![]() |
Konačno OLED televizori u prodaji?
Već toliko godina slušam najave da mi je bilo muka ovo pisati:D
Sony je ozbiljno najavio izbacivanje Drive XEL-1 modela. http://www.engadget.com/2007/10/01/t...tarting-decem/ |
hmn a kada ce monitori takvi doci :D
inace nije ni cudo da je sony najavio to kada u lcd tv nemogu vise nista ubaciti .. |
dobar kontrast:D
evo jedan dobar komentar ispod: Citiraj:
|
Ali je 1750$, dosta love za pikzibner televizorčić:D
|
S obzirom kako je krenilo,načekat ćemo će dugo dok OLED zamjeni LCD
|
Pa normalno, moraju prije iz LCD tehnologije izvuci najvise para sto mogu pa tek onda progurati njegovoga nasljednika...
|
A koliko se sjecam, tu OLED tehnologiju su najavljivali kao da ce biti jeftinija od LCD-a odmah u startu. YEAH :D
|
a pa proizvodno je jeftinije, tj. bit će s vremenom :D čuj, zašto da košta 1kn, kada može 10000kn, i opet se prodat...
|
Pa, biti će jeftiniji-sa vremenom.
Pitanje je samo koliko budemo čekali na to... |
a budemo čekali barem 2-3 godine, jer će koštati ko Sv petra kajgana..
a danas se mogu kupiti već vrhunski ekrani 50" za cijenu koliko košta ovo govno od 11!... :D |
kontam si da kad bude 19-20'' nekih 5000-6000kn da bi ga ubo bez razmišljanja:D
|
u čemu je prednsot OLED ispred plazme?
|
daleko veći kontrast, prirodnije boje, dulji vijek trajanja (teoretski), daleko jeftiniji za proizvodnju (naravno, zasada ništa od toga). tako čitah...
|
Ovaj sa linka je tanak 3mm i težak 2kg...evo prednosti :-)
Za razliku od mrcina za koje moraš unajmiti šljakere da ga dotegle iz dućana... |
Citiraj:
Uostalom, zašto neki uređaj mora biti tanji od svog stalka - nije da ima neku prednost, eventualno za vješanje o zid kao TV, ali se onda gubi mogućnost namještanja. Također, jednoj finoj 42-50" plazmi ništa ne fali IMO (da, troši više struje....) |
Citiraj:
Koliko je teška ta 50" plazma? Ko Mitzek?:D |
Citiraj:
|
Citiraj:
jeftin za proizvodnju OLED :D kažu debel 3mm? i što mi to vrijedi? svejedno mi da li je debel 3mm ili 13cm, stoji mi u boravku do zida.. isto tako i težina... pa stari CRT televzoti su teži nego pojedine nove plazme... :) OLED - još godinama neće zaživjeti u masovnoj upoterbi, i još dok prođu godine razvoja da bude imao kvalitetan prikaz, do tada će izaći već neka druga tehnologija... |
ma to je opet prijelazna tehnologija,bit će in par godina i onda opet nekaj novo,isto ko i LCD-i sada
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ali naravno ide i veliki ispod TV-a... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:39. |