![]() |
Zvučna kartica?
Što kažete za ovu zvučnu karticu: Creative Sound Blaster X-Fi, Platinum Fatal1ty Champion?
Ima li ju tko kod kuće i ima li kakvih komentara? BTW na nju bih spojio Logitech Z-5450 Digital Wireless 5.1 Kako bi to zvučalo? |
Kupi pa vidi kak zvuči, otkud bi mi to trebali znat. :rolleyes:
Zašto bi baš nju? A ne recimo Extreme Music? |
Ja sam osjetio razliku između SB Live i extreme music koja ima isti čip ko ova kaj si ti naveo.
|
Citiraj:
slazem se! dati 1200kn za nekaj kaj neces iskoristiti je idiotarija. pametan izbor je extreme music. sa necim jefitnijim(audigy2zs,audigy4) neces pogrijesiti, uzmemo li u obzir da spajas logitecha na to. |
Citiraj:
|
kupio sam nekidan tu x-fidelity karticu i stvarno je čudo od kartice! zvuk je fenomenalan! :goood:
e sad me zanima jedna druga stvar...koristio bih ju za deejaying i produciranje (amaterski). prvo- zanima me kako preko traktor dj studia 2 dobiti zvuk playera koji ne svira samo u slušalicama. sad mi se događa to da se zvuk čuje u slušalicama i na zvučnicima. drugo- spojio bih mixetu na zvučnu karticu. može li se to uopče i kako? tražio sam neki tutorial kartice, al nisam ništa uspio naći... ako netko ima živaca objasnit, feel free to do it! :) |
Citiraj:
Ako grijesim ispravite me. |
@mraz
Nemam sad traktor instaliran ali pogledaj u opcijama od njega, pod audio device, stavi tako da u izborniku za zvučnike imaš FR/L i FR/R, RR/L i RR/R itd.. Onda staviš da ti je master FR iliti zeleni za zvučnike, a sluške staviš monitor i ubodeš recimo u crni iza i tako podesiš. Mixeta sa zvučnom ide preko Line ina, a što se tiče kabla on treba bit ak se ne varam 3,5'' na jednoj (zvučna) i cinch sa druge (mixeta). Valjda će pomoć nešto. ;) |
Preferences - Audio setup - Output routing
Master-zvucnici Monitor-slusalice Ako spajas miksetu onda pod Mixer mode odaberes external i imas odvojene kanale.. @buljo -preskupi su ti 3,5" konektori |
idem ja to sad isprobat pa vam javim šta sam skurio! :D
|
da ponovimo šta smo naučili! :D
spojim zvučnike preko pojačala na line out. u mojem slučaju na line out 1 jer na zvučnoj postoje tri line out jacka, a sluške bi po ovome što vi kažete trebao spojit na line out 2. http://www.imagesforme.com/thumbs/2398trktr2.jpg ok, to napravim, vratim se u traktor studio i u setupu pod audio prebacim na creative asio... http://www.imagesforme.com/thumbs/9483trktr.jpg dakle, kanali su podjeljeni! pustim nešto da svira ovako, http://www.imagesforme.com/thumbs/3260trktr1.jpg i opet mi se na zvučnicima čuje ono što bi se trebalo čut samo u slušalicama, a u slušalicama se ne čuje ništa! gdje griješim?! :stoopid: mixetu još nisam ni pokušavao spojit jer želim prvo da mi ovo proradi kako treba! :fiju: |
Sad je vrijeme da otvoris Traktor manual ;)
Probaj kliknut na Cue gumb, da li onda ima zvuka u slusalicama? |
Da, vidiš onaj cue gumb, pored pgm, oba dva ti moraju bit uključena.
I da stavi slike u thumbnail jer su ovako prevelike, hvala :) |
ukjlučio oba cuea i samo se pojačao zvuk u zvučnicima i sve ostalo isto. u slušalicama nema zvuka ...
|
nemam više ideja, lud sam!:fuming:
|
Moraš u postavkama stavit na 4.0/4.1 ili 5.1. To je zato jer ti je npr. mixeta na (govorim za 4.0) front izlazu a sluške na rear. To namještaš u driverima za zvučnu.
|
eee, logiko moja! :D
SVAKA ČAST! :care: RADIIIII!!!!! :goood: |
Ja to automatski to podesim, zaboravih skroz na to :)
Evo imaš sad i link za trojku ;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:58. |