![]() |
Na sto paziti pri kupnji LCD?
Mislim si uzet LCD monitor pa me zanima na sto posebno obratiti paznju.
Nudi mi jedan lik LG L1510S. |
Najvažnije da pogledaš ima li pokvarenih piksela koji su ili stalno upaljeni (bijele točke) ili stalno ugašeni (crne točka) jer ti njih u većini slučajeva garancija ne obuhvaća.
|
Citiraj:
e to me i zanimalo kako da to najbolje provjerim |
Najbolje bi ti bilo da priključiš monitor na svoj komp, tak ćeš najbolje vidjet jel ti sve paše (slika i ostalo).
Prvo stavi bijelu sliku prako cijelog ekrana i provjeri da nema crnih točkica i obrnuto da nema bijelih točkica na crnoj podlozi. Ne znam točno za LG, ali proizvođači toleriraju nakoliko pokvarenih piksela. |
Ima nekih koji ti ne prihvaćaju garanciju do 10 pokvarenih piksela:eek:
|
Za kolko ti uopće nudi taj LCD?
|
Citiraj:
|
ja sam imo na ovom svom jedan "mrtvi" pixel, na tamnoj podlozi je svijetlio zeleno.
jedan dan me tolko zivciro da sam opalio prstom po njemu. od tada se radi ko i ostali oko njega :D |
Citiraj:
nakon koliko vremena su ti se poceli pojavljivati |
Citiraj:
|
Istina. Treba biti 40 ms ili manje jer ćeš imati motion blur u igrama.
|
16ms je idealno kolko sam ja cuo
|
Što manje to bolje.
40ms je krajnja granica. Preko toga sse razvlači slika |
Citiraj:
tako je stajao jos jedno 2 tjedna, kad mi je u NFSu dopizdio pa sam ga puknuo. od tada radi normalno :D i to je jedan jedini defektan.... inace monitor kaze da ima 2200 sati rada (backlight) |
Citiraj:
uglavno kod srot monitora imas motion blur (iako nije ukljucen) a kod skupis bankrotiras ipa da si ustedis pare i sve radje ubodi neki vrhunski 19'' CRT ko moj i imas ogromnu dijagonalu sa kristalno jasnom slikom. |
Citiraj:
|
Hah glečte .....
Trenutno koristim LCD 15" - šrot za potrebe PC kase dok doma ukucavam artikle nutra. Prvo kaj se primjeti je da je monitor - SEXY :D Pokraj mog iiyama 19" Vision Master pro - ovo je buhica :cool: i to lijepa buhice;) Zauzima prostora koliko i prednji panel CRT-a. Kvalitetniji LCD ima i više nego dobru sliku. 17" LCD je podosta veliki, ali 18" su prave stvari " za po doma ". Da danas sebi kupujem ušla bi 2 monaksa u igru: 1. Eizo 17" LCD - 12 ms response time :eek: = ZVIJER 2. LG 18" LCD - kvalitetna slika uz veliku dijagonali - nema DVI, WTF is that :eek: , mrcina bez DVI-a je veliki minus. Response time 30 ms. Na kraju skupi su - da, ALI. Manji su, sexy su, moderni su, imaju dobru sliku, lako prenosivi ( kad nosiš 20+ Kg monitor na LAN dosta ti je i LAN-a i compa ). IMHO - ako se ima love za 17" min LCD - treba kupiti. 15" su za šminka PC kase i sličnu upotrebu, za po doma je dijagonala puno premala, a za nofce se dobije dobar CRT 19". |
Upravo ono kaj je Paske rekao 18" su po meni za doma jer 17" ima vidno polje 17 dok 19" CRT ima 18"vidno polje i rezulucija sim rezolucija tam to nemre nadoknaditi fizikču veličnu monitora, jednini problem s 18"LCD om je da je skup u tri čoška.:rambo:
|
Covjece za te pare koje das za 18'' mores kupiti mrcinu od kompa ca vrhnskim CRT monitorom.
|
jos se dvoumim dal da uzem lcd naravno samo ako taj lik bude prodavao ili neki CRT
inace radi se o ovom modelu http://ve-mil.hr/opis.asp?sifra=5739 |
Citiraj:
prije sam imo lga 1511s (25ms cinimise), i ovaj radi isto tecno ko i LG. samo sto je ekran 5cm veci, i reza je bolja ;) |
Citiraj:
|
ne radi se o toj cijeni!!
miato koliko si ti platio svoj lcd?? neznam koliko se krecu cijene polovnih LCD |
15 " - malo je kume, malo je :(
Imam 15" LCD pored 19" CRT - MALO je kume, malo je :( |
Citiraj:
kak se krecu cijene polovnih LCD?? |
Citiraj:
pred jedno godinu dana sam platio LGa 1511s isto 2k kn, prodo sam ga pred mjesec-dva za 1.6kkn al 17'' je dosta tesko nac ispod 2400 |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:41. |