PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Za vas jednostavno - kako umreziti...? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=81988)

M.U.P. 29.09.2007. 12:32

Za vas jednostavno - kako umreziti...?

Situacija je sljedeca i vjerujem vrlo jednostavna...

Kada sam uzimao dsl, budala uzeo paket samo sa routerom, a bez odgovarajuce
kartice tako da mi router uvijek sluzi prakticki kao obican modem...

Stavit cu si neki kompic u "garazicu" u blizini kuce, tek toliko da mi bude
za muziku pa bi usput rado pokusao ga povezati sa routerom u kuci i dobit
net dole...

Znam da je deklarirano oko 300 metara open range i nekih 30-ak u zatvorenom prostoru, al ja sumnjam da bi mi signal dolazio do dole jer ima nekoliko prepreka.. Ustvari i nema bas, osim sto je udaljenost nekih 30-40 m, a ta garazica je, gledajuci iz moje sobe gdje je router, zakrivena kucom na kat tako da bi signal trebao radit malo ***eniji zavoj....

Sad vas pitam - znam da je ovako glupo opisivati, al onako po vasem sudu -
bi li mi obicna, recimo CANYON WLAN PCI adapter, CN-WF511... kartica bila dovoljna ili treba improvizirati s nekakvim antenama, ako da - kakvim.. ?

Vrlo zahvalan na odvojenom vremenu i pomoci :)

eh da, router je se515..

Xan 29.09.2007. 13:05

lol, kak bi ti to da radi zavoje signal :D:D:D
postavio ogledala :D:D:D

kolko sam skuzio situaciju, mislim da bi ti najbolja solucija bio kabel... al daj nacrtaj neku skicu pa da vidimo o cemu se radi

M.U.P. 29.09.2007. 14:09

1 privitaka
Evo nekakve "skice", znam da nema pomoci od nje, al kad sam je vec pokusao napraviti neka ude :), to mi je uzasni problem, takve i slicne stvari - totalna nula sam u tome :)

kazes kabel, mislio sam i ja na to, ali bi trebalo pun ****c kabela, ide do 100 metara jel tako, al bi to trebalo nekako pametno postaviti, zakopati, dobro sacuvati od vlage i slicnih sranja tako da je to prevelik posao za sada :S

mislio sam mozda staviti izvan prozora sobe nekakvu antenicu i na krov te prostorije nekakvu antenu akko ne ide drukcije, to bi trebalo lovit, nesto jednostavno, samo ja ne znam sto ni kako :)

kako god, kartica mi u svakom slucaju treba ako mislim pokusat bezicnu soluciju, tako da cu uzet ovih dana i slozit komp ovih dana pa cemo vidjet...

da nema te garaze, signal bi vjerujem nekako dosao do dole, ovako ...

ako ne bude sljakalo, sto mi je za nabaviti i gdje i koliko? :)

thx

Xan 30.09.2007. 12:09

pa stavis antene na ovaj "lijevi" (tako je nacrtano) vanjski zid od kuce i lijevi zid prostorije di je komp i imas line of sight i trebalo bi radit...

walbandon 30.09.2007. 13:07

ma, povuci kabel... ja sam sa susjedom spojen sa 60m utp kabla, ide po pogradi(zivica) i dio pod krovom..ovaj dio koji ide po ogradi sam stavio u nekakav plasticno crijevo(ono sto se koristi za instalacije ukucama) i to me sve skupa kostalo nekih 150kn...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:53.