![]() |
krepao punjac
Krepao mi je punjac za laptop na novome, par dana starom, HP-u. Jednostavno krepao, sve je ustekano a laptop radi na bateriju.
Zanima me mogu li koristiti punjac od drugog laptopa (prastarog Compaq-a ili IBM-a). Jesu li identicni ili postoje neke razlike (nisam sad u prilici gledati sto pise na njima, pa pitam ovdje)? Jer tek u ponedjeljak mogu u servis, pa da jadan ne stoji na stolu bezveze. :) |
Dobro pogledaj koji volti (V) daju ti punjači i koju struju (mA). Ako imaju identične vrijednosti, mogao bi ih iskoristiti. Možeš ih iskoristiti i ako je struja manja od one koju daje HP punjač, ali nikako nemoj stavljati punjače koji daju više struje.
|
:lol2:
|
Bolje nemoj, ako zamjeniš polaritet možeš spržiti maticnu.
|
Eo imam isti problem, krepo mi punjač na HP NX625...zanima me jel garancija priznaje zamjenu punjača, i ak ne jel zna tko cijenu novog?
I problem je u tome sto ja i cimer imamo dva HP laptopa, on NX7300 a ja NX6325, stvar je u tome da je meni istekla garancija a njemu nije, jel mogu odnet ovaj pokvareni punjač pod njegovu garanciju jel stvarno ne znam ciji je punjač? |
Citiraj:
Prije odlaska u servis, provjeri jesu li tvoji i njegov istog tipa (model/struja/napon) pa tek onda pokušaj podvaliti servisu. |
Ne mora ni podvaliti ništa.Ako je pod garancijom u servis s njim i to ti moraju zamijeniti.
|
Pročitaj malo bolje što je napisao - njemu je istekla garancija, a cimeru nije.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:07. |