski +12V! Internal I/O Connectors
Mozda je skriven negdje, stvarno nemam pojma. |
pa daj pogledaj sliku
ako imaš P35 DS3R onda je to ona ploča koju sam postao EDIT evo sad sam pogledao na gigabyte str i očitop imaju više DS3R jer neke imaju 8pin a neke 4pin ako je tako onda može biti da je napajanje krivo u glavnom probaj s nekim drugim napajanjem pa vidi |
Sorry,
kako brzo pisemo nisam vidio link. Ali link ne radi... Svejedno puno hvala na trudu, Javier |
nema veze sad vidim da ta nema a ono je onda vjerojatno ili DS3P ili su nekaj krivo uploadali
u glavnom kako sam rekao probaj sa drugim napajanjem |
Nadam se da je situacija sad rjesena.
Odnio sam komp u servis, i rekli su da je u pitanju ploca! Cudno, moram priznati za Gigabytovu plocu. No bas me briga, sve je pod garancijom kod njih, i sad moraju uzeti novu plocu, sve istestirati i dati spremno. Hvala svima! Javier |
problem je u ploci.
Isti problem imao frend sa Asus P5KC. Sve smo slozili, komp je radio 2 dana, pa 2 dana je frend otisao doma. kad se vratio komp se upalio tek iz drugog pokusaja. a slijedeci dan samo se ventovi upale. ali se komp ne budi. Ploca je otisla na garanciju i zamijenjena sa novom serijom i sad sve sljaka vec 4 dana bez problema. |
Citiraj:
ROTFL kod mene je trenutni utorrent session dignut duže od toga... :fiju: PS Sorry morao sam... ;) |
Citiraj:
Ja ne drzim azureus duze od 2-3 sata koliko mi treba da skinem 20gb i?????? Sta to govori? Ne gori covjeku komp 24/7. Covjek se kao i ja bavi CAD/CAM programima a ne utorrentom. sorry, ali uopce ne shvacam tvoj post ili imam jednostavno los smisao za humor. |
Samo hoću reći da je 4 dana slaba refeenca za stabilnost a POSEBNO ako radi 2h na dan...
|
Citiraj:
U pitanju je problem kod paljenja/gasenja racunala. a ne dali je sposoban radit 365dana/24h na dan. tako da ponavljam tvoj :offtopic: nema veze sa temom. Procitaj malo otpocetka post........... |
Imam sličan problem:
Evo sada sam malo išao posložiti kablove u kompu, nisam ništa ištekavao, i ono ja završim hoću upaliti i samo se CPU cooler lagano zavrti (2 sekunde) i ništa. Uopće se komp ne upali. Tako izgleda kao da mu fali struje. Probao sam s 3 različita napajanje, se kablove ponovo uštekati, ali neće. Na matičnoj mi svijetli neka zelena lampica, tako da sumnjam da nije matična. Molim Vas hitno pomozite! Kaj da radim? |
Da, da, sad će iće ona mi smo teški profesionalci bla bla spika... Btw pročitao sam ja sve što je napisano...
Gle samo mi je bilo smješno kako si rekao radi ceć 4 dana bez problema kao da je to neko čudo, pa i treba raditi bez problema i to ne 4 dana nego 4 godine, zato sam rekao da sam morao... :) Stvarno se neću flejmati s tobom jer mi je fakat dosta glupih prepucavanja po forumu koja ne vode ničemu, uglavnom kad komp odradi jedno 2 tj tog "8 satnog" rada onda možeš reći da vjerojatno neće odapet ništa od djelova usljed tvorničke greške, do tad nikad se nezna... Tek tolko... |
Citiraj:
A u vezi i svezi 4 dana, ako radi 4 dana, onda ce radit i 4 godine. jer u 4 dana ce sve tvornicke greske izaci na vidjelo. S obzirom da smo potjerali kroz komp sve sta se moglo. @killerbee zeleno svijetlo pokazuje samo da ima struje na ploci. Provjeri jos jednom sve kablove, dali sve dobro stoji. mozda ti je grafika izasla iz slota. makar ako je neka greska a maticna je u redu, onda bi trebala maticna zapistat i javiti u cemu je problem. |
Ono čim pritisnem tipku za paljenje, zasvijetli mi ono svijetlu na kućištu za boot, vent se zavrti i odmah stane. Sve kablove sam ponovo spojio, nešto mi djeluje kao da ne dobiva dovoljno struje. Imaš još kakvu ideju?
|
Bojim se da nisi u pravu jer neki put nisu dosta 4 dana pa čak niti 2tj npr tvornički defektan kondić može kresnuti i nakon par desetaka "radnih sati" na grbači a da je to kvar uzrokovan greškom u izdargi imao sam prilike već viđati sl sličnih slučajeva ali ako komp preživi jedno 200-300 radnih sati onda vjerojatno bude i dalje radio "do daljnjega" upravo zato i ima slučajeva da se u servisu nekaj sastavi i pošalje kupcu i onda mu drmne nakon 6-7 dana...
A gle malo ironije mora biti btw ne čitam novine ali sam vidio o čemu je rječ ako si ti autor nemam drugo za reć nego... :respekt: PS Kužiš da sam skeptičan jer počesto profesionalci ispadnu "profesionalci" ako me kužiš pa onda sve izjave tog tipa u startu posebno skeptično primam... :) |
Citiraj:
Probaj resetirat bios (izvadi bateriju van na 2-3 minute i prebaci onaj jumper,imas tocno sliku koji jumper treba premjestit u knjizici od ploce), mozda se nesto zblesiralo u biosu u vezi klokanja pa sad gnjavi zbog toga. sada gibam van, pa cu ti moc dalje odgovarat tek kad se vratim. pozz i nadam se da ce reset biosa ozivit komp.:chears: Citiraj:
NP sorry i ja sam malo naglo reagirao. NHF :chears: |
Ma NHF.. :) Sorry ako si skužio kao napad na sebe nadam se fakat da će ti frendu sve radit kako treba uostalom več je natukao satnice (prošlo je par dana) pa će valjda bit ok ali recimo ja kad kupujem nove komponente sebi u pravilu se nikad ne rješavam starih prije nego prođe tih parsto radnih sati - baš zbog ovog gore, a meni komp nije esencijalno potreban za rad a kod vas dečki (i cura da nebi bilo diskriminacije ;)) koji od toga živite 5-6 dana servisiranja neke komponente... Ah kaj da ti pričam samo zamisli rokove i ostalo...
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:48. |