![]() |
HDD diagnostic rezultati, molim pomozite
Bok ljudi, imam jedan problem. Snimio sam neki program pod imenom HDD Observer i vidio da mi za diskove piše da im je health za iduće:
Seagate 40 GB 7200 - 53% IBM-DTLA-305020 5400 72% :eek: (star ko Biblija) MAXTOR SATA 160GB 58% - e ovo me brine tih njegovih 58% a HDD je nov, kupljen prije koja 3 mjeseca. Koliko ja mogu vjerovat tom software-u, jel pouzdan i da li da ga odem zamjenit. BTW Vista mi se na njemu zeznula, neki rar filovi su billi corrupt, slučajnost ili ne, ne znam. Hvala. |
Bilo bi dobro kad bi ispunio opciju "Moj komp" u profilu, a vjerujem da se radi o nekoj "staroj" konfiguraciji ili ? ;)
|
Profuraj HDTune po hardovima, pa vidi što će ti on reći. Maxtor je/bio problematičan po pitanju pouzdanosti tako da taj izvještaj može biti istinit.
|
Bas zato sto je nov ti prijavljuje tako mali health, pricekaj odredjeno vrijeme da se stanje stabilizira. SMART ocitava velike razlike u vrijednostima, i prijavljuje da ti je disk u losijem stanju nego sto je...:chears:
|
Citiraj:
Nadam se da je tak, al za svakii slučaj budem moral radit backup-ove. |
Probaj napravit test sa HD tach-om
|
ako taj program radi "na bazi" smarta onda se može lako desiti da pojedini modeli seagatea (ako se dobro sjećam) će ti iz kutije biti flagirani kao "replace istog trena".
znači jedine ozbiljne i relevantne podatke ćeš dobiti iz full testova softwarea proizvođača diskova (seatools, maxblast, hitachi/ibm fitness tool etc.). |
Evo rezultat koji sam dobio sa HD Tune http://img179.imageshack.us/img179/2416/88109233vn4.jpg
|
oke... plain & simple - zaboravi te i takve alate.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:31. |