PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   HDD Kamera ? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=82083)

Poggiali 30.09.2007. 11:43

HDD Kamera ?

Evo koju trenutno posjedujem (Sony)
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=219018920

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=242545354

I sad pošto je to staro 100 godina i zaostalo :D (optički je 15 X, digitalni 180 X, 0.4 luxa...) Baterija je otišla, jedva snima sat vremena. Slika i nije neka, problem je kod presnimavaja jer treba to radit u realnom vremenu, a težinu kamere nebi komentirao :)

E i tak mene sad zanima od ovih jeftinijih HDD (entry) kamera koja bi se isplatila uzet; Sony, JVC ili neš trećega, dal bi bila kaj bolja slika na toj HDD kameri nego na ovoj?

Da, kamera bi se koristila tolko da se snimi koji rođendan, izlet, i tak niš spešl, bitnija je kompaktnost :)

raf 30.09.2007. 12:42

Po meni ti je bolje uzeti mini DV, jer HDD jako dize cijenu kamere, npr kamera od 2000kn s miniDV snima istom kvalitetom kao i onda od 3000kn s hddom. Jos mislim da ti je mana u tome sto se hdd vrti cijelo vrijeme dok si u standbyu, a na miniDV se vrti samo kada se snima (to ima utjecaj na trajanje baterije).

Poggiali 30.09.2007. 13:30

Citiraj:

Autor raf (Post 828162)
Po meni ti je bolje uzeti mini DV, jer HDD jako dize cijenu kamere, npr kamera od 2000kn s miniDV snima istom kvalitetom kao i onda od 3000kn s hddom. Jos mislim da ti je mana u tome sto se hdd vrti cijelo vrijeme dok si u standbyu, a na miniDV se vrti samo kada se snima (to ima utjecaj na trajanje baterije).

Al neznam, meni je prednost kaj sa hdd a samo napravim copy paste na komp, a prek mini dv-a moram presnimavati gledat normalno, ili se to može ubrzat ? I kak mogu sa kamere prebacit, samo na VHS ili?

raf 30.09.2007. 14:00

nemoze se ubrzat, to je mana ali je kvaliteta max. s miniDV prebacis na komp preko firewireta. 1h = 13gb. To ti je nekompresirano. Onda to stavis u dvd format pa zaprzis ili u xvid. Ugl radis sta oces.
A kada bi prebaciovao s HDDa kamere trajalo bi ti isto ako ides prek firewireta, ili cak sporije prek usba. Tako da ti je to isti klinac.

Nadalje na hdd od 30 gb stane 2 h u SP formatu. A na miniDV 1 h. MiniDV kosta 20 kn i mozes kupiti kada hoces i koliko oces. Dakle nemoras prebacivati ako nemas komp blizu, vec samo kupis novu kazeticu.

Poggiali 30.09.2007. 14:07

Citiraj:

Autor raf (Post 828233)
nemoze se ubrzat, to je mana ali je kvaliteta max. s miniDV prebacis na komp preko firewireta. 1h = 13gb. To ti je nekompresirano. Onda to stavis u dvd format pa zaprzis ili u xvid. Ugl radis sta oces.
A kada bi prebaciovao s HDDa kamere trajalo bi ti isto ako ides prek firewireta, ili cak sporije prek usba. Tako da ti je to isti klinac.

Nadalje na hdd od 30 gb stane 2 h u SP formatu. A na miniDV 1 h. MiniDV kosta 20 kn i mozes kupiti kada hoces i koliko oces. Dakle nemoras prebacivati ako nemas komp blizu, vec samo kupis novu kazeticu.

Ček, jel trebam neki program kad sa mini dv-a snimam na komp? I kaj spojim na firewire, i pustim snimku i tak presnimava na komp?

Neznam više ni sam na šta ić :stoopid:

p.s. dal se može slikat i sa mini DV kamerom?

raf 30.09.2007. 19:24

Treba prog. A njega vec imas. zove se windows movie maker :D
Spojis s firewiretom, sacekas da se instalira (netrebas drivere), otvoris moviemaker, capture prek DV, te snisnes play te capture. A on ti snima.
Moze se slikati, ali ti je bolje sa fotoaparatom. a slike se snimaju na karticu (SD, MMC, memory stick, sta vec kamera podrzava). I nemozes snimati video na tu karticu ako se pitas ;)

Poggiali 30.09.2007. 20:19

Citiraj:

Autor raf (Post 828492)
Treba prog. A njega vec imas. zove se windows movie maker :D
Spojis s firewiretom, sacekas da se instalira (netrebas drivere), otvoris moviemaker, capture prek DV, te snisnes play te capture. A on ti snima.
Moze se slikati, ali ti je bolje sa fotoaparatom. a slike se snimaju na karticu (SD, MMC, memory stick, sta vec kamera podrzava). I nemozes snimati video na tu karticu ako se pitas ;)

Znam da je fotić bolji za slikanje, al ovak tek tolko ak treba neš sliknut pa da ima.

Neznam onda šta bi bilo najbolje za 3000kn uzet ?

pogi 30.09.2007. 20:28

Citiraj:

Autor raf (Post 828233)

HDD kamere uglavnom sve (barem sto sam ja citao po netu) snimaju u mpeg2 format tako da ne vidim svrhu korištenja firewire priključka. Preko USB prebaci fajl sa kamerinog diska i obrađuje ga. I na 30Gb diska stane puno više materijala (opet zbog mpeg2 formata)

raf 30.09.2007. 20:59

pogi
mislio sam da snimaju u nekompresiranom formatu jer to je onih 13gb po satu. ako nesnim ok, ali imho vec u kameri dolazi do gubitka kvalitete...

poggiali ja se prije mjesec dana pitao isto pitanje za iste pare i zakljucio da je ovo najbolje za te pare.

Poggiali 30.09.2007. 21:13

Citiraj:

Autor raf (Post 828586)
pogi
mislio sam da snimaju u nekompresiranom formatu jer to je onih 13gb po satu. ako nesnim ok, ali imho vec u kameri dolazi do gubitka kvalitete...

poggiali ja se prije mjesec dana pitao isto pitanje za iste pare i zakljucio da je ovo najbolje za te pare.

Ali ima samo 10X optički, a ova kaj sad imam ima 15X pa mi je malo :)

p.s. kaj znaći lux, što ih je manje znači da može u večem mraku snimati ili obrnuto?

raf 30.09.2007. 21:24

za te novce sumnjam da ces naci bolje, zapravo neces :P

1 lux ti je svijetlo koje daje 1 svijeća u potpunom mraku.

Poggiali 30.09.2007. 21:35

Citiraj:

Autor raf (Post 828621)
za te novce sumnjam da ces naci bolje, zapravo neces :P

1 lux ti je svijetlo koje daje 1 svijeća u potpunom mraku.

Pa ova ima 40 x optićki :) http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=25601

A kaj znači ak na kameri piše 1 lux, da može snimat na svjetlosti od jedne svjeće ? Znači što je manji broj to je bolje ?

Po takvom je ova stara još super jer ima 0.4 luxa :D

Enter Sandman 15.10.2007. 13:24

Razlika u cijeni je i zbog Broj pixela: 3 x 800.000 a ova sony samo 800.000... tak da nije samo optika. Da što manje lux-a, manje mu je potrebno za snimanje u mraku...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:37.